Snídaňový bagel: recept v horkovzdušné fritéze

Recept na vynikající snídaňový bagel jsme sice chvíli ladily, ale podařilo se a my jsme konečně opravdu moc spokojení.

Bagel jsem poprvé ochutnala na vysoké škole od kamarádky, která se vrátila po stáži v USA. Tam je totiž tahle, pro nás možná trošku podivná houska s dírou, velmi populární.

Bagely se dají dělat naslano i na sladko a s čímkoliv co máte rádi.

My máme v rukávu několik receptů na bagel, dnes vám představíme jeden z nejjednodušších a nejchutnějších zároveň.

Konkrétně dnes se jedná o domácí pečivo bez kynutí ze špaldové mouky.

Recept na snídaňový bagel v horkovzdušné fritéze

👩‍🔬 Obtížnost: jednoduché – 1/5 

Čas přípravy: 5 – 10 minut

Čas fritování: 20 – 25 minut

🍽 Počet porcí: 4

📝 Popis receptu

I přesto že se recept jmenuje snídaňový, můžete ho samozřejmě dle libosti mít na oběd, svačinu či večeři.

My ho volíme nejčastěji na snídani, ale leckdy i večeři. Určitě si ho dovedeme do budoucna představit jako vydatnou svačinu pro děti do školy či na výlety.

V tomto receptu udáváme lžičku drceného kmínu pro slanou variantu. Naše dcera ho miluje jen tak rozkrojený s máslem a marmeládou a v tom případě doporučujeme kmín vynechat.

📋 Ingredience – 4 kusy

👩‍🍳 Postup receptu

  • Nejprve si v míse smícháme sypké suroviny – tj. špaldovou mouku, sůl, kypřící prášek, kmín.
  • Přídáme cottage sýr a celé vejce.
  • Vše lze bez problémů promíchat ručně a vyhnětat v těsto.
  • My jsme už asi zmlsaní a milujeme tento náš multifunkční kuchyňský robot, který nám vždy pomůže s jakýmkoliv těstem raz dva.
  • Po vytvoření těsta ho upěchujeme do kuličky a necháme 20 minut odpočinout při pokojové teplotě, nebo 10 minut v lednici.
  • Do dlaní si nakapeme trošku olivového oleje a kuličku těsta pomažeme.
  • Po odpočinku si rozdělíme těsto na 4 části a na pomoučeném povrchu vyválíme a vytvarujeme kroužek který trochu uplácneme .
  • Opět potřeme kapkou oleje, můžeme posypat například dýňovými, slunečnicovými nebo sezamovými semínky.
  • Vložíme po dvou kusech do fritézy a pečeme při 170°C na 20 – 25 minut.
  • Doporučujeme kontrolovat v 10 a v 15 minutách z důvodu různé velikosti vašich bagelů.

🤔 Poznámky k receptu

  • My máme nejraději bagely s křupavou slaninou, vajíčkem, rajčátkem a avokádem, viz foto.
  • Toto jídlo nám dá opravdu mnoho energie a živin na dlouhou dobu.
  • Určitě se ale zde fantazii meze nekladou a naplňte si bagel dle svých chutí.
  • tip: zkuste do bagelu ořechové máslo, to je slast!

☝️ Závěrečné hodnocení receptu – snídaňový bagel

  • Ačkoliv se jedná o snídaňový bagel, tak je výborný na svačinu, oběd i večeři.
  • Jedná se o opravdu velmi jednoduché domácí pečivo bez kynutí, jehož příprava zabere pár minut času.
  • Bez přidání kmínu v těstě je výborná varianta na sladko například s marmeládou.
  • Za nás je to opravdu i skvělá záležitost na cesty.
  • Doporučujeme vyzkoušet a přejeme dobrou chuť. 

snídaňový bagel příprava

 snídaňový bagel

snídaňový bagel s avokádem

Pokud se vám líbil dnešní recept snídaňový bagel, tak koukněte na další tady: