Dnes tu máme velmi univerzální recept, který se hodí kdykoliv během dne. Recept na BLT sandwich v horkovzdušné fritéze je tady a musíme uznat, že ho máme velmi v oblibě. Je to jednoduchý a rychlý recept, který vás dokáže zasytit i na několik hodin, a navíc skvěle chutná.
🍽 Recept na BLT sandwich v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 2/5
Čas přípravy: 3 minuty
Čas fritování: 7 minut
Počet porcí: 2
📝 Popis: Recept na BLT sandwich v horkovzdušné fritéze
V posledních letech jste se mohli s BLT sandwichem setkat docela často, protože se jedná o opravdový HIT.
Můžete ho vidět ve všemožných kavárnách, bistrech nebo dokonce fast foodech.
My máme ale obrovskou radost, že vám můžeme představit tento recept, kdy si BLT sandwich snadno připravíte doma.
Co je to BLT sandwich a co znamená zkratka BLT?
BLT sandwich je v posledních letech velmi populární sendvič, který obsahuje královské trio Bacon, Lettuce a Tomato, tedy Slanina, Salát a Rajče.
Jedná se o základní suroviny, které v BLT prostě nesmí chybět…
Tento sendvič je známý svou jednoduchostí a chutí.
- Bacon: Slanina je upečená do křupava a přidává sendviči svou slanou a bohatou chuť
- Lettuce: Salát, obvykle ledový nebo listový, poskytuje sendviči svěží a křupavou texturu a mírně ho ochlazuje
- Tomato: Plátky rajčete přidávají sendviči šťavnatost a osvěžující chuť
BLT sendvič je běžně podáván mezi plátky toastového či klasického chleba, ale může být upraven dle osobních preferencí a chuti.
Pokud se setkáte s označením BLT burger, tak se jedná jednoduše o burger opět obsahující slaninu, salát a rajče, jako základní stavební ingredience pokrmu.
Kdy jíst BLT sandwich
Tento sendvič je oblíbený po celém světě a často se podává jako lehká a chutná volba na oběd nebo večeři.
Určitě ale není špatný ani na snídani či jako svačinka na cesty.
Tím se tedy dostáváme k tomu, že je možné ho jíst prakticky kdykoliv po celý den.
📋 Ingredience na BLT sandwich v horkovzdušné fritéze
My si dnes ukážeme jednoduchou variantu, která lze dále rozšiřovat.
Ale musíme říct, že u BLT sendviče platí, že jednoduchost je někdy tou nejlepší volbou…
- 4 plátky toustového či jiného chleba
- 4 plátky slaniny
- pár listů salátu
- 1-2 rajčata
- 2 lžíce majonézy
👩🍳 Postup: Recept na BLT sandwich v horkovzdušné fritéze
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 180 °C po dobu 3 minut
- nejprve do koše fritéze vyskládáme na dno chléb, na něj pak slaninu a na závěr na plátky nakrájená rajčata
- slanina lehce pustí šťávu a ta se vpije do chleba, což je za nás super, protože bude mít chléb víc chuti
- po 7 minutách vyndáme a složíme sendvič následujícím způsobem
- plátky chleba pomažeme majonézou, poklademe slaninou, rajčaty, připraveným salátem a přiklopíme druhým namazaným krajíčkem chleba
- pokud děláme víc sendvičů najednou, tak takto sestavíme všechny
- takhle jednoduché to je, máme hotovo!
🤔 Poznámky k receptu
Někdo frituje chleby už pomazané majonézou, ale my ji nemáme rádi teplou, takže ji přidáváme takto studenou až na hotové chlebíky.
Chléb používáme takový, jaký máme zrovna k dispozici. Dalo by se říct, že toustový a klasický chléb střídáme. Obě varianty naleznete dole ve fotkách, ale postup je totožný…
🥪 Jaké jsou další možnosti plnění, přílohy a ozdoby BTL sandwiche?
BLT sandwich můžete doplnit o další suroviny, jako jsou vařená vejce, sýr, avokádo nebo jiné druhy omáček (hořčice, rančerský dresink, avokádová majonéza atd.)
Pokud nechcete jíst BLT sandwich samotný, tak se nebojte si k němu udělat třeba hranolky v horkovzdušné fritéze, to je super kombinace!
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na BLT sandwich v horkovzdušné fritéze
.
.
.
Líbil se vám Recept na BLT sandwich v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…
- Recept na Toasty se šunkou a sýrem v horkovzdušné fritéze
- Recept na Batátové toasty v horkovzdušné fritéze
- Recept: Snídaňový toast v horkovzdušné fritéze
- French toast se zmrzlinou: recept v horkovzdušné fritéze
- Tortilla sandwich v horkovzdušné fritéze: recept s avokádem
- 11 Nejčastějších chyb při používání Horkovzdušné fritézy
- Nejčastější dotazy: horkovzdušná fritéza [FAQ]