Recept na vepřová žebra v horkovzdušné fritéze je základ, protože se jedná o primitivní, ale za to velmi chutnou záležitost.
Šťavnatá, na povrchu křupavá, tukem lehce prorostlá pochoutka, která zachutná při nedělním obědě nebo i večerním posezení s přáteli.
Recept na vepřová žebra v horkovzdušné fritéze
👩🔬 Obtížnost – jednoduché – 1/5
⏳ Čas přípravy – 10 minut
⏱ Čas fritování – 35 minut
🍽 Počet porcí – 2
📝 Popis receptu
Pečená vepřová žebra patří obecně mezi oblíbená jídla, u nás doma tomu není jinak.
A samozřejmě je u nás na kila nebaští jen dospěláci, ale i dětičky si na ně brousí zuby.
Ještě aby ne, tenhle recept má snad vše, co si můžete přát – křupe, je příjemně tučný, zabere jen několik minut aktivity, není nijak finančně náročný a stačí vám jen pár surovin!
Rádi děláme i hlavní jídla jednoduše, proto určitě doporučujeme!
🛍 Ingredience
- 600 g – uzená vepřová žebra
- 400 g – brambory – ideálně grenaille, tedy ty maličké
- 100 g mladý hrášek
👩🍳 Postup receptu na vepřová žebra
- předehřejte fritézu na 200 stupňů
- do horkovzdušné fritézy dáme nejprve žebra na 15 minut na 200 °C
- teď máme dostatek času na přípravu zbytku surovin
- brambůrky nakrájíme dle velikosti cca na čtvrtinky, vzniknou nám pěkné měsíčky
- uvidíte samo dle velikosti, ale grenaille jsou nejvhodnější, protože jsou krásně malé, dobře se s nima pracuje a máte kousky vždy o stejné velikosti
- brambory důkladně očistíme, ale nemusí se ani loupat
- posypeme solí a pepřem a necháme ještě cca 10 minut odležet, dokud nejsou žebra hotová
- tip: pokud chcete použít geniální koření na brambory, tak tady je naše jediná volba. Fakt paráda!
- poté vložíme brambory do fritovacího košíku
- hezky proházíme – koření se na bramborech hezky promísí a navíc se i trochu tuku ze žeber pustí na brambory a dodá jim kapku tuku před fritováním
- časovač nastavíme na 20 minut
- nyní vyloupeme hrášek
- cca po 19 minutách do fritovacího košíku přidáme hrášek a ještě tam šoupneme prohřát žebra
- podáváme
🤔 Poznámky k receptu
- kvalita masa je zde zásadní – doporučuji nešetřit a koupit si fakt pořádná žebra, nebudete litovat
- žebra jsou super i s nějakou kaší či pyré
☝️ Závěrečné hodnocení – vepřová žebra
- krásně vláčné jídlo s kapkou chutné tuku
- pokud se nesní ihned, tak se velmi snadno přihřeje
- vepřová žebra vás krásně zasytí a chutnají skvěle, přesto jsou moc chutná
- recept je vhodný pro rodinné jídlo nebo i k posezení s přáteli a pivu
.
.
.
.
[…] Vepřová žebra: recept v horkovzdušné fritéze s brambory a hráškem […]