Proteinový dezert: Recept v horkovzdušné fritéze

Pokud jste sportovní či fitness fanoušci, tak dnes jste tu velmi správně, čeká nás totiž Proteinový dezert: Recept v horkovzdušné fritéze!

Recept je opět jak jinak než velmi jednoduchý, rychlý a pekelně chutný.

Hodí se jako vydatná snídaně, chutná svačinka po tréninku, nebo prostě jen tak na doplnění energie.

Recept – Proteinový dezert v horkovzdušné fritéze

👩‍🔬 Obtížnost: jednoduché – 2/5 

Čas přípravy: 7 minut

Čas fritování: 15 – 20 minut

🍽 Počet porcí: 1 – 2

📝 Popis receptu

Jedná se vlastně o takovou vláčnou, výživnou a extra dobrou proteinovou buchtu.

Je to opravdu rychlovka, kterou navíc připravíte přímo v jedné zapékací míse.

Můžete si tuhle dobrůtku připravit například po tréninku, ke svačince, nebo pokud jste na sladké snídaně, tak je to taky super volba.

Do receptu můžete použít jakékoliv mléko dle vašich preferencí, výborné je například ovesné či ořechové. (tip. Recept na výrobu domácího ořechového mléka snadno, naleznete zde)

📋 Ingredience

👩‍🍳 Postup receptu

  • připravíme si jednu větší zapékací misku, nebo mísu ve které budeme připravovat těsto, které následně nadávkujeme do formiček
  • oloupeme si banán, který vidličkou rozmačkáme na kaši a smícháme s vejcem
  • pomocí metličky vytvoříme tekutou směs do které přimícháme oblíbený sirup (javorový, čekankový…), nebo kvalitní med
  • dále přilijeme mléko, ořechové máslo a mícháme
  • přisypeme ovesnou mouku, protein, špetku soli, kypřící prášek a důkladně promícháme
  • nakonec vmícháme celé ovesné vločky a necháme je cca 5 minut nasáknout tekutinou
  • poté opět jemně promícháme a navrch nasypeme čokoládové pecičky
  • předehřejeme si fritézu na cca 1 minutu (tippřečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
  • vložíme do fritézy a pečeme cca 15 minut při 180 °C(kontrolujte cca 2x během pečení špejlí propečenost z důvodu různé velikosti formy a množství těsta)
  • necháme vychladnout a můžeme se do toho pustit

🤔 Poznámky k receptu

Do těsta a případně pak navrch můžete použít vaše oblíbené ořechové máslo.

My obvykle používáme většinou arašídové máslo.

Tentokrát jsme ale zvolili Powerlogy Nougat Cream, který je vážně dokonalost sama.

Jedná se o vynikající lískooříškový krém s pravou čokoládou v té nejvyšší kvalitě.

Pokud jste fanoušky čokoládové chuti, tak tady vedle rozhodně nešlápnete.

Slovenská značka Powerlogy toto zkrátka umí a jestli neznáte, tak to musíte napravit.

Jak můžete vidět na fotkách, zapomněli jsme vymazat zapékací formu například Ghí, takže se nám udělalo po okrajích mírné připečení.

Dezert ale nebyl nijak připálený, příště každopádně zvolíme nepřilnavý povrch zapékací mísy, či vyložíme pečícím papírem.

Mísu jsme potom samozřejmě jen odmočili, jinak to nebyla žádná závada na dezertu.

☝️ Závěrečné hodnocení receptu – Proteinový dezert v horkovzdušné fritéze

  • pokud vás honí mlsná, tak toto je skvělá volba, jak jí s grácií zahnat
  • sladkost dezertu je hodně dána i zralostí banánu, doporučujeme použít už hodně zralý
  • za nás můžeme tento dezert určitě všema deseti doporučit, vyzkoušejte a přejeme dobrou chuť

proteinový dezert

proteinový dezert

proteinový dezert

.

.

.

.

.

Pokud se vám líbil dnešní recept – Proteinový dezert v horkovzdušné fritéze, tak koukněte na další zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *