Vepřová žebra: recept v horkovzdušné fritéze s brambory a hráškem

Recept: Vepřová žebra v horkovzdušné fritéze

Recept na vepřová žebra v horkovzdušné fritéze je základ, protože se jedná o primitivní, ale za to velmi chutnou záležitost.

Šťavnatá, na povrchu křupavá, tukem lehce prorostlá pochoutka, která zachutná při nedělním obědě nebo i večerním posezení s přáteli.

Recept na vepřová žebra v horkovzdušné fritéze

👩‍🔬 Obtížnost – jednoduché – 1/5 

Čas přípravy – 10 minut

Čas fritování – 35 minut

🍽 Počet porcí – 2

📝 Popis receptu

Pečená vepřová žebra patří obecně mezi oblíbená jídla, u nás doma tomu není jinak.

A samozřejmě je u nás na kila nebaští jen dospěláci, ale i dětičky si na ně brousí zuby.

Ještě aby ne, tenhle recept má snad vše, co si můžete přát – křupe, je příjemně tučný, zabere jen několik minut aktivity, není nijak finančně náročný a stačí vám jen pár surovin!

Rádi děláme i hlavní jídla jednoduše, proto určitě doporučujeme!

🛍 Ingredience

  • 600 g – uzená vepřová žebra
  • 400 g – brambory – ideálně grenaille, tedy ty maličké
  • 100 g mladý hrášek

👩‍🍳 Postup receptu na vepřová žebra

  • předehřejte fritézu na 200 stupňů
  • tip: my používáme aktuálně tuto. Za málo peněz hooodně muziky!
  • do horkovzdušné fritézy dáme nejprve žebra na 15 minut na 200 °C
  • teď máme dostatek času na přípravu zbytku surovin
  • brambůrky nakrájíme dle velikosti cca na čtvrtinky, vzniknou nám pěkné měsíčky
  • uvidíte samo dle velikosti, ale grenaille jsou nejvhodnější, protože jsou krásně malé, dobře se s nima pracuje a máte kousky vždy o stejné velikosti
  • brambory důkladně očistíme, ale nemusí se ani loupat
  • posypeme solí a pepřem a necháme ještě cca 10 minut odležet, dokud nejsou žebra hotová
  • tip: pokud chcete použít geniální koření na brambory, tak tady je naše jediná volba. Fakt paráda!
  • poté vložíme brambory do fritovacího košíku
  • hezky proházíme – koření se na bramborech hezky promísí a navíc se i trochu tuku ze žeber pustí na brambory a dodá jim kapku tuku před fritováním
  • časovač nastavíme na 20 minut
  • nyní vyloupeme hrášek
  • cca po 19 minutách do fritovacího košíku přidáme hrášek a ještě tam šoupneme prohřát žebra
  • podáváme

🤔 Poznámky k receptu

  • kvalita masa je zde zásadní – doporučuji nešetřit a koupit si fakt pořádná žebra, nebudete litovat
  • žebra jsou super i s nějakou kaší či pyré

☝️ Závěrečné hodnocení – vepřová žebra

  • krásně vláčné jídlo s kapkou chutné tuku
  • pokud se nesní ihned, tak se velmi snadno přihřeje
  • vepřová žebra vás krásně zasytí a chutnají skvěle, přesto jsou moc chutná
  • recept je vhodný pro rodinné jídlo nebo i k posezení s přáteli a pivu

Vepřová žebra - ideálně udělaná Recept do horkovzdušné fritézy: Věpřová žebra s brambory a hráškem Recept do horkovzdušné fritézy: zabere jen pár minut a je naprosti vynikající! Žebra v horkovzdušné fritéze Jednoduchý recept pro horkovzdušnou fritézu Recept do horkovzdušné fritézy: Pečené mbrambory grenaille

Mrkněte i na další články…