Špíz z horkovzdušné fritézy: recept z vepřové panenky se slaninou

K létu bezpochyby patří grilování dobrého jídla, a tak pro vás dnes máme Špíz z horkovzdušné fritézy: recept z vepřové panenky se slaninou!

Špízy jsou totiž naprosto skvělé v tom, že si je můžete hezky poskládat podle sebe.

My jsme zvolili ingredience, které spolu hrají neskutečnou symfonii a v ústech nastane exploze chutí.

Tak jdeme na to!

Recept – Špíz z horkovzdušné fritézy z vepřové panenky se slaninou

👩‍🔬 Obtížnost: středně složitá – 3/5 

Čas přípravy: 10 minut

Čas fritování: 10 – 12 minut

🍽 Počet porcí: 6 ks

📝 Popis receptu

Jedná se opravdu variabilní recept, který si lze podle vašich chutí upravovat.

My speciálně tuhle skladbu špízů ale naprosto milujeme a doporučujeme vyzkoušet.

V horkovzdušné fritéze jsou špízy opravdu velmi rychle hotové a vždy s nimi sklízíme milé ohlasy i od návštěv.

Hraje zde krásně roli slanina, která dodá masu šťavnatost a červená cibulka dodá specifickou chuť.

📋 Ingredience

👩‍🍳 Postup receptu

  • jako první si připravíme jednoduchou marinádu
  • do středně velké mísy si nalijeme přiměřeně olivového oleje a rozmícháme v něm sůl, pepř a uzenou papriku
  • následně si omyjeme a očistíme vepřovou panenku
  • nakrájíme jí na jednotlivé kousky, vložíme do marinády a čistýma rukama do nich marinádu vmasírujeme
  • dále přidáme na kousky pokrájené papriky, cuketu a cibuli
  • vše v marinádě promícháme opět ideálně rukama a necháme pár hodin (minimálně 1 hodinu) odležet v lednici
  • určitě tuhle část nepodceňte, aby bylo maso krásně šťavnaté, klidně si to předpřipravte a nechte uležet přes noc
  • pak si připravte plátky slaniny a jednotlivé kousíčky masa v ní zabalte a napíchněte na špejli
  • a teď už jen napichovat postupně všechny suroviny
  • můžete například začít masem ve slanině, potom dát cibuli, papriku, maso, cuketu, a tak dále…
  • předehřejte si fritézu min. na 1 minutu (tippřečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
  • vložte špízy a pečte na 180 °C cca 6 minut z jedné strany a 6 z druhé
  • toto bude opět záležet na velikosti vašich kousků na špízu, ale propečení se pozná okem dobře, popřípadě si vyndejte kousek masa a rozřízněte
  • nezapomeňte, že vepřová panenka se snadno vysuší, takže v horkovzdušné fritéze by k vysušení mohlo dojít dřív než v klasické troubě

🤔 Poznámky k receptu

Na špíz si samozřejmě můžete přidat cokoliv máte rádi vy.

My máme tuhle variaci chutí asi nejraději a je to naše oblíbená klasika.

Nezapomeňte si před chystáním špízů změřit a popřípadě zkrátit špejli dle velikosti vašeho fritovacího košíku.

Jako přílohu můžete zvolit například křupavé hranolky z horkovzdušné fritézy.

☝️ Závěrečné hodnocení receptu – Špíz z horkovzdušné fritézy z vepřové panenky se slaninou

  • jednoduché a rychlé plnohodnotné jídlo
  • velmi chutné spojení chutí
  • šťavnaté maso díky obalení ve slanině

špíz z horkovzdušné fritézy

špíz z horkovzdušné fritézy

špíz z horkovzdušné fritézy

.

.

.

Pokud se vám líbil dnešní recept na Špíz z horkovzdušné fritézy z vepřové panenky se slaninou, tak koukněte na další

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *