Tortilla sandwich v horkovzdušné fritéze: recept s avokádem je bomba na kterou jsme se těšili až vám ukážeme!
Jedná se o skvělou a živinami nadupanou svačinu, oběd, večeři, zkrátka co si jen pomyslíte.
Je zde nutričně nepřekonatelné avokádo, vajíčko, slanina a můžete si přidat cokoliv máte rádi.
Tak jdeme na to!
Recept – Tortilla sandwich v horkovzdušné fritéze
👩🔬 Obtížnost: jednoduché – 3/5
⏳ Čas přípravy: 10 minut
⏱ Čas fritování: 6 minut
🍽 Počet porcí: 2 – 4
Popis receptu
Jedná se o zapečený plněný sandwich tvořený z tortilly.
Vynikající záležitost například na celodenní výlety, nebo svačina pro děti do školy.
Energie z tohohle miláčka je zkrátka zaručená a dlouhodobá.
Tenhle recept jsme si zamilovali my, naši kamarádi i děti.
Je plný skvělých a chutných surovin a zkrátka to nemůže dopadnout špatně.
📋 Ingredience
- 2 x celozrnná tortilla
- 2 x vejce
- 1 ks avokáda
- himalájská sůl
- pepř
- ghí
- 4 – 6 plátků slaniny
- 2 hrsti strouhaného čedaru
- kečup či oblíbená omáčka
👩🍳 Postup receptu
- nejprve si na pánvičce opečeme dle libosti slaninu a 2 volská oka
- avokádo si rozmačkáme vidličkou, osolíme a opepříme
- připravíme si dvě tortilly, a na každou doprostřed dáme avokádovou směs, kterou mírně směrem k okrajům rozetřeme, ale nemusíme moc
- poklademe na ní plátky slaniny, volské oko, zasypeme čedarem a zakápneme kečupem
- teď začneme tortillu postupně přehýbat, aby nám vznik bochánek, viz foto
- předehřejeme si fritézu cca na 1 minutu (tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
- vložíme bochánky přehnutím směrem dolů, aby se nerozlepily
- navrchu je potřeme Ghí a pečeme při 180 °C cca 5 minut, nebo do mírného zezlátnutí
- po zapečení vyndáme, necháme vychladnout, rozřízneme a můžeme sbalit na cesty do krabičky, nebo samozřejmě sníst
🤔 Poznámky k receptu
Do rozmačkaného avokáda můžete zamíchat například nadrobno pokrájené rajčátko, jarní cibulku, nebo parmezán.
Volské oko můžete zaměnit za vaječnou omeletu, kdy si vidličkou rozmícháte vajíčka a poté je pomocí obracečky přehýbáte opět v bochánek, viz foto. My občas slaninu rovnou zabalíme do omelety.
Variantám se meze nekladou, my to celkem taky střídáme.
☝️ Závěrečné hodnocení receptu – Tortilla sandwich v horkovzdušné fritéze
- skvělá a výživná svačina na cesty
- hodí se na snídani, svačinu, oběd i večeři
- dle vlastních preferencí a chutí si lze recept vylepšit
Přejeme vám dobrou chuť a brzy se zase s něčím dobrým ozveme.
.
.
.
.
Pokud se vám líbil dnešní recept: Tortilla sandwich v horkovzdušné fritéze, tak koukněte na další zde
- Domácí křupavé hranolky: recept v horkovzdušné fritéze
- Snídaňový bagel: recept v horkovzdušné fritéze
- Proteinový dezert: Recept v horkovzdušné fritéze