Dlouho očekávaný Recept na Bramborové lupínky v horkovzdušné fritéze je tu. Klasické chipsy si teď můžete vychutnat doma. Křupavé, chutné a navíc zdravé!
Jak doma připravit tyto nesmažené chipsy?
Jaké mají výhody oproti běžným kupovaným?
Lze je ještě nějak vytunit?
To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu.
🍽Recept na Bramborové lupínky v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 3 minuty
Čas fritování: 15 minut
Počet porcí: 2
📝Popis: Recept na Bramborové lupínky v horkovzdušné fritéze
Bramborové lupínky, chipsy, brambůrky… názvů je několik ale všechny směřují k oblíbenému křupavému pokrmu.
Jenže běžně dostupné chipsy nejsou nic moc zdravého.
Obsahují mnoho kalorií, kvalita použitých surovin a olejů nemusí být nikterak vysoká.
Tak co si udělat tuhle dobrotu doma pod naší plnou kontrolou?
Takové brambůrky v horkovzdušné fritéze si pak můžete dát večer k oblíbenému filmu, při posezení s přáteli nebo nabídnout návštěvě či dětem.
Tato varianta je totiž mnohem zdravější a jídlo je opravdovější, nejedná se tedy jen o prázdné kalorie, ale vlastně docela fajn svačinku, která má prima nutriční profil.
Dost bylo řečí, jdeme na to!
📋Ingredience
- brambory
- olivový olej (doporučujeme tento ve spreji)
- sůl
👩🍳Postup receptu
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 180 stupňů alespoň na 1 minutu
- tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
- mezitím si brambory nakrájíme na slabounké plátky o šířce cca 1 milimetr
- dejte si záležet, protože čím budou plátky podobně tlusté, tím bude výsledek lepší a vyrovnanější
- jakmile máme připravené plátky brambor, tak je osolíme a případně přidáme i další koření
- na závěr přidáme trošičku oleje, my používáme extra panenský olej ve spreji
- jeho aplikace je praktická, jednoduchá, a navíc máte dávku oleje pod kontrolou
- tímto způsobem to s olejem ani náhodou nepřeženete a není tedy třeba žádných výčitek
- následně bramborové plátky vložíme do košíku horkovzdušné fritézy celkem na 15 minut
- v polovině času košíkem zatřepeme a prohodíme, aby se lupínky promíchaly
- zde aspoň napoprvé doporučuji brambůrky více hlídat
- bude hodně záležet nejen na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, ale i na tloušťce vašich chipsů
- jakmile jsou chipsy zlatavé a pěkně vypečené, tak máme hotovo
🤔Poznámky k receptu
Pokud chcete vyzkoušet i jiné koření, tak můžete vyzkoušet červenou papriku, uzenou papriku, pálivou papriku nebo třeba sušený česnek a další. Omrkněte naše oblíbené koření zde.
Bramborové lupínky z horkovzdušné fritézy si můžete dopřát jen tak nebo s nějakým dipem či omáčkou.
My máme vyzkoušené tyto a všechny jsou top!
Chipsy lze jíst jako chuťovku nebo dokonce z nich můžete udělat i přílohu třeba ke stejku, kuřecím křídlům atd.
To máme dobře otestované a je to bomba!
☝️Závěrečné hodnocení: Recept na Bramborové lupínky v horkovzdušné fritéze
.
.
.