Pokud jste milovníci křupavého kuřátka, tak jste tu dnes správně – Kuřecí paličky z horkovzdušné fritézy: recept v kukuřičné strouhance nás čeká právě teď!
Klasicky obalované maso v trojobalu, utopené v oleji není pro nás ani naše zdraví ideální.
Už víme, že pokrmy připravované v horkovzdušné fritéze jsou opravdu velmi chutné, zdravé a pouze s malým množstvím oleje, či dokonce zcela bez.
Tak se na jeden takový jdeme podívat.
Recept – Kuřecí paličky z horkovzdušné fritézy v kukuřičné strouhance
👩🔬 Obtížnost: středně složitá – 3/5
⏳ Čas přípravy: 10 minut
⏱ Čas fritování: 20 minut
🍽 Počet porcí: 4 ks
Popis receptu
Kuřecí paličky jsou do horkovzdušné fritézy prostě vynikající záležitostí.
Jeden oblíbený recept s paličkami jsme vám již ukázali.
Pokud jste s ním byly spokojení, tak rozhodně neváhejte vyzkoušet i tento!
Je pro milovníky parmezánu a křupavé vypečené chuti.
📋 Ingredience
- 4 ks kuřecí spodní stehna
- 2 vajíčka
- hladká mouka (může být i špaldová)
- himalájská sůl
- kukuřičná strouhanka s lupínky
- parmezán
👩🍳 Postup receptu
- kuřecí spodní stehna si omyjeme a vysušíme například papírovým ubrouskem, či necháme okapat
- jemně je osolíme a vmasírujeme do nich sůl rukama
- připravíme se tři talířky jako na klasický trojobal
- s tím, že do vajíčka rozmícháme najemno nastrouhaný parmezán (cca 2 PL)
- začneme obalovat – nejprve obalíme v mouce, poté ve vajíčku a na závěr v kukuřičné strouhance
- předehřejeme si fritézu min. na 1 minutu (tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
- kuřecí paličky naskládáme na pečící papír a pečeme při 185 °C cca 10 minut z jedné strany a 10 z druhé
- toto opět bude záležet na velikosti vašich paliček, takže určitě kontrolujte
🤔 Poznámky k receptu
Parmezán ve vajíčku můžete samozřejmě i vynechat, jen je to moc příjemné oživení chutí.
Ke křupavým paličkám se určitě hodí kvalitní kečup, nebo oblíbená omáčka.
Jako přílohu nejčastěji volíme křupavé hranolky, ale to záleží opět na vašich chutích a preferencích.
☝️ Závěrečné hodnocení receptu – Kuřecí paličky z horkovzdušné fritézy
- příjemně křupavé kuřecí maso
- díky parmezánu zajímavá chuť
- vynikající s kvalitním kečupem či oblíbenou omáčkou
.
.
.
.