Pečená ovesná kaše: Recept v horkovzdušné fritéze

Pečená ovesná kaše: Recept v horkovzdušné fritéze je jedna z nejoblíbenějších a nejpreferovanějších aktuálních snídaní u nás!

Snídají jí rodiče, snídají jí děti a věříme, že by jí snídali i sousedi, ale na ty nikdy nezbyde.

Tak to pojďte zkusit i vy!

Recept – Pečená ovesná kaše v horkovzdušné fritéze

👩‍🔬 Obtížnost: jednoduchá – 2/5 

Čas přípravy: 5 minut

Čas fritování: 10 – 15 minut

🍽 Počet porcí: 3

📝 Popis receptu

Jedná se o velmi rychlou a jednoduchou snídani.

Navíc plnou vydatných živin, které vám dodají tu správnou energii po ránu.

K tomu všemu si skvěle pochutnáte a můžete si jí pokaždé dochutit dle svých chutí.

📋 Ingredience

👩‍🍳 Postup receptu

  • jako první si rozmačkáme banán pomocí vidličky na kaši
  • přilejeme mléko a jogurt a promícháme v tekutou směs
  • přisypeme vločky, kypřící prášek, dle chutí například nasekané oblíbené ořechy, čokoládu
  • důkladně promícháme a necháme alespoň 5 – 10 minut nasáknout tekutinu
  • do vymazaných zapékacích misek pomocí Ghí nalijeme kaši, navrch můžeme dát oblíbené ovoce
  • předehřejeme si fritézu alespoň na 1 minutu (tippřečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
  • a pečeme při 200 °C cca 10 – 15 minut
  • doba fritování opět bude záležet na velikosti vašich zapékacích misek

🤔 Poznámky k receptu

Zapékací misku je dobré vytřít oblíbeným tukem, například Ghí je na to přímo ideální.

Nebojte se experimentovat a přidávat si do kaše vaše oblíbené ingredience.

My osobně v podzimních a zimních měsících přidáváme velmi rádi do kaše skořici a jablíčka či hrušky, mňam!

Výborná je varianta třeba ale i s mákem a se švestkami.

Toto je rozhodně už zcela na vás a vaší fantazii.

☝️ Závěrečné hodnocení receptu – Pečená ovesná kaše

  • vynikající zapečená kaše za pár minut
  • vydatná zdravá snídaně
  • možnost dochucení dle vlastní fantazie
  • skvělá i po vychladnutí na svačinu

pečená ovesná kaše

pečená ovesná kaše

.

.

.

.

Líbil se vám dnešní recept – pečená ovesná kaše? Tak to si rozhodně nenechte ujít podobné

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *