Vítejte, dnes se společně podíváme na Recept na Mražený obalovaný květák v horkovzdušné fritéze. Smažený obalovaný květák patří mezi oblíbené pokrmy a ten je díky horkovzdušné fritéze zdravější a rychlejší.
Tento mražený květák z horkovzdušné fritézy je křupavý, dokonale propečený a nevyžaduje téměř žádnou přípravu!
🍽 Recept na Mražený obalovaný květák v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 1 minuta
Čas fritování: 20 minut
Počet porcí: 2
📝 Popis: Recept na Mražený obalovaný květák v horkovzdušné fritéze
Mražená zelenina v horkovzdušné fritéze patří mezi naše oblíbené pokrmy k rychlé večeři. Jestliže jste ještě nevyzkoušeli horkovzdušné fritování mražené zeleniny, tak je to nutnost!
Pokud máte sáček zeleniny nebo dokonce mraženého obalované květáku, můžete si připravit snadný a chutný pokrm, který nevyžaduje téměř žádný čas na přípravu.
Pokud hledáte nejlepší recept na obalovaný mražený květák, tak čtěte dále!
Je květák zdravý a jaké má vitamíny?
Pokud se ptáte, proč jíst květák, tak tato zdánlivě nenápadná zelenina, v sobě skrývá mnoho zdravotních benefitů, které by měly přimět k jeho pravidelné konzumaci.
Tato nízkokalorická a nízkosacharidová zelenina je bohatým zdrojem vitamínu C, který pomáhá posílit imunitní systém a podporuje zdravou kůži.
Navíc obsahuje vitamín K, který má klíčovou roli v krevní srážlivosti a udržení zdravých kostí.
Ale nejen to, květák je také významným zdrojem vlákniny, která podporuje zdravou trávící soustavu a pomáhá udržet pocit sytosti.
Jeho obsah antioxidantů a fytonutrientů napomáhá boji proti zánětům a snižuje riziko některých chronických onemocnění.
S touto širokou paletou výživných látek je květák skvělým přírůstkem do vaší stravy, který by neměl chybět na talíři.
Jaké jsou výhody mražené zeleniny?
Mražená zelenina má několik výhod, které ji činí atraktivním doplňkem jídelníčku.
Moderní techniky zamrazení umožňují zachovat většinu živin a minerálů.
Díky dlouhé trvanlivosti mražené zeleniny můžete plánovat jídelníček bez obav o znehodnocení živin.
Navíc je mražená zelenina pohodlná a šetří čas při přípravě jídla.
Je dostupná po celý rok a může být cenově dostupnější než čerstvá zelenina mimo sezónu.
📋 Ingredience na Mražený obalovaný květák v horkovzdušné fritéze
- 400 g mraženého obalovaného květáku
- olivový olej ve spreji
👩🍳 Postup: Recept na Mražený obalovaný květák v horkovzdušné fritéze
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 200 °C po dobu 3 minut
- koš fritézy postříkejte olivovým olejem ve spreji a vložte do něj zmražené růžičky květáku
- pro dosažení nejlepšího výsledku nenechávejte květák před fritování vůbec rozmrazit, ale vložte ho do fritézy rovnou z mrazáku
- květák v případě potřeby ještě zlehka zastříkněte olivovým olejem ve spreji
- fritujte při 200 °C po dobu 20 minut s tím, že v polovině času košíkem HF zatřepejte
🤔 Poznámky k receptu
Čas přípravy se může lehce lišit dle výrobce, proto květák raději při prvním fritování kontrolujte častěji.
Mražený obalovaný květák se dá sehnat v každém supermarketu – ve stálé nabídce ho mají například Lidl, Makro, Albert a další.
Mezi oblíbené výrobce patří například Nowaco, Pajero a další.
🥦 Jaké jsou možné přílohy k obalovanému květáku?
Jasně, vařený brambor je klasika… ale co takhle vyzkoušet i další recepty z brambor z horkovzdušné fritézy?
Všechny máme dobře vyzkoušené a fungují skvěle
- Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze
- Recept na Mražené hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept: Americké brambory v horkovzdušné fritéze
- Domácí křupavé hranolky: recept v horkovzdušné fritéze
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Mražený obalovaný květák v horkovzdušné fritéze
.
.
.
Líbil se vám Recept na Mražený obalovaný květák v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše recepty a články…
- Recept na Bramboráky v horkovzdušné fritéze
- Recept na Růžičkovou kapustu v horkovzdušné fritéze
- Květákové bramboráky z horkovzdušné fritézy
- 11 Nejčastějších chyb při používání Horkovzdušné fritézy
- Recept: Pečená zelenina v horkovzdušné fritéze
- Nejčastější dotazy: horkovzdušná fritéza [FAQ]
- Nejlepší Low Carb recepty v horkovzdušné fritéze