Recept: Pečená jablka v horkovzdušné fritéze se skořicí

Dnes tu máme jednu z našich nejoblíbenějších podzimních a zimních pochoutek – Recept: Pečená jablka v horkovzdušné fritéze se skořicí.

Pečená jablka v troubě děláme roky, každopádně výhody horkovzdušné fritézy jsou na tento pokrm opravdu nepřekonatelné.

Tak to pojďte s námi zase zkusit.

Recept: Pečená jablka v horkovzdušné fritéze se skořicí

👩‍🔬 Obtížnost: jednoduché – 1/5 

Čas přípravy: 5 minut 

Čas fritování: 15 minut

🍽 Počet porcí: 2 a více

📝 Popis receptu

Pečená jablka patří mezi naší velmi častou pochoutku od začátku podzimu po konec zimy.

Je to takový náš symbol zimních večerů a tu vůni si opravdu zamilujete.

Můžete je jíst jen tak, pokrájená do jogurtu, oslazená medem, zkrátka jakkoliv se vám zlíbí.

Navíc je to skvělá pochoutka i pro ty nejmladší jazýčky našich dětí.

V horkovzdušné fritéze jsou jablíčka opravdu velmi rychle připravená a zcela vám odpadá nutnost zdlouhavého předehřívání trouby kvůli pár kouskům.

Navíc na přípravu není třeba mnoho ingrediencí a zabere vám opravdu chviličku.

📋 Ingredience

👩‍🍳 Postup receptu

  • jako první si omyjeme jablka, rozřízneme na měsíčky a vykrájíme jadřince
  • předehřejeme si fritézu alespoň na 1 minutu 
  • tippřečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
  • fritovací košík vysteleme pečícím papírem, na který poklademe jablka
  • ta zasypeme skořicí, případně i sladidlem, pokapeme kokosovým olejem nebo Ghí a promícháme
  • takto přepravená jablíčka pečeme při 200 °C cca 10–15 minut, dle výkonu fritézy

Recept: Pečená jablka v horkovzdušné fritéze

🤔 Poznámky k receptu

My máme jablíčka nejraději na skus – ani ne tvrdá, ani moc měkká.

Každopádně pokud je budete mít hodně měkká, rozmačkané v kaši nebo jogurtu jsou také vynikající.

My na jablíčka různě střídáme Ghí a kokosový olej, který je super pro jednodušší aplikaci ve spreji.

Je to velmi jednoduchá věc, ale zejména u dětí udělá hodně parády.

Navíc vůně skořice zkrátka k zimním dnům neodmyslitelně patří.

K tomu všemu moc hezky funguje jogurt a oblíbené ořechové máslo a máte perfektní svačinku na stole za pár minut.

☝️ Závěrečné hodnocení Recept: Pečená jablka v horkovzdušné fritéze se skořicí

  • velmi jednoduchý recept na vynikající pečená jablíčka
  • příjemná skořicová a jemná chuť
  • skvělé jen tak, nebo do kaší, jogurtu apod.
  • ideální pro děti, a to i ty nejmenší

Pokud si nejste jistí výběrem horkovzdušné fritézy, tak vám doporučujeme přečíst článek – Jaká je nejlepší horkovzdušná fritéza a jakou vybrat?

Recept: Pečená jablka v horkovzdušné fritéze

Recept: Pečená jablka v horkovzdušné fritéze

Recept: Pečená jablka v horkovzdušné fritéze

.

.

.

.

.

Pokud se vám líbil dnešní Recept: Pečená jablka v horkovzdušné fritéze se skořicí, tak si nenechte ujít další

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *