Recept na Kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze

Recept na Kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze je tady! Pizza se základem z kukuřice se stává hitem a musíme říct, že my jsme si ji taky dost oblíbili. Je totiž jednoduchá, rychlá a chutná naprosto skvěle! 🍕

Jaké jsou potřeba ingredience na pizzu s kukuřičným korpusem?

Jak dlouho a na jakou teplotu kukuřičnou pizzu péct?

Jaké jsou možné obměny?

To a mnohem víc se dozvíte v dnešním receptu, který zvládne úplně každý! 🤗

 

🍽 Recept na Kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 3 minuty
Čas fritování: 18 minut
Počet porcí: 2 ks

 

📝 Popis: Recept na Kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze

 

Jde udělat kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze?

Ano, horkovzdušná fritéza je pro přípravu pizzy s kukuřičným korpusem jako stvořená 😍

Horký vzduch nám pomůže dokonale připravit základ a následně i zapéct další suroviny, které se kladou přímo na pizzu…

 

Co je to pizza z kukuřice?

Kukuřičná pizza je alternativa k běžné pizze, která ovšem nemá základ z moučného těsta, ale z kukuřičného korpusu, který si snadno vyrobíme z kukuřice a zasypání sýrem 🌽🧀

Možná to zní bláznivě, ale musíme říct, že to chutná fakt perfektně a navíc je příprava mega jednoduchá.

Další ingredience na doplnění pizzy se pak používají standardní – tedy třeba šunka, olivy, tuňák a cokoliv, co máte na normální pizze rádi.

 

Kdy jíst pizzu z kukuřičného základu a pro koho je vhodná?

My si ji děláme rádi k obědu, večeři a nebo i jako rychlou svačinu.

Přestože naše děti milují klasickou pizzu vespod s těstem, tak tuhle si také oblíbily a baví je křupavost korpusu.

Vhodná je tedy úplně pro kohokoliv a dokonce si troufneme říct, že je prima i při hubnutí, protože kukuřice a správně zvolený sýr je určitě výživnější než klasické těsto a rozhodně se nemusíte bát „prázdných“ kalorií… 🙏

 

📋 Ingredience na Recept na Kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze

Nyní si pojďme ukázat, jak připravit pizzu s kukuřičným „těstem“

  • 400 g – kukuřice v konzervě
  • 75 g – strouhaný sýr mozzarella
  • 4 lžíce – rajčatové sugo / kečup / rajčatová omáčka
  • 6 plátků – šunka
  • 10 ks – olivy
  • koření na pizzu

 

👩‍🍳 Postup: Recept na Kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze

Jak na přípravu krok za krokem?

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 180 °C po dobu 3 minut
  • kukuřici z konzervy zbavíme případného přebytečného nálevu a nasypeme na papírovou formu do horkovzdušné fritézy či pečící papír
  • nyní vezmeme větší misku a použijeme ji jako „vykrajovátko“, abychom shluk kukuřičných zrníček vytvarovali do kruhového tvaru
  • zde bude záležet kolik máte v HF prostoru a tím pádem, kolik pizz se vám vejde – nám se do HF pohodlně vlezou 2 pizzy s průměrem cca 15 cm
  • my pro tento recept používáme obří Cosori Dual Blaze TwinFry, která je na podobné pokrmy naprosto fantastická (se slevovým kódem horkovzdusnerecepty15 ji získáte s 15% slevou 😍)
  • kukuřičná kolečka zasypeme hrstkou strouhaného sýru a dáme zapéct na 13 minut při teplotě 180 °C
  • po uplynutí 13 minut pomažeme korpus rajčatovou omáčkou, poklademe šunkou, olivami posypeme pizza kořením 
  • tohle pizza koření je naprosto dokonalé – dává pokrmu úplně nový rozměr 🥰
  • tip: níže v receptu najdete i další vhodné kombinace, co dát na domácí pizzu s kukuřičným základem
  • nyní zapečeme na dalších 5 minut, opět při teplotě 180 °C
  • jakmile je vše krásně zlatavé a opečené, tak máme hotovo a můžeme podávat

 

🤔 Poznámky k receptu

 

Jak dlouho a na jakou teplotu péct kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze

Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 180 °C a času 18 minut.

Za tu dobu je „těsto“ dokonale upečené a křupavé, a všechny zbylé ingredience přesně takové, jaké mají na pizze být.

Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, celkové dávce, použitých surovinách a vašich osobních preferencích.

Nám ale 18 minut při 180 stupních funguje perfektně 👌

 

Jak skladovat kukuřičnou pizzu?

Pokud nesníte všechnu pizzu, tak ji lze skladovat až dva dny v uzavíratelné nádobě v lednici.

My jsme si dokonce zbytky takto vzali do kanceláře a snědli je pak při pokojové teplotě jako svačinku.

Jednoduché, rychlé a úplně bez práce… ✅

 

Lze znovu kukuřičnou pizzu ohřát v horkovzdušné fritéze?

Ano, lze.

Na ohřev doporučíme nižší teplotu kolem 160 °C a čas cca 3 minuty.

Tímto způsobem opět navrátíte pizze příjemnou křupavost…

 

Jaké jsou možné obměny ingrediencí na Recept na Kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze

Pokud vás základní recept na kukuřičnou pizzu nezaujal, tak ještě přitvrdíme 😋

Čekají nás totiž hned další tři recepty 🥳

Postup je prakticky totožný, jen obměňujeme přísady…

 

Ingredience na Pikantní kukuřičnou pizzu s jalapeños, čedarem a chorizem

  • 400 g – kukuřice v konzervě
  • 75 g – strouhaný sýr mozzarella
  • 4 lžíce – rajčatové sugo / kečup / rajčatová omáčka
  • 30 g pikantního salámu / chorizo
  • 30 g čedaru
  • jalapeños papričky
  • koření na pizzu

 

Přísady na Proteinovou kukuřičnou pizzu s kuřecím masem a BBQ omáčkou

  • 400 g – kukuřice v konzervě
  • 75 g – strouhaný sýr mozzarella light
  • 4 lžíce – rajčatové sugo / kečup / rajčatová omáčka
  • 40 g natrhaných kuřecích prsou
  • 30 g mozzarelly light / se zvýšeným podílem bílkovin
  • 1/3 červené cibule
  • 1 lžíce nízkokalorické BBQ omáčky
  • koření na pizzu

 

Seznam ingrediencí na Tuňákovou kukuřičnou pizzu s olivami

  • 400 g – kukuřice v konzervě
  • 75 g – strouhaný sýr mozzarella
  • 4 lžíce – rajčatové sugo / kečup / rajčatová omáčka
  • 60 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 40 g sýru
  • 1/3 cibule
  • 10 ks – olivy
  • koření na pizzu

Možností na ingredience na pizza s kukuřičným základem existuje mnohem více, protože můžete přidat například sýr mascarpone, pokrájené fazolky, špenát nebo i ananas pro milovníky pizzy hawai 😋

Podle zvolených ingrediencí může být kukuřičná pizza opravdu zdravým pokrmem!

 

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5
  • kukuřičná pizza z horkovzdušné fritézy patří mezi jednoduché a rychlé recepty
  • příprava zabere asi jen 3 minuty a samotné horkovzdušné fritování pak 18 minut
  • nejvíce se nám pro přípravu osvědčila teplota 180 °C
  • pizza s kukuřičným základem dobře poslouží jako oběd, večeře či docela rychlá svačinka
  • kukuřičný základ je příjemně křupavý a lehčí než klasické těsto na pizzu
  • základní recept obsahuje jen pár ingrediencí – kukuřici, sýr, rajčatovou omáčku, pizza koření, šunku a olivy
  • dále však můžete vyzkoušet různé varianty s tuňákem, kuřecím masem, chorizem, klobáskou, jinými druhy sýra nebo třeba oblíbeným ananasem
  • recept zvládne úplně každý a u nás doma vždycky zabodoval! 😍

Recept na Kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze rychlá pizza s kukuřičným základempizza recept na hubnutí koření na pizzu a těstoviny sonnentor recept Recept na Kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze rychlé recepty v horkovzdušné fritéze Recept na Kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze Recept na Kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze jak udělat pizzu v horkovzdušné fritéze? pizza horkovzdušná fritéza Domácí kukuřičná pizza recept

 

 

 

.

.

.

Líbil se vám Recept na Kukuřičnou pizzu v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…