Recept na Bramborové lupínky v horkovzdušné fritéze

Dlouho očekávaný Recept na Bramborové lupínky v horkovzdušné fritéze je tu. Klasické chipsy si teď můžete vychutnat doma. Křupavé, chutné a navíc zdravé!

Jak doma připravit tyto nesmažené chipsy?

Jaké mají výhody oproti běžným kupovaným?

Lze je ještě nějak vytunit?

To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu.

🍽Recept na Bramborové lupínky v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5 

Čas přípravy: 3 minuty

Čas fritování: 15 minut

Počet porcí: 2

📝Popis: Recept na Bramborové lupínky v horkovzdušné fritéze

Bramborové lupínky, chipsy, brambůrky… názvů je několik ale všechny směřují k oblíbenému křupavému pokrmu.

Jenže běžně dostupné chipsy nejsou nic moc zdravého.

Obsahují mnoho kalorií, kvalita použitých surovin a olejů nemusí být nikterak vysoká.

Tak co si udělat tuhle dobrotu doma pod naší plnou kontrolou?

Takové brambůrky v horkovzdušné fritéze si pak můžete dát večer k oblíbenému filmu, při posezení s přáteli nebo nabídnout návštěvě či dětem.

Tato varianta je totiž mnohem zdravější a jídlo je opravdovější, nejedná se tedy jen o prázdné kalorie, ale vlastně docela fajn svačinku, která má prima nutriční profil.

Dost bylo řečí, jdeme na to!

📋Ingredience

👩‍🍳Postup receptu

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 180 stupňů alespoň na 1 minutu
  • tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
  • mezitím si brambory nakrájíme na slabounké plátky o šířce cca 1 milimetr
  • dejte si záležet, protože čím budou plátky podobně tlusté, tím bude výsledek lepší a vyrovnanější
  • jakmile máme připravené plátky brambor, tak je osolíme a případně přidáme i další koření
  • na závěr přidáme trošičku oleje, my používáme extra panenský olej ve spreji
  • jeho aplikace je praktická, jednoduchá, a navíc máte dávku oleje pod kontrolou
  • tímto způsobem to s olejem ani náhodou nepřeženete a není tedy třeba žádných výčitek
  • následně bramborové plátky vložíme do košíku horkovzdušné fritézy celkem na 15 minut
  • v polovině času košíkem zatřepeme a prohodíme, aby se lupínky promíchaly
  • zde aspoň napoprvé doporučuji brambůrky více hlídat
  • bude hodně záležet nejen na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, ale i na tloušťce vašich chipsů
  • jakmile jsou chipsy zlatavé a pěkně vypečené, tak máme hotovo

🤔Poznámky k receptu

Pokud chcete vyzkoušet i jiné koření, tak můžete vyzkoušet červenou papriku, uzenou papriku, pálivou papriku nebo třeba sušený česnek a další. Omrkněte naše oblíbené koření zde.

Bramborové lupínky z horkovzdušné fritézy si můžete dopřát jen tak nebo s nějakým dipem či omáčkou.

My máme vyzkoušené tyto a všechny jsou top!

Chipsy lze jíst jako chuťovku nebo dokonce z nich můžete udělat i přílohu třeba ke stejku, kuřecím křídlům atd.

To máme dobře otestované a je to bomba!

☝️Závěrečné hodnocení: Recept na Bramborové lupínky v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • tyhle domácí bramborové chipsy jsou velmi jednoduché
  • pokud hledáte rychlé recepty v horkovzdušné fritéze, tak tohle je to pravé pro vás
  • tento recept vám pomůže si připravit opravdu zdravé chipsy
  • jedná se o super způsob, jak udělat pěkně křupavé brambůrky
  • můžete použít kromě soli i další oblíbené koření
  • pro kontrolu nad množstvím oleje doporučujeme použít olej ve spreji

Jak připravit domáci chipsy? Recept na Bramborové lupínky v horkovzdušné fritéze je tu! Recept na Bramborové lupínky v horkovzdušné fritéze Zdravé chipsy bez smaření? Vyzkoušejte brambůrky v horkovzdušné fritéze Jednoduché a chutné Domácí chipsy. Recept na Bramborové lupínky v horkovzdušné fritéze Bramborové lupínky - super svačinka ke sledování oblíbeného filmu nebo i příloha!   Olej ve spreji je praktický a ušetříte díky němu mnoho kalorií. Ideálné olej pro hubnutíDomácí brambůrky témeř bez oleje. Stačí jedna kapka a máte dokonalé křupavé lupínky

.

.

.

Líbil se vám Recept na Bramborové lupínky v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *