Jestli právě teď přemýšlíte, co si připravit k snídani, tak tu pro vás máme jednu skvělou záležitost – Recept: Anglická snídaně v horkovzdušné fritéze právě teď!
Jak se dělá anglická snídaně? Co všechno do ní patří? Jde anglická snídaně připravit najednou?
Pojďte se na to společně s námi mrknout.
Recept: Anglická snídaně v horkovzdušné fritéze
👩🔬 Obtížnost: středně jednoduché – 3/5
⏳ Čas přípravy: 10 minut
⏱ Čas fritování: 10 minut
🍽 Počet porcí: 1–2
Popis receptu
Mezi jednu z nejoblíbenějších snídaní na světe patří právě ta anglická.
A my to naprosto chápeme, ještě aby ne, vždyť se jedná opravdu o velmi vydatnou a chutnou formu snídaně.
Takové snídaně, díky které jste příjemně zasyceni a energii z ní čerpáte opravdu na hodně dlouhou dobu.
Základ pro anglickou snídani by měla tvořit rozhodně vejce, slanina, klobáska a fazole v tomatové omáčce.
Velmi často se také přidávají právě žampiony, brambory a pečená rajčata.
📋 Ingredience a pomůcky
- 1 vejce
- 4 ks oblíbené grilovací klobásky
- 4 plátky kvalitní slaniny
- 200 g fazolí v tomatové omáčce
- pár žampiónů rozkrojených napůl
- 1 větší rajče
- 1 a 1/2 toustového chleba
- 1 větší brambora pokrájená na tenké plátky
- himalájská sůl
- pepř
- selské koření na brambory
- olivový olej
- olej ve spreji
- zapékací miska
- tvořítko na volské oko
👩🍳 Postup receptu
- nejprve si nakrájíme bramboru nebo menší brambory na tenké plátky které je dobré namočit ve směsi z olivového oleje a koření
- předehřejeme si fritézu alespoň na 1 minutu
- tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
- brambory společně s plátky slaniny, žampióny a volským okem v tvořítku či zapékací misce dáme péct při 185 °C cca na cca 5 minut
- potom vyjmeme volské oko a k ostatním surovinám přidáme fazole, rozkrojené rajče a toustový chléb, na které je dobré stříknout trochu olivového oleje ve spreji
- a pečeme dalších cca 5 minut
- poté celý stav surovin ve fritéze zkontrolujte a případně ještě chvíli dopečte, či vyjměte dřív
- toto všechno bude opět záležet na tipu vaší fritézy, velikosti fritovacího košíku apod.
🤔 Poznámky k receptu
Velmi doporučujeme k fritování volského oka postříkat dno zapékací misky, či tvořítka například olejem ve spreji.
Volské oko jde pak lépe vyjmout, každopádně ze zapékačky ho můžete konzumovat i přímo.
☝️ Závěrečné hodnocení Recept: Anglická snídaně v horkovzdušné fritéze
- vynikající snídaně plná výživných dobrot
- vše připraveno v jednom fritovacím košíku za pár chvil
- žádné velké přípravy a zbytečné špinění nádobí
- skvělá chuť a propečení
Pokud si nejste jistí výběrem horkovzdušné fritézy, tak vám doporučujeme přečíst článek – Jaká je nejlepší horkovzdušná fritéza a jakou vybrat?
.
.
.
.
.