Kuře v horkovzdušné fritéze: recept na česneku

Kuře v horkovzdušné fritéze: recept na česneku právě teď!

Milovníci česnekové chuti teď plesejte, protože tohle je zkrátka mňamka.

Menší milovníci této specifické chutě i vůně nezoufejte, stačí dát o stroužek míň, nebo žádný a ani vás křupavé kuřátko neurazí.

Za nás tedy rozhodně neurazí nikdy, a proto tu recept nesmí chybět už ani den.

Recept – Kuře na česneku v horkovzdušné fritéze

👩‍🔬Obtížnost: jednoduché – 2/5 

⏳Čas přípravy: 5 minut

⏱Čas fritování: 20 minut

🍽Počet porcí: 4

📝 Popis receptu

Kdo by nemiloval křupavé kuřátko.

To ovšem za nás musí splňovat pár základních požadavků:

  • křupavá a zlatavá kůrčička
  • šťavnatost a rozhodně ne žádné přesušené části uvnitř
  • kvalita masa

My jsme v tomhle případě použily kvalitní farmářské kuřecí čtvrtky.

Česnek celá rodina milujeme, někdo víc, někdo míň, ale je to zkrátka skvělé koření.

Asi bychom česnekové kuřátko nevolili jako oběd před první schůzkou.

📋 Ingredience

👩‍🍳 Postup receptu

  • nejprve si omyjeme kuřecí čtvrtky a osušíme utěrkou
  • ve větší míse si smícháme rozpuštěné Ghí, nebo olivový olej (tip: snadný recept na přepuštěné máslo Ghí v pohodlí domova naleznete tady)
  • prolisujeme dva stroužky česneku a ideálně gumovou stěrkou o okraje mísy ještě utřeme, aby česnek pustil co nejvíce chuti a vůně
  • přisypeme sůl, pepř, oblíbené koření na kuře, či uzenou papriku
  • vše důkladně zamícháme, dokud se koření nerozpustí
  • přidáme kuřecí čtvrtky a pomocí rukou každý kousek krásně promasírujeme
  • takto necháme naložené alespoň 1 hodinu
  • potom si předehřejeme fritézu minimálně na 1 minutu (tippřečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
  • vložíme dle velikosti (my měli opravdu veliké a vešly se nám po třech)
  • nastavíme čas a fritujeme na 185 °C cca 20 minut
  • můžete mít opravdu jinou velikost masa, proto doporučujeme alespoň dvakrát zkontrolovat a v polovině času třeba i otočit
  • vůně se line domovem a je hotovo

🤔 Poznámky k receptu

K tomuhle receptu si opět můžete dle vašich chutí a preferencí zvolit oblíbenou přílohu.

Jednou z nich mohou být například křupavé domácí hranolky.

My máme moc rádi i třeba s celerovými hranolky, určitě se k česneku i šťouchané brambory.

☝️ Závěrečné hodnocení – Kuře v horkovzdušné fritéze: recept na česneku

  • jedná se o chutné a šťavnaté kuřecí maso plné česnekové vůně a chuti
  • my osobně ho volíme většinou jako víkendový oběd
  • pro menší nadšence česneku, není problém dát jen do marinády oblíbené jiné koření

kuře v horkovzdušné fritéze

kuře v horkovzdušné fritéze

kuře v horkovzdušné fritéze

kuře v horkovzdušné fritéze

.

.

.

.

.

Pokud se vám líbil dnešní článek – Kuře v horkovzdušné fritéze: recept na česneku, tak koukněte i na další inspiraci zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *