Zdravé jídlo skoro bez práce? Recept na celé kuře v horkovzdušné fritéze je tu! Kuřecí maso obsahuje velké množství bílkovin a minimum tuku. A když se dobře připraví, tak je opravdu chutné a šťavnaté.
Jak připravit kuře, aby nebylo suché?
Jaké jsou výhody kuřecího masa?
Pro koho je kuřecí maso vhodné?
Kolik má kuřecí maso bílkovin?
To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu!
Recept na celé kuře v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 3 minuty
Čas fritování: 50 minut
Počet porcí: 4 a více
Popis: Recept na celé kuře v horkovzdušné fritéze
Pokud hledáte recept do horkovzdušné fritézy, který je nejen jednoduchý, ale i chutný, tak jste tu správně!
Dnes se podíváme na dobrotu, která vám fakt zjednoduší život.
Od té doby, co jsme tento recept vyzkoušeli, tak ho využíváme, když na vaření nemáme moc času nebo náladu.
Je skutečně jednoduchý a zabere vám jen 3 minuty vašeho času, zbytek za vás odmaká horkovzdušná fritéza.
Maso je krásně šťavnaté, kůže dokonale křupavá!
Proč jíst kuřecí maso?
Než se vrhneme na samotný recept, tak si pojďme říct, jaké jsou výhody konzumace kuřecího masa.
Začneme tím, co bude zajímat všechny nadšence pro zdraví životní styl a fitness.
Kuřecí maso má 20 bílkovin na 100 gramů.
Pokud bychom vzali v potaz kuřecí prsa, tak ty mají dokonce 23 gramů bílkovin na 100 g.
To je skutečně skvělá hodnota a v žebříčku potravin bohatých na bílkoviny se řadí mezi ty nejlepší.
Jestli navíc hledáte maso, které má minimum tuku, tak i zde vás potěším, protože kuřecí maso společně s krůtím patří mezi ty s nejnižšími hodnotami.
Pokud zvolíte kuře z kvalitního a prověřeného zdroje, tak se určitě můžete těšit na zajímavé živiny, které tělo potřebuje pro správné fungování.
Mezi ty nejdůležitější patří jód, železo, zinek a vitamín B12.
📋Ingredience
- celé kuře
- máslo nebo ghee
- kmín
👩🍳Postup receptu aneb Jak na recept na celé kuře v horkovzdušné fritéze
- předehřejte horkovzdušnou fritézu na 180 °C minimálně na jednu minutu
- tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
- než se fritéza nahřeje, tak kuře potřete rozpuštěným máslem nebo ghee
- pokuste se tukem potřít každičký kousek, nebudete litovat!
- posypte hrstkou kmínu a soli
- jakmile fritéza dosáhne této teploty, vložte kuře dovnitř prsy dolů
- při 180 °C pečeme po dobu 30 minut
- pomocí obracečky nebo dvou vidliček ve fritovacím košíku kuře otočte
- mašlovačkou ještě v rychlosti pomažeme máslem / ghí a necháme péct dalších 20 minut
- celkem tedy po 50 minutách kuře vyndejte a nechte ještě 10 minut dojít mimo fritézu třeba na prkénku či talíři
- nyní můžete podávat, takhle jednoduché to je!
🤔Poznámky k receptu
Kuře v horkovzdušné fritéze můžete udělat na všechny způsoby, jak máte ve zvyku z běžného vaření.
Můžete tedy přidat libovolné koření, jako je rozmarýn, paprika atd.
Určitě vyzkoušejte i pečení s citrusy, jako jsou citron nebo pomeranč, případně i v kombinaci s jablky chutná kuře skvěle.
Jaká je vhodná příloha ke kuřecímu masu?
Níže si dovolujeme dát pár tipů na přílohy z horkovzdušné fritézy.
Všechny z nich jsme ke kuřecímu masu testovali a pochutnala si celá rodina.
Takže ať už se vydáte konzervativnější cestou bramborových hranolek nebo naopak zkusíte třeba celerové, tak věříme, že si pořádně pošmáknete.
☝️Závěrečné hodnocení: Recept na celé kuře v horkovzdušné fritéze
.
.
.
.
.
Líbil se vám Recept na celé kuře v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další…
- Recept: Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze
- Recept: Kuřecí křídla v horkovzdušné fritéze
- Kuřecí paličky z horkovzdušné fritézy: recept v kukuřičné strouhance
- Kuře v horkovzdušné fritéze: recept na česneku
- Recept na Kuřecí paličky v horkovzdušné fritéze s americkými brambory a brokolicí
- Ghee – kompletní průvodce, recept, zdravotní benefity, jak ho používat a kde koupit