Recept na Řízek v horkovzdušné fritéze

Dneska nás čeká opravdová pecka. Recept na Řízek v horkovzdušné fritéze je tu! Pokud hledáte postup na krásně křehké, chutné a prostě ty nejlepší řízky na světě, tak jste tu dneska správně!

Jak jde dohromady recept na řízek a horkovzdušná fritéza?

Proč je smažení v horkovzdušné fritéze vhodné a recept je zdravější?

Jaký je postup a které druhy řízků lze takto připravit?

To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu!

🍽 Recept na Řízek v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 2/5 

Čas přípravy: 5 minuty

Čas fritování: 20 minut

Počet porcí: 2

📝 Popis: Recept na Řízek v horkovzdušné fritéze

Řízek patří mezi nejoblíbenější české pokrmy s opravdu dlouhou tradicí.

Každý ho miluje, a dnes si ukážeme, jak ho můžete připravit v horkovzdušné fritéze tak, že bude stejně chutný, ale dokonce i o něco zdravější.

Klasické smažení na sádle či oleji může totiž vést k tomu, že řízek obsahuje až přilož velké množství tuku a tím pádem i kalorií.

Pokud se snažíte udržet si postavu nebo dokonce hubnout, a přesto se neochudit a takovou dobrotu, jako je řízek, tak toto je dobrá volba.

Super chuť, jednoduchá příprava a zdravé provedení? To zní jako super kombinace!

Jaká mouka je vhodná na obalování řízků?

U nás jasně vede polohrubá mouka.

Hladká je totiž až moc jemná a lepí se na vajíčko, což znamená, že nám nevznikají tak pěkné vrstvy, ale spíše se vejce s hladkou moukou smíchají v jednu směs, což nechceme.

Pamatujte i na to, že polohrubá mouka je lepším podkladem i pro strouhanku.

Jaké jsou druhy řízků a z jakého masa je lze připravit?

Druhů řízků je celá řada, nejznámější a nejčastěji připravované jsou zřejmě kuřecí a vepřové.

Nicméně se dělají i z mnoha dalších druhů masa, jako je telecí.

Řízky mohou být dokonce i v rámci jednoho druhu masa vyrobeny i z různých částí, takže se kuřecí mohou dělat například z prsou nebo stehen.

Vepřové pak připravujeme z kotlety, kýty nebo třeba ty nejpopulárnější z krkovice.

A jasně, nalezneme i další druhy dle původu a způsobu zpracování, jako jsou Savojský, Holandský, Sekaný a další druhy řízků.

Jak udělat nejlepší trojobal na řízek?

Mouka, vejce, strouhanka – trojobal a jeho chuť je naprosto zásadní při přípravě řízků.

Maso na řízek se postupně obalí v polohrubé mouce, rozšlehaném syrovém vajíčku a strouhance.

Někdo přidává do směsi i různé koření či bylinky, ale není to vždy nutné nebo žádoucí.

My jsme naopak milovníci klasiky, takže ho nijak „nevylepšujeme“, protože takhle už nejlepší prostě je…

📋 Ingredience na Řízek v horkovzdušné fritéze

👩‍🍳 Postup receptu

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 180 °C
  • tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
  • maso lehce naklepeme a obalíme v trojobalu
  • dneska jsme použili kuřecí prsní maso
  • trojobal se skládá z vejce, polohrubé mouky a strouhanky
  • jakmile máme obaleno můžeme vložit do košíku horkovzdušné fritézy
  • zde ještě stříkneme z obou stran olejem ve spreji
  • ten je praktický a díky dávce stříknutím použijete jen naprosté minimum oleje
  • jedná se tedy o jednoduchou a zdravou přípravu 
  • jak dlouho smažit řízek? Dle mé zkušenosti je nejlepší 10 minut z každé strany
  • celkový čas smažení řízku je tedy 20 minut na 180 °C

🤔 Poznámky k receptu

Kromě klasického trojobalu lze použít další alternativy, které jsou vhodné třeba při hubnutí či fitness stravování, kdy se používá směs z drcených lupínků corn flakes a další alternativy strouhanky.

Určité lze místo oleje ve spreji použít i máslo či sádlo aplikované mašlovačkou.

Tímto způsobem se totiž dostane tuk všude, kam potřebujete a řízek bude mít krásně zlatavou barvu.

Pokud se ptáte, jak naložit maso na řízky, tak vás potěším. Není to vůbec třeba.

Maso z horkovzdušné fritézy je totiž krásně šťavnaté a opravdu chutné!

🍟 Jaké jsou možné přílohy k řízku?

My u nás přílohy k řízku poctivě střídáme dle toho, na co je zrovna chuť.

Jaké tři přílohy připravené v horkovzdušné fritéze máme k řízku nejraději?

Všechny tři jsou naprosto perfektní a hodí se dokonale!

Hranolky či brambory jsou základ a občas si dopřejeme bramborový salát nebo i tento fantastický Dýňový salát.

Možná to na první pohled nezní úplně extra, ale garantuji vám, že budete příjemně překvapeni!

☝️Závěrečné hodnocení receptu na Řízek v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • jedná se o opravdu jednoduchý recept na řízek
  • recepty v horkovzdušné fritéze jsou zdravé a bez použití velkého množství tuku
  • při přípravě řízků v horkovzdušné fritéze můžete použít nejčastěji kuřecí, vepřové či telecí maso
  • můžete vyzkoušet i další druhy řízků, jako je Holandský, Savojský a další
  • jako vhodnou přílohu k řízkům doporučujeme hranolky, brambory či americké brambory

Řízek v horkovzdušné fritéze? Jasně, tady je recept!

Jak připravit křehký a krásně zlatavý řízek?

Recept na Řízek v horkovzdušné fritéze.Dokonalý řízek jako od Pohlreicha!

Jaká je nejlepší příloha k řízku?

Jaké jsou druhy řízků a jak je připravit?

Jak na trojobal při přípravě řízku?

Řízek v horkovzdušné fritéze je jednoduchý, rychlý a zdravý

Recept na Řízek v horkovzdušné fritéze

.

.

.

.

.

Líbil se vám Recept na Řízek v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *