Domácí křupavé hranolky: recept v horkovzdušné fritéze

A je to tady, tolik žádaná a přitom tak jednoduchá záležitost –  Domácí křupavé hranolky: recept v horkovzdušné fritéze právě teď!

To jak si připravit zdravé hranolky v horkovzdušné fritéze bez smažení v oleji není totiž žádná věda.

Jsou pekelně dobré, návykové, zlatavé a křupavé!

A tohle přesně od hranolek očekáváš a chceš!

Jak na domácí křupavé hranolky tedy vyzrát? Pojďme si ten fígl spolu ukázat.

Recept – Domácí křupavé hranolky v horkovzdušné fritéze

👩‍🔬 Obtížnost: jednoduché – 2/5 

Čas přípravy: 10 minut

Čas fritování: 15 – 20 minut

🍽 Počet porcí: 2 

📝 Popis receptu

Hranolky které jsou zdravé a fit, zároveň i chutné a perfektně křupavé.

O tom, že klasicky připravené, v oleji utopené hranolky jsou velmi nezdravou záležitostí všichni asi moc dobře víme.

Nejedná se opravdu o nic tělu prospěšného a užitečného.

Na rozdíl od domácích hranolek, které jsou připravené horkým vzduchem a s kvalitním tukem.

Ty můžeme konzumovat totiž bez výčitek a bolení břicha třeba každý den.

📋 Ingredience

👩‍🍳 Postup receptu na hranolky v horkovzdušné fritéze

  • nejprve si oloupeme brambory, pokud mají hezkou slupku, tak můžeme pořádně očistit a nechat
  • co u nás doma nesmí chybět je vlnkový kráječ na zeleninu, díky němuž připravíme krásné hranolky
  • Tento kráječ stojí opravdu pár korun a udělá moc pěknou parádu
  • nakrájíme tedy brambory na stejně velké hranolky
  • ty pak vložíme do mísy s ledovou vodou, přidáme 2 ČL octa a zamícháme
  • takto naložené je necháme minimálně 30 minut 
  • poté hranolky scedíme a vysypeme na utěrku, kterou je co nejvíc vysušíme
  • tento krok opravdu nevynechejte, zaručí nám to tu parádní a tolik chtěnou křupavost
  • v míse si smícháme olivový olej s cca 1 ČL soli, pepře, a volitelně kořením
  • my přidáváme rádi uzenou papriku nebo selské koření na brambory, ale to je už na vaší chuti
  • ve směsi důkladně promícháme hranolky a předehřejeme si na 1 minutu horkovzdušnou fritézu (tippřečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
  • podle velikosti vašeho fritovacího košíku nasypeme hranolky a fritujeme při 200 °C na cca 15 minut
  • dle velikosti vašeho fritovacího koše zvolte, zdali je uděláte najednou či rozdělíte
  • raději si udělejte 2 várky abyste zbytečně nepřeplnily fritovací košík a předešli jste tak nepropečení některých kousků
  • my jsme cca 3x fritovací košík vytáhli a hranolky protřepali
  • díky tomu byly opravdu rovnoměrně krásně křupavé a zlatavé
  • na závěr můžete ještě dosolit a servírovat

🤔 Poznámky k receptu

Vlnkový kráječ na zeleninu je bezvadná a bezpečná Montessori pomůcka, kterou děti milují a mohou se zapojit do krájení zeleniny.

Z vlastních zkušeností a referencí našich známých můžeme říct, že děti díky vlnkovým tvarům si opravdu s větší chutí na zelenině pochutnávají.

Navíc je to parádní způsob jak například těm nejmenším neklouže okurka tolik z ručky.

K hranolkům si samozřejmě klidně dejte oblíbený kečup, dip, či majonézu.

☝️ Závěrečné hodnocení receptu – Domácí křupavé hranolky: recept v horkovzdušné fritéze

  • za nás prostě vynikající domácí křupavé hranolky
  • barva je zlatavá a povrch akorát tak křupavý
  • uvnitř jsou vláčné a pochutná si na nich celá rodina

domácí křupavé hranolky

domácí křupavé hranolky

domácí křupavé hranolky v horkovzdušné fritéze

Pokud se vám líbil dnešní recept: Domácí křupavé hranolky v horkovzdušné fritéze, tak koukněte na další oblíbené zde