Recept na Rybí prsty v horkovzdušné fritéze

Pokud hledáte jednoduchý a rychlý Recept na Rybí prsty v horkovzdušné fritéze, tak jste tu dnes správně. Pokud patříte mezi začátečníky nebo nemáte na vaření tolik času, tak tohle je recept přesně pro vás!

Co jsou rybí prsty?

Jaké je složení rybích prstů?

Jakou zvolit přílohu?

To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu.

 

🍽 Recept na Rybí prsty v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5

Čas přípravy: 1 minuta

Čas fritování: 8 minut

Počet porcí: 4

 

📝 Popis: Recept na Rybí prsty v horkovzdušné fritéze

K přípravě nejlepších mražených rybích prstů v horkovzdušné fritéze není potřeba žádná příprava.

Vše je hotové za méně než 10 minut!

Dokonale propečené, křupavé a lahodné.

Prostě komplet připravené k podávání s oblíbenými omáčkami a přílohami.

U nás je děláme jednou za čas, hlavně když není moc čas, ale pochutná si vždycky celá rodina.

 

Jak dlouho smažit mražené rybí prsty v horkovzdušné fritéze?

Rybí prsty se připravují nejčastěji 8 minut v závislosti na jejich velikosti a výkonu horkovzdušné fritézy.

 

Musím použít olej nebo olej ve spreji?

Ne!

Při smažení rybích prstů v horkovzdušné fritéze jsme zjistili, že výsledek je lepší, když nepoužijete žádný přidaný olej.

 

Rybí prsty a složení

Složení rybích prstů může být různé.

Pokud vám záleží na tom, co jíte, tak vždy raději mrkněte přímo na etiketu a složení.

Na našem trhu se totiž objevují rybí prsty různé kvality.

Některé obsahují vyšší podíl masa i kolem cca 70 % masa, což už je slušný výsledek.

Některé dokonce obsahují bezlepkovou strouhanku, jiné rybí prsty jsou zase veganské!

Liší se dokonce i použitý druh ryby – dají se běžně sehnat rybí prsty z tresky nebo také lososa.

Určitě nejsou výjimkou ani plněné rybí prsty třeba se špenátem nebo sýrem.

 

📋 Ingredience na Recept na Rybí prsty v horkovzdušné fritéze

Dneska to bude fakt jednoduché, budou potřeba pouze

  • mražené obalované rybí prsty

 

👩‍🍳 Postup: Recept na Rybí prsty v horkovzdušné fritéze

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 200 °C
  • tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
  • vložte rybí prsty do koše horkovzdušné fritézy
  • smažte celkem 8 minut, s tím že v polovině času rybí prsty otočíte
  • zkontrolujte, zda jsou hotové a křupavé tak, jak je máte rádi
  • pokud ne, přidejte ještě pár minut, dokud nebudou dle vašich představ
  • poté můžete servírovat, dobrou chuť 🥳

 

🤔 Poznámky k receptu

  • předehřátí fritézy zajistí lepší výsledky než „studená“ fritéza
  • rybí prsty nijak nerozmrazujte, připravujte je ideálně rovnou z mrazáku
  • rybí prsty smažte v jedné vrstvě
  • doba přípravy se může u různých fritéz lišit – je to dáno velikostí a výkonem fritézy
  • zbytky uchovávejte v lednici ve vzduchotěsné nádobě či misce až 3 dny

 

Musím rybí prsty během smažení v horkovzdušné fritéze obracet?

Rybí prsty sice nemusíte obracet, ale doporučujeme to, aby byly rovnoměrně křupavé a propečené.

Zabere vám to pár vteřin a za nás je výsledek daleko lepší.

 

Jde znovu ohřát rybí prsty v horkovzdušné fritéze?

Určitě, děláme to skoro pokaždé…

  • předehřejte horkovzdušnou fritézu na 180 °C
  • ohřejte je cca 2 minuty z každé strany

Pak opět chutnají jako čerstvé!

 

🍟 Jakou přílohu si dát k rybím prstům?

Rybí prsty z horkovzdušné fritézy lze podávat mnoha způsoby.

Jako přílohy můžete vybrat například

Určitě nezapomeňte na omáčky

Výhodou je, že všechny uvedené omáčky jsou nízkokalorické, a přesto chutnají fantasticky! 🤩

 

Jaké jsou další recepty s rybou v horkovzdušné fritéze?

 

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • recept na rybí prsty v horkovzdušné fritéze je opravdu jednoduchý a rychlý
  • pokud nemáte čas nebo se vám nechce nic složitě připravovat, tak tohle je pokrm přesně pro vás
  • příprava zabere 1 minutu, horkovzdušné fritování pak 8 minut
  • jen vyndáte z obalu, vložíte do horkovzdušné fritézy a v polovině času otočíte
  • rybí prsty lze podávat z mnoha přílohami, jako jsou například domácí hranolky, mražené hranolky, americké brambory atd.
  • můžete zvolit několik variant omáček a dipů, jako např. medovo-hořčičná omáčka, sweet chilli nebo klasika kečup
  • rybí prsty jsou k dostání v různé kvalitě, proto si raději přečtěte vždycky složení
  • lepší rybí prsty mají kolem 70 % podílu masa
  • tento recept děláme sice jen občas, ale vždycky si pochutná celá rodina!

 Recept na Rybí prsty v horkovzdušné fritézeRecept na Rybí prsty v horkovzdušné fritéze Jak připravit rybí prsty a jaké je složení? Co jsou to rybí prsty a jakou zvolit přílohu? Co je v rybích prstech a jaký je mezi nimi rozdíl? Pro koho jsou vhodné rybí prsty a jak poznat ty nejlepší?

 

 

 

.

.

Líbil se vám Recept na Rybí prsty v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *