Recept na Domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou

Dnes tu máme perfektní slanou snídani v horkovzdušné fritéze! Recept na Domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou je tady. K tomu čedar, máslo, dokonalý anglický muffin…

Jak připravit tento snídaňový recept a pro koho je vhodný?

Jaké jsou potřeba ingredience?

Kde koupit anglický muffin?

Jak vytvořit další alternativy včetně té veganské a vegetariánské?

To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním jednoduchém a rychlém receptu.

🍽 Recept na Domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou

Obtížnost: jednoduché – 1/5

Čas přípravy: 3 minuty

Čas fritování: 8 minut

Počet porcí: 2

📝 Popis: Recept na Domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou

Co je to Domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou?

Snídaňový sendvič s vejcem a slaninou je naše oblíbená slaná snídaně.

Obsahuje samé pochoutky včetně sýru čedar.

Náš recept je inspirován sendvičem McMuffin, který je velice populární a chutný.

My jsme si rozhodli, že vyzkoušíme domácí lehce upravenou variantu a moc jsme si ji oblíbili 🤩

Co je to Anglický muffin?

Anglický muffin neboli English muffin je druh pečiva původem z Anglie.

Jedná se o malý, kulatý, plochý chléb s kvasnicemi, který se tradičně peče na pánvi nebo na grilu.

Tento druh muffinu je oblíbený pro svou lehkost, měkkost a nadýchanost.

Anglické muffiny jsou obvykle podávány nakrájené napůl a opékány, často s máslem nebo džemem.

Jsou populární pro svou schopnost absorbovat chutě a jsou často používány jako základ pro pokrmy jako Vejce Benedikt nebo právě oblíbené snídaňové sendviče 🥪

Lze připravit anglický muffin v horkovzdušné fritéze?

Ano, a je velice dobrý.

Krásně nadýchaný, plný chutí, prostě úžasný.

U nás doma frčí a mají ho rády i děti 👌

Kolik má domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou kalorií?

Na první pohled to vypadá, že se jedná o kalorickou bombu 😱

Ano, skutečně má více kalorií než „polystyrénové“ chlebíčky“, ale ta chuť, to je prostě něco! 🤤

Krásně vás zasytí, rozzáří den, nakopne…

Náš jeden snídaňový sendvič s vejcem, slaninou a čedarem má

  • 270 kalorií
  • 22 sacharidů
  • 11 bílkovin
  • 14 tuků

Pravdou ale je, že na tohle palivo vydržíte i několik hodin a rozhodně vám zlepší náladu! 🤌

Pokud patříte mezi aktivnější jedince, tak si můžete bez problému dát klidně dva!

Originální McMuffin má asi 317 kalorií, dále pak 26 g sacharidů, 18 g bílkovin a 15 g tuků s tím, že složení je velice podobné, ale velikost se mírně liší.

Kdy jíst domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou a pro koho je vhodný?

Už dle názvu je nejlepší ke snídani. To dá rozum 😋

Pokud máte rádi slané a teplé snídaně, tak tento sendvič budete milovat!

Neurazí ale ani jako svačinka do školy, kanceláře nebo na výlet.

Jen ho zabalíte a vezmete kamkoliv sebou.

Navíc se snadno jí, protože dokonale padne do jedné ruky, takže se nemusíte bát, že by konzumace byla složitá a nepohodlná.

A pozor, pokud jej budete připravovat už večer předem, tak hrozí, že si ho dáte jako noční svačinku 😋😅

📋 Ingredience na Domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou

Jaké přísady budeme potřebovat na přípravu dokonalého snídaňového sendviče inspirovaného McMuffinem?

  • anglické muffiny – 2 ks
  • vejce – 2 ks
  • slanina – 2 plátky
  • sýr čedar – 2 plátky
  • máslo
  • sůl
  • pepř (volitelně)

👩‍🍳 Postup: Recept na Domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 200 °C po dobu 3 minut
  • do horkovzdušné fritézy vložte okořeněná vejce ideálně do tvořítek na sázená vejce / volská oka a vedle nich plátky slaniny
  • můžete tak udělat v košíku HF vystlaném alobalem, pečícím papírem, papírovými formami do HF nebo za použití speciálního příslušenství do horkovzdušné fritézy
  • po 5 minutách přidejte anglické muffiny pomazané máslem, aby se opekly a vytvořila kůrčička
  • za další minutu sestavte samotné sendviče v následujícím pořadí – spodní část muffinu, plátek čedaru, vejce, slanina, vrchní část muffinu
  • zapečte společně další dvě minuty při 200 °C
  • jakmile bude vše propečené podle vašich představ, tak můžeme podávat 🙏

TIP: při prvním použití receptu vejce a slaninu častěji kontrolujte. Všechny ingredience tak budou dokonale propečené dle vašich preferencí 👌

🤔 Poznámky k receptu

Na jakou teplotu a čas péct domácí snídaňový sendvič se slaninou a vejcem?

