Pro odlehčení je vždy skvělou volbou výborná ryba a proto nás právě teď čeká – Treska v horkovzdušné fritéze: recept s bazalkou!
Tento recept vznikl velmi narychlo a jako velký experiment. Nicméně dopadl nad naše očekávání a hezky jsme si pochutnali.
Tak pokud seženete čerstvou rybu, neváhejte a zkuste!
Recept – Treska v horkovzdušné fritéze s bazalkou
👩🔬 Obtížnost: jednoduché – 2/5
⏳ Čas přípravy: 5 minut
⏱ Čas fritování: 20 minut
🍽 Počet porcí: 2
Popis receptu
Jedná se o velmi jednoduchý recept na přípravu svěží ryby.
Pokud se obáváte přípravy ryby na pánvi a bojíte se jejího vysušení apod., tak zde nešlápnete vedle.
Rybu v horkovzdušné fritéze připravíte téměř bez práce a bez nutnosti stání nad pánví.
📋 Ingredience
- 400 – 500 g tresky
- olivový olej
- himalájská sůl
- pepř
- čerstvá bazalka
- 2 PL šťávy z citrónu
- volitelně koření na ryby
👩🍳 Postup receptu
- očištěnou a osušenou rybu vložíme do středně velké mísy s marinádou
- tu připravíte jednoduše nalitím cca 4 PL olivového oleje a citrónové šťávy do mísy
- ke směsi přisypete cca 2 ČL himalájské soli s trochou pepře, popřípadě koření na ryby
- mícháme, dokud se sůl zcela nerozpustí
- potom přidáme pár lístků čerstvé bazalky a opět zamícháme, aby se chutě a vůně spojily
- rybu v marinádě hezky rukama obalíme a necháme takto v lednici alespoň hodinu odpočívat
- potom si předehřejeme fritézu alespoň na 1 minutu (tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
- rybu vložíme do fritovacího košíku a zapneme na 160 °C cca 15 – 20 minut dle velikosti filetů
- pokud máte rádi máslovou chuť, určitě si kousíček másla dopřejte ihned po vytažení z košíku přímo na filet
🤔 Poznámky k receptu
K bazalkové rybce se hodí určitě nějaká lehká příloha.
Tentokrát tedy nedoporučujeme naše velmi oblíbené hranolky.
Skvěle se bude ale rozhodně hodit zeleninový salátek.
My jsme si dopřáli tentokrát brokolicové pyré s parmezánem a kapkou bazalkového oleje.
Zbyla nám totiž bazalka, a tak jsme ji v hmoždíři pomučili a přimíchali k olivovému oleji, mňam!
☝️ Závěrečné hodnocení – Treska v horkovzdušné fritéze: recept s bazalkou
- rychlá a jednoduchá příprava
- příjemná svěží chuť
- ideální do letních měsíců
.
.
.
.