Dneska pro vás máme další rychlovku! Recept na Mraženou pizzu v horkovzdušné fritéze je tu! Pizza v horkovzdušné fritéze lze připravit domácí, ale občas není čas, tak na řadu přichází ta mražená 😎🍕
Jak se připravuje mražená pizza v horkovzdušné fritéze?
Jak vybrat vhodnou pizzu do horkovzdušné fritézy?
Na co si dát při přípravě pozor?
To a mnohem víc se dozvíte v dnešním receptu!
🍽 Recept na Mraženou pizzu v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 1 minuta
Čas fritování: 10 minut
Počet porcí: 2
📝 Popis: Recept na Mraženou pizzu v horkovzdušné fritéze
Náš nejoblíbenější způsob přípravy mražené pizzy je horkovzdušná fritéza.
Přestože rádi připravujeme i svojí vlastní domácí pizzu, tak někdy prostě sáhneme po této mražené.
A vlastně ani nelitujeme…
Bez přípravy, bez práce, je to opravdová rychlovka. Prostě přímo z mrazáku do horkovzdušné fritézy 🥳
Navíc vás čeká křupavá kůrka a skvěle vláčná pizza.
Použití HF k přípravě mražené pizzy skutečně mění pravidla hry!
Jak připravit mraženou pizzu v horkovzdušné fritéze a jaké je doba přípravy?
Existuje mnoho různých velikostí a stylů fritéz, a proto se všechny pizzy vaří trochu jinak.
A také zde hraje roli to, že mražené pizzy různých značek mají různou tloušťku kůrky a různé ingredience na vrchu samotné pizzy.
Zkuste být flexibilní a přizpůsobit dobu přípravy těmto faktorům.
Doporučujeme začít nejprve přibližně na 8-10 minutách a poté přidat další čas, pokud je to potřeba.
Jakmile upečete svou první mraženou pizzu, budete vědět více o tom, jaký čas a teplota jsou pro konkrétní značku mražené pizzy nejlepší.
Jaká je nejlepší mražená pizza pro horkovzdušnou fritézu?
Vyzkoušeli jsme už několik druhů a značek, které se dají běžně sehnat.
Je důležité říci, že je pro nás důležitá velikost, aby dobře padla do fritézy.
Pokud je příliš velká, tak bohužel nemá šanci.
Ostatní už ale necháme na vás, protože někdo má rád šunkovou, někdo sýrovou a do toho vám fakt nechceme kecat 😜
📋 Ingredience na Recept na Mraženou pizzu v horkovzdušné fritéze
- mražené pizza
👩🍳 Recept na Mraženou pizzu v horkovzdušné fritéze
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 180 °C
- tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
- vyjměte pizzu z obalu a vložte do koše horkovzdušné fritézy
- doba horkovzdušného fritování je asi 8-10 minut nebo dokud není pizza propečená do požadované křupavosti a okraje nejsou krásně zlatavé
- pokud děláte pizzu poprvé, tak ji nejdříve zkontrolujte po 8 minutách, poté po 10 minutách
- jestli chcete, aby byla pizza ještě víc křupavá, vařte další minutu nebo dvě
- tlustší kůrky a těsto budou trvat samozřejmě o něco déle, zatímco tenké budou o něco rychleji hotové
- pizzu vyndejte a nechte pár minut vychladnout a … dobrou chuť! 😍
🤔 Poznámky k receptu
Mraženou pizzu začněte dělat klidně hned po vytažení z mrazáku, nijak ji nerozmrazujte či nenechávejte „odpočinout“ na pokojové teplotě.
Pokud připravujete více pizz za sebou, mohou se následující pizzy připravit o něco rychleji díky dokonalému předehřátí fritézy.
My většinou děláme dvě za sebou a než první dojíme, tak je druhá hotová a je navíc opět krásně teplá.
Volitelně můžete použít olivový olej, pokud chcete mít 100% jistotu, že se vám nepřipálí kůrka pizzy.
My používáme tento extra panenský olivový olej ve spreji, který je velmi praktický a dávku máte pod kontrolou, takže to s ním nikdy nepřeženete.
Jak ohřát mraženou pizzu v horkovzdušné fritéze?
Pokud chcete ohřát zbytky pizzy, tak se držte následujícího návodu.
My s tímto postupem totiž máme skvělé zkušenosti!
Už vás tedy nemusí trápit, že vám kousek zbyl, protože si ho můžete vychutnat po ohřátí v horkovzdušné fritéze
- předehřejte horkovzdušnou fritézu na 180 °C
- vložte zbytky pizzy do HF a vařte 2 až 3 minuty
- zkontrolujte, zda je pizza dle vašich představ a následně konzumujte
Takhle jednoduché to je, a navíc pizza chutná stejně dobře, jako čerstvá…
☝️ Závěrečné hodnocení
.
.
.