Recept na Čokoládový cheesecake v horkovzdušné fritéze je tady! Navíc je pouze ze 3 ingrediencí. Jedná se tedy o velice jednoduchý a rychlý recept na dezert v horkovzdušné fritéze 🍫
Jaké jsou potřeba ingredience na čokoládový cheesecake v horkovzdušné fritéze?
Jak dlouho a na jakou teplotu péct domácí cheesecake?
Proč tento recept vyzkoušet a kdy cheesecake jíst?
To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu na fantastický čokoládový cheesecake! 🥳
🍽 Recept na Čokoládový cheesecake v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 3 minuty
Čas fritování: 30 minut
Počet porcí: 6 ks
📝 Popis: Recept na Čokoládový cheesecake v horkovzdušné fritéze
Co je to cheesecake?
Cheesecake je lahodný dezert, jehož základem je krémové „tělo“.
Tradičně se cheesecake peče, ale existují i varianty na nepečený cheesecake a třeba i křupavým sušenkovým základem.
Oblíbený je po celém světě a dá se snadno přizpůsobit různým chutím – například čokoládový, ovocný nebo karamelový.
My si dnes uděláme jednoduchý pečený čokoládový cheesecake s mascarpone jen ze 3 ingrediencí 👌
Jde připravit Čokoládový cheesecake v horkovzdušné fritéze?
Ano, čokoládový cheesecake lze bez problémů upéct i v horkovzdušné fritéze 👍
Výhodou je rychlejší příprava a menší spotřeba energie než u klasické trouby.
Stačí zvolit vhodnou formu, nastavit správnou teplotu a čas pečení – výsledek vás příjemně překvapí 🥳
Pro jakou příležitost je cheesecake vhodný a kdy ho jíst?
Cheesecake se hodí téměř na každou příležitost – od narozenin, oslav až po nedělní rodinné posezení či jen tak k odpolední kávě ☕️
Díky své bohaté chuti je ideální jako dezert po hlavním jídle.
Skvěle chutná vychlazený, takže je perfektní i v letních měsících.
📋 Ingredience na Čokoládový cheesecake v horkovzdušné fritéze
Jaké suroviny budeme potřebovat na nejlepší čokoládový cheesecake jen ze 3 ingrediencí?
- čokoláda – 200 g
- vejce – 4 ks
- mascarpone – 200 g
👩🍳 Postup: Recept na Čokoládový cheesecake v horkovzdušné fritéze
Pojďme se nyní podívat krok za krokem, jak udělat rychlý a jednoduchý čokoládový cheesecake v horkovzdušné fritéze.
- Začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 150 °C po dobu 3 minut
- Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu
- Rozpuštěnou čokoládu smíchejte se vejci a mascarpone do hladké hmoty
- Přeneste do papírem vyložené či vymazané formy a pečte v horkovzdušné fritéze při 150 stupních po dobu asi 30 minut
- Nechte vychladnout alespoň půl hodiny
- Volitelně přidejte oblíbenou polevu či třeba nakrájené ovoce a pochutnejte si 😋
tip: My vždy pod rošt dáváme ještě tak 1 dcl vroucí vody, dorty jsou pak vláčnější. Ale pozor, přečtěte si nejdříve návod na použití vaší HF, protože někteří výrobci přidání vody do HF nedoporučují. Tak to zvažte a tento krok je na vaši odpovědnost. Nicméně nám to funguje skvěle 👍
🤔 Poznámky k receptu
Jak dlouho a na jakou teplotu péct cheesecake v horkovzdušné fritéze?
Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 150 °C a času 30 minut.
Za tuto dobu je cheesecake na povrchu krásně křehký a uvnitř dokonale vláčný.
Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, celkové dávce a vašich osobních preferencích.
Nám ale 30 minut při 150 stupních funguje vždy perfektně 👌
Jak skladovat cheesecake?
Pokud nesníte cheesecake najednou, tak se vůbec nic neděje.
Můžete ho skladovat přes noc pod utěrkou nebo až tři dny v uzavíratelné nádobě, ideálně v lednici…
🥧 Jaké jsou další možné ingredience do cheesecake?
Zde je přehled dalších možných ingrediencí, které můžete použít při přípravě cheesecaku – buď pro dochucení, změnu textury nebo ozvláštnění výsledku 🤩
Skvěle funguje čerstvé ovoce, sušené ovoce, oříšky, karamel, vanilka nebo třeba skořice.
Krémovou mascarpone náplň lze obměnit přidáním jogurtu, zakysané smetany, cottage, tvarohu atd.
Třeba takový cottage nebo tvarohový cheesecake je taky fakt super!
Fantazii se meze nekladou – každý si tak může vytvořit svou oblíbenou variantu 👍
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Čokoládový cheesecake v horkovzdušné fritéze
- pečený čokoládový cheesecake patří mezi jednoduché a rychlé sladké recepty v horkovzdušné fritéze
- příprava je nenáročná a zabere jen 3 minuty, samotné horkovzdušné fritování pak trvá 30 minut
- nejvíce se nám pro přípravu osvědčila teplota 150 °C
- čokoládový cheesecake je vhodný jako snídaně nebo zákusek k odpolední kávě
- určitě se také hodí na oslavy či různé sešlosti, kde tímto sladkým receptem rozhodně hosty potěšíte
- dobře se navíc přenáší v krabičce, takže si jej můžete vzít i na piknik, výlet, do školy nebo nabídnout kolegům v práci
- na základní recept budete potřebovat jen 3 ingredience: čokoláda, mascarpone, vejce
- dále můžete vyzkoušet různé obměny čerstvé ovoce, sušené ovoce, ořechy nebo třeba náhrady za mascarpone – jogurt, tvaroh, cottage atd.
- skladovat jej můžete přes noc pod utěrkou nebo až tři dny v uzavíratelné nádobě
- pečený čokoládový cheesecake v HF patří mezi naše oblíbené sladké recepty v horkovzdušné fritéze a u nás ho s chutí baští dospěláci i děti
—


.
.
.
Líbil se vám Recept na Čokoládový cheesecake v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte, jaké další sladké recepty se dají udělat v horkovzdušné fritéze…
- Recept na Štrůdl v horkovzdušné fritéze
- Recept na Čokoládové rolky z listového těsta v horkovzdušné fritéze
- Recept na Oreo v listovém těstíčku v horkovzdušné fritéze
- Recept na Čokoládové croissanty v horkovzdušné fritéze
- Recept na Skořicové rolky v horkovzdušné fritéze
- Recept na Svatomartinské rohlíčky v horkovzdušné fritéze
- Recept na Žemlovku v horkovzdušné fritéze

