Ačkoliv nemáme momentálně grilovací sezónu, tak proč si nevychutnat tuhle specialitu i teď – Recept: Grilovaný hermelín v horkovzdušné fritéze je totiž pecka, kterou musíte zkusit!
Jak ochutit grilovaný hermelín?
Jak zabalit sýr na gril, v tomhle případě do horkovzdušné fritézy?
Tak jdeme se na to podívat.
Recept – Grilovaný hermelín v horkovzdušné fritéze
👩🔬 Obtížnost: jednoduché – 2/5
⏳ Čas přípravy: 5 minut
⏱ Čas fritování: 10 – 15minut
🍽 Počet porcí: 2
Popis receptu
Grilovaný hermelín sice nejspíš nenahradí kousek šťavnatého a poctivého masíčka, ale je to rozhodně skvělá pochoutka, kterou obvykle nepohrdne leckterý stoprocentní masožravec.
Horkovzdušná fritéza i v tomto případě skvěle nahradí gril, a ještě nám ušetří čas.
Hermelín z horkovzdušné fritézy je rychle a zcela bez práce hotový.
Jaké koření se hodí na grilovaný hermelín
Shodneme se jednoznačně, že na přípravu hermelínu se perfektně hodí především olivový olej.
Do něj lze rozmíchat oblíbené koření dle vašich chutí.
Tím nejoblíbenějším je rozhodně uzená paprika, grilovací koření, rozmarýn a provensálské bylinky.
📋 Ingredience
- 2 ks hermelínu
- 1 dl olivového oleje
- himalájská sůl
- pepř
- oblíbené koření
👩🍳 Postup receptu
- jako první si připravíme do misky marinádu
- smícháme si olivový olej, ve kterém rozmícháme cca 2 PL oblíbeného koření, či bylinek
- do marinády si namočíme hermelíny a z obou stran necháme chvíli nasáknout a ovonět alespoň 10 minut
- připravíme si dva větší kusy alobalu do kterých budeme hermelíny balit
- balení hermelínů do alobalu věnujte trochu péče, aby vám nikde nevytekly
- můžete je nahoře, či po stranách zamotat, či udělat sklady podél okrajů hermelínu
- předehřejte si fritézu alespoň na 1 minutu
- tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
- pak už jen vložíte zabalené hermelíny do košíku a pečeme při 185 °C cca 10–15 minut
- v polovině času je dobré hermelíny otočit, každopádně to není až taková nutnost
🤔 Poznámky k receptu
Do marinády si můžete přidat například prolisovaný česnek nebo na kolečka pokrájenou cibulku, kterou můžete vložit k hermelínu do alobalu.
Po grilování hotový hermelín opatrně rozbalíme na talíři.
Spousta lidí volí k tomuto sýru brusinkovou či švestkovou omáčku.
☝️ Závěrečné hodnocení receptu na grilovaný hermelín v horkovzdušné fritéze
- velmi rychlá a jednoduchá příprava i upečení
- vynikající chuť a konzistence grilovaného hermelínu
- delikátní pochoutka z horkovzdušné fritézy
Pokud si nejste jistí výběrem horkovzdušné fritézy, tak vám doporučujeme přečíst článek – Jaká je nejlepší horkovzdušná fritéza a jakou vybrat?
.
.
.
.
.