Pokud jste milovníci zdravého zobání, tak nastražte teď oči – Cizrna z horkovzdušné fritézy je totiž velká pecka!
Pečená, chcete-li pražená cizrna se stala naší novou závislostí a musíme se o ní s vámi podělit.
Tak jdeme na to!
Recept – Cizrna z horkovzdušné fritézy
👩🔬 Obtížnost: jednoduché – 1/5
⏳ Čas přípravy: 2 minuty
⏱ Čas fritování: 20 – 25 minut
🍽 Počet porcí: 2
Popis receptu
Jedná se opět o velmi jednoduchý a rychlý recept.
Křupavá cizrna se skvěle hodí jako alternativa nezdravých chipsů například večer k televizi.
Dochutit si jí můžete dle vlastních požadavků a věřte, že vás tato pochoutka nadchne stejně jako nás.
Praženou křupavou cizrnu můžete využít například i do salátů, nebo jako krutonky do polévek.
📋 Ingredience
- 1 plechovka konzervy cizrny (cca 400 g)
- 2 PL kvalitního olivového oleje
- 1 ČL uzené papriky
- 1 ČL himalájské soli
- 1/2 ČL pepře
- volitelně například sušený česnek, provensálské bylinky a jiné
👩🍳 Postup receptu
- jako první si scedíme cizrnu z nálevu a necháme zcela okapat
- nasypeme jí na papírovou utěrku a vysušíme
- v míse si smícháme olivový olej se solí, oblíbeným kořením a mícháme, než se sůl rozpustí
- poté nasypeme cizrnu do směsi a promícháme, aby se všechny kuličky obalily
- takto necháme alespoň 10 minut marinovat
- pak si předehřejeme fritézu alespoň na 1 minutu (tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
- my jsme pod cizrnu použily pečící papír, nasypaly ji do košíku a fritovali při 200 °C cca 20 – 25 minut
🤔 Poznámky k receptu
Pečenou cizrnu můžete opravdu využít, jak se vám zlíbí.
Nám osobně nejvíc chutná s uzenou paprikou jako večerní chroupání k filmu.
Rádi si jí ale přidáme i na křupnutí do salátu, nebo místo krutónů do hustých zeleninových polévek.
☝️ Závěrečné hodnocení – Cizrna z horkovzdušné fritézy
- vynikající a zdravá křupavá pochoutka k televizi, sklence vína atd.
- možnost přidání oblíbeného koření dle vlastních chutí
- perfektní do salátů a polévek
.
.
.