Cizrna z horkovzdušné fritézy

Pokud jste milovníci zdravého zobání, tak nastražte teď oči – Cizrna z horkovzdušné fritézy je totiž velká pecka!

Pečená, chcete-li pražená cizrna se stala naší novou závislostí a musíme se o ní s vámi podělit.

Tak jdeme na to!

Recept – Cizrna z horkovzdušné fritézy

👩‍🔬 Obtížnost: jednoduché – 1/5

Čas přípravy: 2 minuty

Čas fritování: 20 – 25 minut

🍽 Počet porcí: 2

 

📝 Popis receptu

Jedná se opět o velmi jednoduchý a rychlý recept.

Křupavá cizrna se skvěle hodí jako alternativa nezdravých chipsů například večer k televizi.

Dochutit si jí můžete dle vlastních požadavků a věřte, že vás tato pochoutka nadchne stejně jako nás.

Praženou křupavou cizrnu můžete využít například i do salátů, nebo jako krutonky do polévek.

📋 Ingredience

👩‍🍳 Postup receptu

  • jako první si scedíme cizrnu z nálevu a necháme zcela okapat
  • nasypeme jí na papírovou utěrku a vysušíme
  • v míse si smícháme olivový olej se solí, oblíbeným kořením a mícháme, než se sůl rozpustí
  • poté nasypeme cizrnu do směsi a promícháme, aby se všechny kuličky obalily
  • takto necháme alespoň 10 minut marinovat
  • pak si předehřejeme fritézu alespoň na 1 minutu (tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
  • my jsme pod cizrnu použily pečící papír, nasypaly ji do košíku a fritovali při 200 °C cca 20 – 25 minut

🤔 Poznámky k receptu

Pečenou cizrnu můžete opravdu využít, jak se vám zlíbí.

Nám osobně nejvíc chutná s uzenou paprikou jako večerní chroupání k filmu.

Rádi si jí ale přidáme i na křupnutí do salátu, nebo místo krutónů do hustých zeleninových polévek.

☝️ Závěrečné hodnocení – Cizrna z horkovzdušné fritézy

  • vynikající a zdravá křupavá pochoutka k televizi, sklence vína atd.
  • možnost přidání oblíbeného koření dle vlastních chutí
  • perfektní do salátů a polévek

cizrna z horkovzdušné fritézy

cizrna z horkovzdušné fritézy

cizrna z horkovzdušné fritézy

.

.

.

Líbil se vám dnešní recept – Cizrna z horkovzdušné fritézy? Tak koukněte určitě na další

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *