Dneska to bude maso! Recept na Steak z krkovice v horkovzdušné fritéze je tu. Vepřové maso patří mezi levné, a přesto velmi chutné kousky. Tahle luxusní krkovička vám rozhodně vykouzlí úsměv na tváři. Pokud nevíte, co uvařit z krkovice, tak jste tady dneska správně!
Jak připravit vepřovou krkovici v horkovzdušné fritéze?
Jak mají plátky z krkovice vypadat, aby byly krásně propečené a přesto šťavnaté?
Jaké použít koření?
To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu!
🍽Recept na Steak z krkovice v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 3 minuty
Čas fritování: 15 minut
Počet porcí: 2
📝Popis: Recept na Steak z krkovice v horkovzdušné fritéze
Za mě patří tahle pochoutka mezi nejrychlejší recepty z krkovice.
Jedná se o velmi nenáročnou, a přesto chutnou přípravu.
U nás doma recepty z vepřového masa frčí a máme ho rádi na všechny způsoby.
Některé jsou však náročnější na čas i práci.
Pokud ale chceme rychlý oběd nebo večeři, tak žhavíme naší horkovzdušnou fritézu.
Steak z krkovice máme totiž za 15 minut připravený a chutná jako z grilu.
Tak jdeme na to, čeká nás totiž pořádně šťavnaté a křehké maso!
📋Ingredience
- vepřová krkovice
- extra panenský olivový olej
- sůl, pepř, koření, bylinky
👩🍳Postup receptu
- horkovzdušnou fritézu předehřejeme na 200 °C minimálně na jednu minutu
- tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
- maso nakrájíme na 1,5 až 2 cm steaky – měly by být ideálně jeden jako druhý…
- pro ideální řez masem doporučujeme mít doma kvalitní nože
- pokapeme olivovým olejem nebo použijeme olivový olej ve spreji
- ten je nesmírně praktický a aplikace je velmi jednoduchá
- okořeníme solí a pepřem – doporučuji používat čerstvé koření v mlýnku, chuť i aroma jsou jiná liga!
- vložíme do horkovzdušné fritézy na 8 minut
- poté obrátíme a necháme ještě 7 minut dodělat
- na závěr vyndáme a necháme 3 minuty odpočinout
🤔Poznámky k receptu
Koření můžete použít už při přípravě nebo můžete vyzkoušet okořenit maso až když je hotové.
Obě varianty mají něco do sebe, tak si vyzkoušejte, která vám bude chutnat víc.
Zvažte použití Himalájské soli, ta je úplně božská. Každé sousto je doslova zážitek.
Maso z horkovzdušné fritézy je dokonale šťavnaté, ale kdybyste i přesto chtěli použít nějakou omáčku nebo dip, tak doporučuji vyzkoušet tuto bomba Barbacue (BBQ) omáčku nebo Sladké chilli. Fakt doporučuju!
Pokud si chcete s receptem ještě hrát, tak plátky vepřové krkovice můžete příště zkusit tenčí pro větší propečenost nebo naopak trochu vyšší pro ještě šťavnatější maso.
🍟 Jaké přílohy se hodí ke krkovici?
My máme rádi kombinaci jednoduchého salátku, který je opravdu svěží a lehký, a k tomu střídáme…
- hranolky v horkovzdušné fritéze
- batátové hranolky v horkovzdušné fritéze
- americké brambory v horkovzdušné fritéze
Samozřejmě můžete zvolit i další přílohy, které se velice dobře hodí třeba do Low Carb stravování, a to celerové hranolky nebo mrkvové hranolky.
Všechny zmíněné přílohy jsme už ke krkovici vyzkoušeli a vždycky jsme si moc pochutnali.
☝️Závěrečné hodnocení: Recept na Steak z krkovice v horkovzdušné fritéze
.
.