Pokud máte rádi toto „hospodské“ chroupání, tak jste tu dnes správně – Recept: Cibulové kroužky v horkovzdušné fritéze právě teď!
Cibulové kroužky v horkovzdušné fritéze jsou bez smažení v oleji a zdravější variantou této oblíbené pochutiny.
Recept – Cibulové kroužky v horkovzdušné fritéze
👩🔬 Obtížnost: jednoduché – 2/5
⏳ Čas přípravy: 10 minut
⏱ Čas fritování: 10 minut
🍽 Počet porcí: 2 a více
Popis receptu
Cibulové kroužky volíme téměř vždy v kombinaci s domácím burgerem.
Jedná se o křupavou variantu této pochutiny a je to rozhodně velká chuťovka, kterou musíte vyzkoušet!
Křupavé a dobře ochucené cibulové kroužky totiž dodají vašim pokrmům tu správnou chuť a jiskru.
Nebo je můžete chroupat jen tak s oblíbeným dipem.
📋 Ingredience
- 2 větší cibule
- Několik (cca 6 PL jogurtu řeckého typu)
- 1 vejce
- 1 a 1/2 ČL uzené papriky
- 1/2 ČL himalájské soli
- pepř dle chuti
- hladká mouka – může být i špaldová
- kukuřičná strouhanka
- olej ve spreji
👩🍳 Postup receptu
- nejprve si pokrájejte cibule na tlustší kroužky
- připravte si 3 středně velké mísy
- do jedné smíchejte vejce, jogurt, sůl, pepř a uzenou papriku
- do další nasypejte mouku
- a do poslední strouhanku
- jedná se vlastně o takový trojobal
- kroužky postupně vyválejte v mouce, ve směsi z jogurtu a následně ve strouhance
- pokud chcete mít větší těstíčko tak nejprve obalte v jogurtové směsi, následně v mouce, podruhé ve směsi a na závěr ve strouhance
- předehřejte si fritézu alespoň na 1 minutu (tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
- fritovací košík i kroužky doporučujeme stříknout olejem ve spreji
- obalené kroužky vložíme do košíku a pečeme na 180 °C cca 10 minut
- v polovině času je dobré kroužky protřepat nebo obrátit, aby byly rovnoměrně propečené
🤔 Poznámky k receptu
Na obalení můžete bez problémů použít špaldovou či pohankovou mouku.
Obojí jsme vyzkoušeli a vyšlo to bez problémů.
Kroužky jsou na povrchu krásně křupavé a cibule uvnitř naopak perfektně šťavnatá.
Skvěle se ke kroužkům hodí například dip ze zakysané smetany, pažitky a česneku.
Zde se meze chutím nekladou a můžete si rozhodně zvolit oblíbenou omáčku, majonézu, či kečup.
☝️ Závěrečné hodnocení receptu – Cibulové kroužky v horkovzdušné fritéze
- velmi křupavé a vynikající cibulové kroužky
- ideální s oblíbeným dipem
- zdravá varianta této smažené pochutiny
Pokud si nejste jistí výběrem horkovzdušné fritézy, tak vám doporučujeme přečíst článek – Jaká je nejlepší horkovzdušná fritéza a jakou vybrat?
.
.
.
.