Nám se nejvíce osvědčila kombinace 200 °C a celkového času 8 minut.

Za tuto dobu budou jednotlivé přísady dokonale hotové.

Vejce nebude vysušené a slanina s muffinem nebudou příliš vypečené. Prostě lahoda!

Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritézy a vašich požadavcích.

Nám ale 8 minut při 200 stupních funguje perfektně!

Kde koupit anglický muffin?

Anglický muffin lze dnes docela snadno sehnat na Rohliku, Košíku, v Makru, Marks and Spencer a také některých supermarketech.

Neuvidíte ho sice v každé večerce, ale jakmile si najdete svůj oblíbený zdroj, tak to stojí za to!

Jak skladovat domácí snídaňový sendvič?

Pokud je nesníte ihned, tak je lze mít v uzavíratelné nádobě klidně dva dny.

My často děláme to, že si je připravíme večer a ráno je jen „doklepneme“ v HF, takže se nemusíme zdržovat celým procesem přípravy ráno a chutnají stále velice dobře!

Lze snídaňové sendviče zamrazit?

Ano, i s tímto máme super osobní zkušenost.

Můžete tedy připravit větší dávku a část sendvičů zamrazit 🥶

Nezapomeňte je důkladně zabalit, aby držely při sobě a vložit ideálně do sáčku na zamrazování.

Takto vydrží v pohodě i tři měsíce a pak je jen nechte pozvolna přes noc zamrazit a ráno je můžete v pohodě prohřát a konzumovat.

Lze snídaňový sendvič se slaninou a vejcem znovu ohřát v horkovzdušné fritéze?

Jasně! A chutnají stále jako čerstvé.

Doporučujeme je však ohřívat pozvolna při nižší teplotě.

Za nás je 150 °C po dobu 3-5 minut ideál 🤤

🍔 Jaké další ingredience můžeme dát do Sendviče s vejcem a slaninou?

Pokud vám z jakéhokoliv důvodu nevyhovuje naše základní složení snídaňového sendviče v horkovzdušné fritéze, tak můžete některé přísady jednoduše změnit

  • vyberte jiné pečivo, jako je toustový chléb, bagetka apod.
  • do vajíček můžete vmíchat najemno nakrájenou papriku, jarní cibulku atd.
  • místo čedaru použijte goudu, hermelín, mozzarellu či jiné sýry
  • slaninu můžete nahradit šunkou, uzeným masem, plátkem kuřecího masa či hamburgerovou plackou

Určitě ani není od věci použít veganské či vegetariánské alternativy slaniny a dalších přísad, pokud se snažíte vyhýbat masu či jiným živočišným produktům 🌿

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • snídaňový sendvič s vejcem a slaninou patří mezi jednoduché a rychlé recepty v horkovzdušné fritéze
  • příprava zabere asi 3 minuty, samotné horkovzdušné fritování pak 8 minut
  • nejvíce se nám pro přípravu osvědčila teplota 200 °C
  • my používáme do základního receptu anglické muffiny, máslo, vejce, slaninu, čedar, sůl a pepř
  • můžete však použít i alternativy, jako jsou jiné druhy sýru, šunku, hamburgerové maso, bagetku, toustový chléb apod.
  • snídaňový sendvič lze poskládat i z čistě veganských nebo vegetariánských ingrediencí
  • tento sendvič je vhodný zejména ke snídani nebo na cesty, jelikož je dá snadno zabalit a přenášet
  • pokud ráno nechcete přípravou trávit čas, tak si můžete vše nachystat už večer a ráno jen zapéct
  • snídaňové sendviče lze zamrazit až na tři měsíce nebo je uchovávat v uzavíratelné nádobě v lednici i dva dny
  • jedná se o prima alternativu sendviče z fastfoodu, která je zdravější, z ověřených surovin, a navíc je pořizovací cena o mnoho nižší
  • pro nás je tato slaná snídaně častou volbou a má ji ráda celá rodina

Recept na Domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou Recept anglický muffin horkovzdušná fritéza Co je to je anglický muffin a jaké jsou recept? Recept na Domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou Recept na Domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou à la mcmuffin toustis recept - co je to toustis? anglicky muffin english muffin Recept na Domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou Recept na Domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou horkovzdušná fritéza

.

.

.

Líbil se vám Recept na Sendvič s vejcem a slaninou à la McMuffin? Tak mrkněte i na další naše články…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *