Milovníci zdravých bramboráků jásejte, dnes nás totiž čeká recept na květákové bramboráky z horkovzdušné fritézy!
Tyto bramboráčky jsou zdravé, plné chutí a bez zbytečného oleje.
Tak pomalu loupejte brambory a jdeme na to!
Recept – Květákové bramboráky z horkovzdušné fritézy
👩🔬 Obtížnost: jednoduché – 3/5
⏳ Čas přípravy: 15 minut
⏱ Čas fritování: 20 minut
🍽 Počet porcí: 2
Popis receptu
Jedná se o nevysušené a šťavnaté bramboráky s květákem.
Opravdu to jde i bez smažení v litru oleje!
V horkovzdušné fritéze je to brnkačka a zmákne to každý.
📋 Ingredience
- 2 větší syrové brambory
- 200 g syrového květáku
- 2 vejce
- 1 nastrouhaná mozzarella
- 1 stroužek česneku
- 1 ČL majoránky
- 2 ČJ himalájské soli
- pepř dle chuti
- 60 g špaldové mouky
- 2 PL strouhaného sýru (Eidam, Gouda, Čedar…)
👩🍳 Postup receptu
- nejprve si rozdělíme květák na růžičky a dáme do vroucí osolené vody na cca 10 – 15 minut
- syrové brambory si nahrubo nastrouháme do větší mísy
- přidáme k nim vejce, nastrouhanou mozzarellu a zamícháme
- přidáme květák a pomocí vidličky rozmačkáme do směsi
- postupně přimícháme nastrouhaný sýr, koření a mouku
- vše důkladně promícháme a necháme alespoň 10 minut odležet a nasát tekutinu
- Pokud by se vám zdálo těsto hodně řídké, tak přisypejte trochu mouky
- předehřejeme si fritézu alespoň na 1 minutu (tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy)
- a na pečící papír tvarujeme bramboráčky
- dle velikosti vašeho fritovacího košíku a bramboráčků vložíme a fritujeme při 200°C zhruba 6 minut z jedné strany a 6 minut z druhé strany dozlatova.
Poznámky k receptu
Květákové bramboráky jsou skvělé i například na cesty do krabičky.
Pokud by vám v receptu chybělo maso, určitě není problém do těsta nakrájet nadrobno slaninu, nebo uzené.
Bez problému si můžete do receptu přidat třeba i cibulku, nebo jakékoliv oblíbené koření.
Závěrečné hodnocení receptu – květákové bramboráky z horkovzdušné fritézy
- skvělé bramboráčky s květákem
- zdravé bez topení v oleji
- vynikající na cesty
.
.
.
.
.