Recept: Grilovaný hermelín v horkovzdušné fritéze

Ačkoliv nemáme momentálně grilovací sezónu, tak proč si nevychutnat tuhle specialitu i teď – Recept: Grilovaný hermelín v horkovzdušné fritéze je totiž pecka, kterou musíte zkusit!

Jak ochutit grilovaný hermelín?

Jak zabalit sýr na gril, v tomhle případě do horkovzdušné fritézy?

Tak jdeme se na to podívat.

Recept – Grilovaný hermelín v horkovzdušné fritéze

👩‍🔬 Obtížnost: jednoduché – 2/5 

Čas přípravy: 5 minut 

Čas fritování: 10 – 15minut

🍽 Počet porcí: 2 

📝 Popis receptu

Grilovaný hermelín sice nejspíš nenahradí kousek šťavnatého a poctivého masíčka, ale je to rozhodně skvělá pochoutka, kterou obvykle nepohrdne leckterý stoprocentní masožravec.

Horkovzdušná fritéza i v tomto případě skvěle nahradí gril, a ještě nám ušetří čas.

Hermelín z horkovzdušné fritézy je rychle a zcela bez práce hotový.

Jaké koření se hodí na grilovaný hermelín

Shodneme se jednoznačně, že na přípravu hermelínu se perfektně hodí především olivový olej.

Do něj lze rozmíchat oblíbené koření dle vašich chutí.

Tím nejoblíbenějším je rozhodně uzená paprika, grilovací koření, rozmarýn a provensálské bylinky.

📋 Ingredience

👩‍🍳 Postup receptu

  • jako první si připravíme do misky marinádu
  • smícháme si olivový olej, ve kterém rozmícháme cca 2 PL oblíbeného koření, či bylinek
  • do marinády si namočíme hermelíny a z obou stran necháme chvíli nasáknout a ovonět alespoň 10 minut
  • připravíme si dva větší kusy alobalu do kterých budeme hermelíny balit
  • balení hermelínů do alobalu věnujte trochu péče, aby vám nikde nevytekly
  • můžete je nahoře, či po stranách zamotat, či udělat sklady podél okrajů hermelínu
  • předehřejte si fritézu alespoň na 1 minutu
  • tippřečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
  • pak už jen vložíte zabalené hermelíny do košíku a pečeme při 185 °C cca 10–15 minut 
  • v polovině času je dobré hermelíny otočit, každopádně to není až taková nutnost

🤔 Poznámky k receptu

Do marinády si můžete přidat například prolisovaný česnek nebo na kolečka pokrájenou cibulku, kterou můžete vložit k hermelínu do alobalu.

Po grilování hotový hermelín opatrně rozbalíme na talíři.

Spousta lidí volí k tomuto sýru brusinkovou či švestkovou omáčku.

☝️ Závěrečné hodnocení receptu na grilovaný hermelín v horkovzdušné fritéze

  • velmi rychlá a jednoduchá příprava i upečení 
  • vynikající chuť a konzistence grilovaného hermelínu
  • delikátní pochoutka z horkovzdušné fritézy

Pokud si nejste jistí výběrem horkovzdušné fritézy, tak vám doporučujeme přečíst článek – Jaká je nejlepší horkovzdušná fritéza a jakou vybrat?

recept: grilovaný hermelín v horkovzdušné fritéze

recept: grilovaný hermelín v horkovzdušné fritéze

.

.

.

.

.

Pokud se vám líbil dnešní recept na grilovaný hermelín v horkovzdušné fritéze, tak si nenechte ujít další:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *