Dnes nás čeká oblíbená a zdravá příloha. Recept na Růžičkovou kapustu v horkovzdušné fritéze je tu! Pokud hledáte recept, který je chutný, a navíc vám pomůže v hubnutí, tak jste na správném místě.
Jak připravit růžičkovou kapustu?
S čím ji lze kombinovat pro nejlepší chuť?
Je růžičková kapusta vhodná při dietě?
To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu!
🍽Recept na Růžičkovou kapustu v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 3 minuty
Čas fritování: 15 minut
Počet porcí: 2
📝Popis: Recept na Růžičkovou kapustu v horkovzdušné fritéze
Růžičková kapusta nebo lidově také kapustičky je naše oblíbená příloha.
Pokud je připravíte dobře, tak máte vyhráno.
Mají totiž úžasně jemnou a nasládlou chuť.
Jejich příprava je snadná a v horkovzdušné fritéze se opravdu jedná o rychlý a nenáročná recept.
Proč jíst růžičkovou kapustu a jaké má účinky?
Konzumace růžičkové kapusty může pomoci s ochranou před rakovinou žaludku, plic, ledvin, prsu, močového měchýře a prostaty.
Růžičková kapusta vám také může pomoci odvrátit či redukovat další zdravotní problémy, jako je vysoký krevní tlak, vysoký cholesterol, cukrovka a srdeční onemocnění.
Obsahuje také karotenoidy, které jsou dobré pro vaše oči. Tuto látku můžete znát například z mrkve.
Nesmíme zapomenout ani na důležité minerály a vitamíny: Vitamín C, Vitamín K, Vápník, Železo a Draslík.
Je růžičková kapusta vhodná při hubnutí?
Ano, je. Kalorické hodnoty růžičkové kapusty jsou velmi příznivé.
Pokud je vašim cílem hubnutí, tak toto je velmi chutná příloha, která vás navíc zasytí a svou křupavostí dokonale uspokojí.
Například k masu můžete sníst kapustiček skoro kolik chcete, třeba i 300 gramů bude úplně v pohodě.
Bude se totiž jednat jen o cca 160 kalorií, a navíc si skvěle pochutnáte, takže nebudete mít hned další chutě.
Růžičková kapusta – výživové hodnoty na 100 gramů
- Energetická hodnota – 54 kcal (228 kJ)
- Bílkoviny – 4,39 g
- Sacharidy – 6,28 g
- Tuky – 0,4 g
- Vláknina – 4,3 g
📋Ingredience
- růžičková kapusta
- olivový olej
- slanina
- sůl, pepř
👩🍳Postup receptu
- nejprve si předehřejte horkovzdušnou fritézu na 180 °C
- tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
- mezitím si kapustičky nakrájejte napůl
- do mísy nasypte rozkrojené kapustičky, zakápněte olejem a okořeňte solí a pepřem
- my nejraději používáme extra olivový olej ve spreji – je nesmírně praktický a dávku oleje máte plně pod kontrolou
- vložte kapustičky do košíku horkovzdušné fritézy
- celkový čas je 15 minut
- v polovině košíkem zatřeste, aby se kapustičky promíchaly a přidejte slaninu nakrájenou na kostičky cca 1×1 cm
🤔Poznámky k receptu
Jako další koření můžete vyzkoušet sušený česnek, chilli nebo uzenou papriku.
Určitě jde i varianta bez slaniny, pak bude samozřejmě recept i pro vegany či vegetariány.
Ve výše popsané variantě je vhodný pro Low Carb, Keto či Paleo stravování.
Dokonce jsme zkoušeli použít místo oleje i ghee, které dodá kapustičkám krásně oříškovou chuť a vůni.
Dle množství kapustiček, slaniny a vašich preferencí lze použít i jako hlavní chod.
☝️Závěrečné hodnocení: Recept na Růžičkovou kapustu v horkovzdušné fritéze
.
.
.
.
Líbil se vám dnešní recept? Tak mrkněte i na další přílohy v horkovzdušné fritéze…
- Domácí křupavé hranolky: recept v horkovzdušné fritéze
- Květákové bramboráky z horkovzdušné fritézy
- Recept: Celerové hranolky z horkovzdušné fritézy
- Recept: Plněné žampiony v horkovzdušné fritéze
- Recept: Batátové hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept: Americké brambory v horkovzdušné fritéze
- Recept: Mrkvové hranolky v horkovzdušné fritéze