Losos v horkovzdušné fritéze se stal jedním z našich nejoblíbenějších receptů. Ten v citrusové marinádě je úplně TOP!
Pokud se necítíte na přípravu ryby na pánvi a rozehřívání trouby je zbytečné a zdlouhavé, tak jste tu správně!
Příprava není žádná věda, samotné pečení je raz dva a chuťové buňky mohou začít tančit.
Recept – Losos v horkovzdušné fritéze
👩🔬 Obtížnost: jednoduché – 2/5
⏳ Čas přípravy: 10 minut
⏱ Čas fritování: 10 – 15 minut
🍽 Počet porcí: 2 – 3
📝 Popis receptu
Jedná se o opravdu velmi chutný, lehký a příjemně ovoněný recept.
Pokud se cítíte po předešlých dnech těžcí a nafouklý, tak ryba je vždy moc dobrou volbou pro odlehčení.
Zároveň se ryby jakou je losos velmi dobře nasytíte.
📋 Ingredience
- 600 g lososa
- 1/2 citrónu
- 1/2 pomeranče
- 1 ČL himalájské soli
- špetka pepře
- 1/2 PL kvalitního medu
- 6 PL kvalitního olivového oleje nebo Ghí
- kousek másla
👩🍳 Postup receptu
- nejprve si naporcujeme lososa na jednotlivé filety
- ve větší míse si smícháme olivový olej/Ghí, šťávu s 1/2 citrónu, 1/2 pomeranče, kvalitního medu, špetkou soli a pepře
- směs mícháme dokud se sůl nerozpustí a všechny ingredience se krásně nespojí
- poté ve směsi namočíme ze všech stran lososa a necháme ho takto minimálně 30 minut marinovat
- zapneme si horkovzdušnou fritézu a 1 minutu necháme předehřát fritovací košík (tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
- poté vložíme lososa kůží dolů a nastavíme čas a stupně
- v naší fritéze byl losos krásně akorát propečený při 160 °C na cca 10 minut
- tohle bude ale určitě záležet na jednotlivé tloušťce filetů – kontrolujte průběžně
- po vyndání ihned na lososa dejte kousíček másla a posypejte špetkou soli
🤔 Poznámky k receptu
Nebojte se lososa vyndat z fritézy o malinko dřív a nechat ho dojít, než ho tam do umření škvařit.
Ryba je opravdu v horkovzdušné fritéze velmi rychle a chutně připravená.
Jako přílohu můžete zvolit cokoliv dle vašich preferencí.
My máme rádi zeleninovou směs opět z horkovzdušné fritézy, či jakýkoliv lehký salátek.
☝️ Závěrečné hodnocení receptu – losos v horkovzdušné fritéze
- velmi svěží, jednoduchý a ultra rychlý recept
- jedná se o opravdu chutnou úpravu ryby, kterou zejména v letních měsících určitě uvítáte
- pokud seženete krásný kousek lososa, tak stojí za vyzkoušení
- jako příloha se hodí cokoliv máte rádi, výborný je například jakýkoliv zeleninový salátek
.
.
.
.