Dnes tu máme jednu z našich nejoblíbenějších podzimních a zimních pochoutek – Recept: Pečená jablka v horkovzdušné fritéze se skořicí.
Pečená jablka v troubě děláme roky, každopádně výhody horkovzdušné fritézy jsou na tento pokrm opravdu nepřekonatelné.
Tak to pojďte s námi zase zkusit.
Recept: Pečená jablka v horkovzdušné fritéze se skořicí
👩🔬 Obtížnost: jednoduché – 1/5
⏳ Čas přípravy: 5 minut
⏱ Čas fritování: 15 minut
🍽 Počet porcí: 2 a více
Popis receptu
Pečená jablka patří mezi naší velmi častou pochoutku od začátku podzimu po konec zimy.
Je to takový náš symbol zimních večerů a tu vůni si opravdu zamilujete.
Můžete je jíst jen tak, pokrájená do jogurtu, oslazená medem, zkrátka jakkoliv se vám zlíbí.
Navíc je to skvělá pochoutka i pro ty nejmladší jazýčky našich dětí.
V horkovzdušné fritéze jsou jablíčka opravdu velmi rychle připravená a zcela vám odpadá nutnost zdlouhavého předehřívání trouby kvůli pár kouskům.
Navíc na přípravu není třeba mnoho ingrediencí a zabere vám opravdu chviličku.
📋 Ingredience
- 3 a více jablek
- Ghí nebo kokosový olej
- skořice
- volitelně sladidlo dle chuti – kokosový cukr, med apod.
👩🍳 Postup receptu
- jako první si omyjeme jablka, rozřízneme na měsíčky a vykrájíme jadřince
- předehřejeme si fritézu alespoň na 1 minutu
- tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
- fritovací košík vysteleme pečícím papírem, na který poklademe jablka
- ta zasypeme skořicí, případně i sladidlem, pokapeme kokosovým olejem nebo Ghí a promícháme
- takto přepravená jablíčka pečeme při 200 °C cca 10–15 minut, dle výkonu fritézy
🤔 Poznámky k receptu
My máme jablíčka nejraději na skus – ani ne tvrdá, ani moc měkká.
Každopádně pokud je budete mít hodně měkká, rozmačkané v kaši nebo jogurtu jsou také vynikající.
My na jablíčka různě střídáme Ghí a kokosový olej, který je super pro jednodušší aplikaci ve spreji.
Je to velmi jednoduchá věc, ale zejména u dětí udělá hodně parády.
Navíc vůně skořice zkrátka k zimním dnům neodmyslitelně patří.
K tomu všemu moc hezky funguje jogurt a oblíbené ořechové máslo a máte perfektní svačinku na stole za pár minut.
☝️ Závěrečné hodnocení Recept: Pečená jablka v horkovzdušné fritéze se skořicí
- velmi jednoduchý recept na vynikající pečená jablíčka
- příjemná skořicová a jemná chuť
- skvělé jen tak, nebo do kaší, jogurtu apod.
- ideální pro děti, a to i ty nejmenší
Pokud si nejste jistí výběrem horkovzdušné fritézy, tak vám doporučujeme přečíst článek – Jaká je nejlepší horkovzdušná fritéza a jakou vybrat?
.
.
.
.
.