Losos z horkovzdušné fritézy: Recept s koriandrovou omáčkou

Losos z horkovzdušné fritézy: Recept s koriandrovou omáčkou patří mezi opravdu chutný, jednoduchý a voňavý pokrm.

Losos se řadí mezi naší oblíbenou tučnou rybu, která zasytí a je velmi jednoduchá na přípravu.

Pokud byste chtěli lososa něčím ozvláštnit tak jste tu dnes správně.

Jak nejlépe připravit lososa?

Jakou omáčku k lososu?

Za nás rozhodně příprava v horkovzdušné fritéze a omáčku s parmezánem a koriandrem.

Tak jdeme na to!

Recept – Losos v horkovzdušné fritéze s koriandrovou omáčkou

👩‍🔬 Obtížnost: středně složitá – 4/5 

Čas přípravy: 15 minut

Čas fritování: 10 – 15 minut

🍽 Počet porcí: 2 

📝 Popis receptu

Jedná se o opravdu velmi chutně zpracovaného lososa, doplněného o omáčku.

Pokud máte rádi lososa, určitě ho vyzkoušejte v horkovzdušné fritéze.

Z ní totiž „vyplave“ vždy krásně šťavnatý a plný chutí.

Můžete ho samozřejmě zvolit jen tak, nebo zkusit recept v citrusové marinádě.

A nebo ho doplnit o koriandrem provoněnou parmazánovou omáčku.

📋 Ingredience

👩‍🍳 Postup receptu

  • nejprve si naporcujeme lososa na jednotlivé filety
  • v míse si promícháme olivový olej, sůl, pepř a 1 PL posekaného koriandru
  • do této marinády filety vložíme, promasírujeme rukama a necháme minimálně 1 hodinu odpočinout v lednici
  • dále si připravíme omáčku v pánvi
  • jednoduše si nastrouháme 1/2 hrnku parmezánu a necháme ho rozpustit na mírném ohni ve smetaně na vaření, kterou smícháme s vývarem
  • přidáme 2 PL šťávy z citrónu, osolíme, opepříme dle chuti a přidáme nakrájený koriandr (cca 2 PL)
  • můžeme dochutit, ale parmezán je sám o sobě dost slaný, tak nejspíš nebude moc potřeba
  • fritézu si předehřejeme min. na 1 minutu (tippřečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
  • namarinovaného a odpočinutého lososa vložíme kůží navrch a dáme při 160 °C na 5 minut
  • potom lososa otočíme a zvýšíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 5 – 8 minut
  • toto bude záležet na tloušťce a velikosti filetů, zdali to bude stačit, pokud ne, tak nastavíte dalších pár minut
  • většinou se losos v horkovzdušné fritéze krásně propeče a zároveň si zachová šťavnatost do 15 minut i při nižších teplotách

🤔 Poznámky k receptu

Lososa před podáváním zakápneme hotovu omáčkou a můžeme servírovat.

Jako přílohu můžete zvolit například stejně jako my zeleninový salát.

Ten se perfektně hodí na letní období, a navíc jako dresink můžete použít tu samou vychladlou omáčku.

Určitě nic nezkazíte ani bramborami, ať už šťouchanými, či opečenými.

☝️ Závěrečné hodnocení receptu – Losos z horkovzdušné fritézy s koriandrovou omáčkou

  • vychladlou omáčku lze využít jako dresink do salátu
  • milovníci koriandru si velmi pochutnají
  • šťavnatý losos plný chutí

Losos v horkovzdušné fritéze

Losos z horkovzdušné fritézy

Losos v horkovzdušné fritéze

Losos z horkovzdušné fritézy

Losos z horkovzdušné fritézy

.

.

.

.

Pokud se vám líbil dnešní recept: losos z horkovzdušné fritézy s koriandrovou omáčkou, tak koukněte i na další inspiraci zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *