Pro milovníky šťavnatého kuřecího masa tu dnes máme velkou pochoutku – Recept: Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze nás čeká právě teď!
Schválně zdůrazňujeme slovo šťavnaté, jelikož u kuřecích prsou to propečení bývá někdy trochu oříšek.
Příprava v horkovzdušné fritéze vám ale zajistí dokonale připravené a velmi lahodné masíčko.
Tak to pojďte s námi zkusit!
Recept – Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze
👩🔬 Obtížnost: jednoduchá – 2/5
⏳ Čas přípravy: 5 minut
⏱ Čas fritování: 20 minut
🍽 Počet porcí: 2-4
Popis receptu
Musíme se přiznat, že kuřecí prso nepatřilo nikdy mezi naše velké oblíbence v kuchyni.
Postrádali jsme právě již zmiňovanou šťavnatost a pamatovali jsme si tuto část kuřátka jako tu „slabší“.
Nejednou se nám totiž poštěstilo ochutnat ho vysušené, a dokonce i zcela bez chuti.
Od té doby, co jsme ho ale poprvé zkusily v horkovzdušné fritéze je tomu jinak.
Stalo se běžnou součástí našich talířů a dělá nám radost.
Kuřecí prsíčka ve fritéze jsou velmi rychle připravená, a ještě se nám nestalo, že by byla vysušená.
Hodí se perfektně téměř k jakékoliv příloze, nebo pokrájené do salátů.
📋 Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- himalájská sůl
- pepř
- koření na kuře
- olivový olej
- Ghí
👩🍳 Postup receptu
- nejprve si důkladně omyjeme kuřecí prsa
- potřeme je olivovým olejem a posypeme kořením
- pokud nejste příznivci koření, tak postačí pouze i sůl a pepř
- každopádně doporučujeme zkoušet nové chutě a nebát se zaexperimentovat
- předehřejeme si fritézu alespoň na 1 minutu (tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
- fritovací košík doporučujeme vytřít pomocí mašlovačky Ghí, pro jeho dokonalou schopnost nepřipalování se
- vložíme kuřecí prsa a fritujeme při 185 °C cca 15 minut a dalších závěrečných 5 minut na 200 °C
- zde opět bude záležet na tloušťce a velikosti vašeho masa
- po uběhnutí 10. minut doporučujeme prsa otočit
🤔 Poznámky k receptu
Kuřecí prsa nechte po vytažení z fritézy chvilinku odpočinout a pak můžete zakrojit.
Prsíčka by měly mít příjemně křupavou kůrčičku, ale uvnitř zůstat dokonale šťavnatá.
Kuřecí maso a zejména kuřecí prsa jsou zdravá a plná bílkovin neboli proteinu.
K potírání fritovacího košíku volíme nejčastěji přepuštěné máslo neboli Ghí.
Pokud vás zajímá více informací ohledně Ghí a jednoduchý recept, jak si ho vyrobit snadno doma, tak to vše naleznete v tomhle článku.
Koření na kuře paní domácí u nás rozhodně patří mezi naše oblíbence.
Nicméně dochucení prsíček hodně střídáme a někdy prostě zůstaneme jen u soli, pepře a uzené papriky.
☝️ Závěrečné hodnocení receptu – Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze
- rychlý a jednoduchý recept na přípravu kuřecích prsou
- křupavá kůrčička a dokonale šťavnaté maso uvnitř
- konec vysušeného a nudného masa
- v horkovzdušné fritéze rychle, jednoduše a bez zbytečného připalování a prskání oleje
.
.
.
.
.