Pečená ovesná kaše: Recept v horkovzdušné fritéze je jedna z nejoblíbenějších a nejpreferovanějších aktuálních snídaní u nás!
Snídají jí rodiče, snídají jí děti a věříme, že by jí snídali i sousedi, ale na ty nikdy nezbyde.
Tak to pojďte zkusit i vy!
Recept – Pečená ovesná kaše v horkovzdušné fritéze
👩🔬 Obtížnost: jednoduchá – 2/5
⏳ Čas přípravy: 5 minut
⏱ Čas fritování: 10 – 15 minut
🍽 Počet porcí: 3
Popis receptu
Jedná se o velmi rychlou a jednoduchou snídani.
Navíc plnou vydatných živin, které vám dodají tu správnou energii po ránu.
K tomu všemu si skvěle pochutnáte a můžete si jí pokaždé dochutit dle svých chutí.
📋 Ingredience
- 1 zralý banán
- 1 hrnek jemných ovesných vloček
- 1/2 hrnku mléka
- špetka himalájské soli
- 6 ČL jogurtu řeckého typu
- 1/2 ČL kypřícího prášku
- 1 PL medu či jiného oblíbeného sladidla
- volitelně např. čokoládové pecičky, ořechy…
- oblíbené ovoce
👩🍳 Postup receptu
- jako první si rozmačkáme banán pomocí vidličky na kaši
- přilejeme mléko a jogurt a promícháme v tekutou směs
- přisypeme vločky, kypřící prášek, dle chutí například nasekané oblíbené ořechy, čokoládu
- důkladně promícháme a necháme alespoň 5 – 10 minut nasáknout tekutinu
- do vymazaných zapékacích misek pomocí Ghí nalijeme kaši, navrch můžeme dát oblíbené ovoce
- předehřejeme si fritézu alespoň na 1 minutu (tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
- a pečeme při 200 °C cca 10 – 15 minut
- doba fritování opět bude záležet na velikosti vašich zapékacích misek
🤔 Poznámky k receptu
Zapékací misku je dobré vytřít oblíbeným tukem, například Ghí je na to přímo ideální.
Nebojte se experimentovat a přidávat si do kaše vaše oblíbené ingredience.
My osobně v podzimních a zimních měsících přidáváme velmi rádi do kaše skořici a jablíčka či hrušky, mňam!
Výborná je varianta třeba ale i s mákem a se švestkami.
Toto je rozhodně už zcela na vás a vaší fantazii.
☝️ Závěrečné hodnocení receptu – Pečená ovesná kaše
- vynikající zapečená kaše za pár minut
- vydatná zdravá snídaně
- možnost dochucení dle vlastní fantazie
- skvělá i po vychladnutí na svačinu
.
.
.
.