Vítejte u další dobroty. Recept: Pražené mandle v horkovzdušné fritéze je tu! Mandle patří mezi nejzdravější ořechy, tak si s nimi dneska pohrajeme, aby byly ještě chutnější. A navíc nám dělaly třeba super společnost u sledování oblíbeného filmu.
Jak na pražené mandle?
Jaké jsou další varianty pražených mandlí a jejich příchutě?
Jaké jsou zdravotní výhody mandlí?
Pro jaké příležitosti se pražené ořechy hodí?
To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu!
Recept: Pražené mandle v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 1 minuta
Čas fritování: 7 minut
Počet porcí: 2 a více
Popis receptu Pražené mandle v horkovzdušné fritéze
Posledně jsme si ukázali super recept k večernímu mlsání.
Popcorn v horkovzdušné fritéze sklidil obrovský úspěch, tak jsme si řekli, že rádi na toto téma navážeme, protože kdo by nemiloval si něco zobnout u večerního filmu nebo seriálu?
Mandle přináší mnoho zdravotních benefitů, a naopak nám tedy mohou v tomto pokrmu doplnit důležité živiny.
Obsahují mnoho zdravých tuků a bílkovin, takže je ocení nejen sportovci.
Jaké jsou zdravotní benefity ořechů?
Oříšky navíc patří k oblíbeným dobrotám, a i my si rádi pochroupeme.
Tak vás nebudeme napínat a jdeme na to!
📋Ingredience
- 200 gramů – mandle
👩🍳Postup receptu aneb Jak si doma udělat pražené mandle?
- horkovzdušnou fritézu si předehřejeme na 175 °C minimálně na jednu minutu
- tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
- do košíku horkovzdušné fritézy nasypeme mandle
- opatrně košíkem zatřepeme tak, aby se ořechy rozprostřely po celém košíku v jedné vrstvě
- při 175 °C necháme mandle pražit 7 minut
- dle výkonu fritézy po této době zkontrolujeme a ochutnáme
- mandle by měly být krásně rozvoněné a mít zlatavou barvu
🤔Poznámky k receptu
Takto pražené mandle ve slupce, jsou základním receptem.
A teď začíná ta pravá zábava!
Mandle si totiž můžete doplnit o libovolné koření nebo přísadu.
Určitě všichni známe jak sladké, tak slané varianty.
Recept na Slané pražené mandle
V tomto případě stačí, když dvě minuty před koncem přimícháme do košíku jednu lžičku ghí nebo másla a soli.
Důkladně promícháme, a ještě necháme dodělat. Tohle je nebe v hubě.
Mandle pražené s medem
Dvě minuty před koncem do košíku vmíchejte do košíku jednu polévkovou lžíci medu.
Nechat působit med takto krátkou dobu má důvod hlavně v tom, aby med nebyl zbaven jeho zdravotních účinků, k čemuž by mohlo při delším vystavování vysokým teplotám dojít.
Důkladně promícháme a po dvou minutách můžeme dokonale sladkou a zkaramelizovanou pochoutku vytáhnout a nechat vychladnout.
Tohle je geniální kombinace a mandličky to posune na úplně jinu úroveň.
Pražené mandle se solí a medem
Obě výše uvedené varianty jsou velmi chutné.
Ale napadlo vás je spojit? Sladké a slané v jednom receptu v tomto případě do sebe krásně zapadá.
Med krásně mandle zjemní, sůl přidá příjemnou štiplavost.
Tohle je fakt návyková kombinace a za mě je úplně božská!
Mandle pražené s chilli a medem
Když už jsme zmínili štiplavost ve spojitosti se solí, tak jistě potěším milovníky pikantních pokrmů.
Kombinaci mandlí a chilli je totiž bomba. A s medem dvojitá!
Opět dvě minutky před koncem přidejte med a dvě špetky tohoto fantastického chilli koření.
Důkladně promíchejte a nechte dodělat.
Po vychladnutí se připravte na ďábelskou pochoutku!
☝️Závěrečné hodnocení Pražené mandle v horkovzdušné fritéze
- recept je velice jednoduchý a je vhodný pro začátečníky
- pražené mandle jsou za pár minut hotové
- na základní recept jsou potřeba jen mandle
- na doplňující recepty je vždy potřeba o jednu až dvě ingredience navíc
- vhodné například při večerním posezení nebo na výlet či do auta
- mandle patří nejzdravější ořechy – obsahují velké množství bílkovin a zdravých tuků
.
.
.
.