Recept: Cibulové kroužky v horkovzdušné fritéze

Pokud máte rádi toto „hospodské“ chroupání, tak jste tu dnes správně – Recept: Cibulové kroužky v horkovzdušné fritéze právě teď!

Cibulové kroužky v horkovzdušné fritéze jsou bez smažení v oleji a zdravější variantou této oblíbené pochutiny.

Recept – Cibulové kroužky v horkovzdušné fritéze

👩‍🔬 Obtížnost: jednoduché – 2/5 

Čas přípravy: 10 minut 

Čas fritování: 10 minut

🍽 Počet porcí: 2 a více

📝 Popis receptu

Cibulové kroužky volíme téměř vždy v kombinaci s domácím burgerem.

Jedná se o křupavou variantu této pochutiny a je to rozhodně velká chuťovka, kterou musíte vyzkoušet!

Křupavé a dobře ochucené cibulové kroužky totiž dodají vašim pokrmům tu správnou chuť a jiskru.

Nebo je můžete chroupat jen tak s oblíbeným dipem.

Recept: cibulové kroužky

📋 Ingredience

👩‍🍳 Postup receptu

  • nejprve si pokrájejte cibule na tlustší kroužky
  • připravte si 3 středně velké mísy
  • do jedné smíchejte vejce, jogurt, sůl, pepř a uzenou papriku
  • do další nasypejte mouku
  • a do poslední strouhanku
  • jedná se vlastně o takový trojobal
  • kroužky postupně vyválejte v mouce, ve směsi z jogurtu a následně ve strouhance
  • pokud chcete mít větší těstíčko tak nejprve obalte v jogurtové směsi, následně v mouce, podruhé ve směsi a na závěr ve strouhance
  • předehřejte si fritézu alespoň na 1 minutu (tippřečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
  • fritovací košík i kroužky doporučujeme stříknout olejem ve spreji
  • obalené kroužky vložíme do košíku a pečeme na 180 °C cca 10 minut 
  • v polovině času je dobré kroužky protřepat nebo obrátit, aby byly rovnoměrně propečené

🤔 Poznámky k receptu

Na obalení můžete bez problémů použít špaldovou či pohankovou mouku.

Obojí jsme vyzkoušeli a vyšlo to bez problémů.

Kroužky jsou na povrchu krásně křupavé a cibule uvnitř naopak perfektně šťavnatá.

Skvěle se ke kroužkům hodí například dip ze zakysané smetany, pažitky a česneku.

Zde se meze chutím nekladou a můžete si rozhodně zvolit oblíbenou omáčku, majonézu, či kečup.

☝️ Závěrečné hodnocení receptu – Cibulové kroužky v horkovzdušné fritéze

  • velmi křupavé a vynikající cibulové kroužky
  • ideální s oblíbeným dipem 
  • zdravá varianta této smažené pochutiny

Pokud si nejste jistí výběrem horkovzdušné fritézy, tak vám doporučujeme přečíst článek – Jaká je nejlepší horkovzdušná fritéza a jakou vybrat?

Recept: cibulové kroužky 

Recept: cibulové kroužky

.

.

.

.

Pokud se vám líbil dnešní recept: Cibulové kroužky v horkovzdušné fritéze, tak si rozhodně nenechte ujít další

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *