Recept: Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze

Pro milovníky šťavnatého kuřecího masa tu dnes máme velkou pochoutku – Recept: Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze nás čeká právě teď!

Schválně zdůrazňujeme slovo šťavnaté, jelikož u kuřecích prsou to propečení bývá někdy trochu oříšek.

Příprava v horkovzdušné fritéze vám ale zajistí dokonale připravené a velmi lahodné masíčko.

Tak to pojďte s námi zkusit!

Recept – Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze

👩‍🔬 Obtížnost: jednoduchá – 2/5 

Čas přípravy: 5 minut 

Čas fritování: 20 minut

🍽 Počet porcí: 2-4

📝 Popis receptu

Musíme se přiznat, že kuřecí prso nepatřilo nikdy mezi naše velké oblíbence v kuchyni.

Postrádali jsme právě již zmiňovanou šťavnatost a pamatovali jsme si tuto část kuřátka jako tu „slabší“.

Nejednou se nám totiž poštěstilo ochutnat ho vysušené, a dokonce i zcela bez chuti.

Od té doby, co jsme ho ale poprvé zkusily v horkovzdušné fritéze je tomu jinak.

Stalo se běžnou součástí našich talířů a dělá nám radost.

Kuřecí prsíčka ve fritéze jsou velmi rychle připravená, a ještě se nám nestalo, že by byla vysušená.

Hodí se perfektně téměř k jakékoliv příloze, nebo pokrájené do salátů.

📋 Ingredience

👩‍🍳 Postup receptu

  • nejprve si důkladně omyjeme kuřecí prsa
  • potřeme je olivovým olejem a posypeme kořením
  • pokud nejste příznivci koření, tak postačí pouze i sůl a pepř
  • každopádně doporučujeme zkoušet nové chutě a nebát se zaexperimentovat
  • předehřejeme si fritézu alespoň na 1 minutu (tippřečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
  • fritovací košík doporučujeme vytřít pomocí mašlovačky Ghí, pro jeho dokonalou schopnost nepřipalování se
  • vložíme kuřecí prsa a fritujeme při 185 °C cca 15 minut a dalších závěrečných 5 minut na 200 °C
  • zde opět bude záležet na tloušťce a velikosti vašeho masa
  • po uběhnutí 10. minut doporučujeme prsa otočit

Recept: Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze

🤔 Poznámky k receptu

Kuřecí prsa nechte po vytažení z fritézy chvilinku odpočinout a pak můžete zakrojit.

Prsíčka by měly mít příjemně křupavou kůrčičku, ale uvnitř zůstat dokonale šťavnatá.

Kuřecí maso a zejména kuřecí prsa jsou zdravá a plná bílkovin neboli proteinu.

K potírání fritovacího košíku volíme nejčastěji přepuštěné máslo neboli Ghí.

Pokud vás zajímá více informací ohledně Ghí a jednoduchý recept, jak si ho vyrobit snadno doma, tak to vše naleznete v tomhle článku.

Koření na kuře paní domácí u nás rozhodně patří mezi naše oblíbence.

Nicméně dochucení prsíček hodně střídáme a někdy prostě zůstaneme jen u soli, pepře a uzené papriky.

☝️ Závěrečné hodnocení receptu – Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze

  • rychlý a jednoduchý recept na přípravu kuřecích prsou
  • křupavá kůrčička a dokonale šťavnaté maso uvnitř
  • konec vysušeného a nudného masa
  • v horkovzdušné fritéze rychle, jednoduše a bez zbytečného připalování a prskání oleje

Recept: Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze

Recept: Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze

.

.

.

.

.

Pokud se vám líbil dnešní recept na kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze, tak si rozhodně nenechte ujít další

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *