Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze

Kdo by nemiloval slaninu? Pokud patří mezi vaše oblíbené pokrmy, tak vám dnešní Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze jistě udělá radost. Slaninové vrtulky jsou křupavé, zábavné, prostě boží!

Jedná se o skutečně jednoduchý a rychlý recept, který je úplně bez práce a za pár minut hotový.

Pokud hledáte, co se dá udělat ze slaniny, tak čtěte dále!

🍽 Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5

Čas přípravy: 1 minut

Čas fritování: 8 minut

Počet porcí: 2

📝 Popis: Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze

Slanina patří mezi oblíbené pokrmy, tak proč si ji ještě trochu neozvláštnit?

Když jsme viděli slaninové vrtulky poprvé, tak jsme si říkali, co je na tom…

A pak jsme si dali první sousto a hned jsme pochopili.

Slaninové vrtulky jsou tak krásně křupavé!

Od té doby dobře víme, že není radno je podceňovat, protože jsou naprosto geniální.

📋 Ingredience na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze

  • 8 plátků anglické slaniny

👩‍🍳 Postup: Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritéze na 190 °C po dobu jedné minuty
  • vyjměte slaninu z obalu a rozdělte ji na jednotlivé plátky
  • každý plátek slaniny jemně stočte do vrtulky
  • vložte v jedné vrstvě do koše horkovzdušné fritézy
  • mezi jednotlivými kusy slaniny nechte mezeru, aby mohl vzduch lépe cirkulovat
  • fritujte při 190 °C po dobu 8 minut
  • slaninu zkontrolujte a v případě potřeby otočte a pokračujte, dokud nebudou vrtulky křupavé podle vašich představ
  • následně můžete položit na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk

🤔 Poznámky k receptu

Jak dlouho fritovat slaninu?

Pokud fritujete slaninu nakrájenou na silnější plátky, bude proces trvat asi o 1-2 minuty déle.

Když je slanina při fritování stočená, zabírá méně místa, takže se jí do fritézy vejde více.

Co když fritéza při vaření slaniny kouří?

Toto se může stát a záleží hned na několika aspektech.

Některé fritézy mají tendenci kouřit při vaření jakýchkoli potravin s vysokým obsahem tuku.

Tuk odkapává na rozžhavené dno fritézy, což může produkovat kouř.

Pokud je kouře příliš a vadí vám to, tak na to máme jednoduchý tip.

Jednou z metod, která pomáhá nejlépe, je umístit pod koš kousek chleba.

Chléb pohlcuje kapající tuk, což může kouřivost minimalizovat.

Chleba nasáklý tukem po použití vyhoďte.

Nezapomeňte na dobře odvětranou kuchyň

Dbejte na to, abyste slaninu připravovali na dobře větraném místě.

Zapněte v kuchyni digestoř nebo fritujte poblíž otevřeného okna.

Z fritézy se možná bude kouřit, což je při vaření tuku při vysokých teplotách přirozené.

Jak uchovat slaninu?

Slaninu před použitím uchovávejte na běžnou teplotu v lednici.

Pokud si uvaříte slaninové vrtulky a nespotřebujete všechny, tak mohou být pár hodin v pokojové teplotě, následně je však v krabičce uložte do lednice pro další použití.

Jaké jsou druhy slaniny?

Mezi nejoblíbenější a nejlépe dostupné druhy slaniny patří anglická, která se vyrábí z vepřového masa.

Tu zná úplně každý a seženete ji na každém rohu.

Dále ale existují i další druhy slaniny a z různých druhů mas, třeba jako je krůtí.

Ta se však shání hůře, a navíc má vyšší cenu.

Dále se můžeme setkat i s výrobky, jako je veganská slanina.

Pokud ale hledáte pravou slaninovou chuť, kterou dobře znáte, tak je anglická slanina nejlepší volbou.

🥓 Jaké jsou recepty s anglickou slaninou a slaninovými vrtulkami?

Slaninové vrtulky lze jíst v rámci snídaně nebo třeba i pokud hledáte oběd se slaninou.

Pokud hledáte recepty s anglickou slaninou, tak mrkněte na následující

Ano, je tu docela dost receptů s vejci, ale my už dneska dobře víme, že jsou zdraví prospěšná. Přečtěte si hned 12 důvodů, proč jíst vejce.

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • jedná se o velmi jednoduchý recept na slaninu v horkovzdušné fritéze
  • celý recept je velmi rychlý a zabere včetně přípravy 9 minut
  • slaninové vrtulky můžete jíst klidně samotné nebo s dalšími pokrmy
  • jsou vhodné jako doplněk zejména ke snídani či obědu
  • pokud vaše horkovzdušná fritéza při fritování slaniny kouří, vložte pod košík plátek libovolného chleba
  • v případě nestandardní tloušťky plátků slaniny můžete čas fritování upravit o 1-2 minuty

Low carb nzkosacharidový recept se slaninou Jaký je nejlepš recept s anglickou slaninou? Jak připravit slaninu v horkovzdušné fritéze? Slanina horkovzdušná fritéza Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze

.

.

.

Líbil se vám Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *