Kdo by nemiloval slaninu? Pokud patří mezi vaše oblíbené pokrmy, tak vám dnešní Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze jistě udělá radost. Slaninové vrtulky jsou křupavé, zábavné, prostě boží!
Jedná se o skutečně jednoduchý a rychlý recept, který je úplně bez práce a za pár minut hotový.
Pokud hledáte, co se dá udělat ze slaniny, tak čtěte dále!
🍽 Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 1 minut
Čas fritování: 8 minut
Počet porcí: 2
📝 Popis: Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze
Slanina patří mezi oblíbené pokrmy, tak proč si ji ještě trochu neozvláštnit?
Když jsme viděli slaninové vrtulky poprvé, tak jsme si říkali, co je na tom…
A pak jsme si dali první sousto a hned jsme pochopili.
Slaninové vrtulky jsou tak krásně křupavé!
Od té doby dobře víme, že není radno je podceňovat, protože jsou naprosto geniální.
📋 Ingredience na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze
- 8 plátků anglické slaniny
👩🍳 Postup: Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze
- začneme předehřátím horkovzdušné fritéze na 190 °C po dobu jedné minuty
- vyjměte slaninu z obalu a rozdělte ji na jednotlivé plátky
- každý plátek slaniny jemně stočte do vrtulky
- vložte v jedné vrstvě do koše horkovzdušné fritézy
- mezi jednotlivými kusy slaniny nechte mezeru, aby mohl vzduch lépe cirkulovat
- fritujte při 190 °C po dobu 8 minut
- slaninu zkontrolujte a v případě potřeby otočte a pokračujte, dokud nebudou vrtulky křupavé podle vašich představ
- následně můžete položit na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk
🤔 Poznámky k receptu
Jak dlouho fritovat slaninu?
Pokud fritujete slaninu nakrájenou na silnější plátky, bude proces trvat asi o 1-2 minuty déle.
Když je slanina při fritování stočená, zabírá méně místa, takže se jí do fritézy vejde více.
Co když fritéza při vaření slaniny kouří?
Toto se může stát a záleží hned na několika aspektech.
Některé fritézy mají tendenci kouřit při vaření jakýchkoli potravin s vysokým obsahem tuku.
Tuk odkapává na rozžhavené dno fritézy, což může produkovat kouř.
Pokud je kouře příliš a vadí vám to, tak na to máme jednoduchý tip.
Jednou z metod, která pomáhá nejlépe, je umístit pod koš kousek chleba.
Chléb pohlcuje kapající tuk, což může kouřivost minimalizovat.
Chleba nasáklý tukem po použití vyhoďte.
Nezapomeňte na dobře odvětranou kuchyň
Dbejte na to, abyste slaninu připravovali na dobře větraném místě.
Zapněte v kuchyni digestoř nebo fritujte poblíž otevřeného okna.
Z fritézy se možná bude kouřit, což je při vaření tuku při vysokých teplotách přirozené.
Jak uchovat slaninu?
Slaninu před použitím uchovávejte na běžnou teplotu v lednici.
Pokud si uvaříte slaninové vrtulky a nespotřebujete všechny, tak mohou být pár hodin v pokojové teplotě, následně je však v krabičce uložte do lednice pro další použití.
Jaké jsou druhy slaniny?
Mezi nejoblíbenější a nejlépe dostupné druhy slaniny patří anglická, která se vyrábí z vepřového masa.
Tu zná úplně každý a seženete ji na každém rohu.
Dále ale existují i další druhy slaniny a z různých druhů mas, třeba jako je krůtí.
Ta se však shání hůře, a navíc má vyšší cenu.
Dále se můžeme setkat i s výrobky, jako je veganská slanina.
Pokud ale hledáte pravou slaninovou chuť, kterou dobře znáte, tak je anglická slanina nejlepší volbou.
🥓 Jaké jsou recepty s anglickou slaninou a slaninovými vrtulkami?
Slaninové vrtulky lze jíst v rámci snídaně nebo třeba i pokud hledáte oběd se slaninou.
Pokud hledáte recepty s anglickou slaninou, tak mrkněte na následující
- s míchanými vejci
- s vejci v horkovzdušné fritéze
- se zapečeným avokádem v horkovzdušné fritéze
- použití v BLT sendviči v horkovzdušné fritéze
- na batátových toustech v horkovzdušné fritéze
- jako příloha k omeletě v horkovzdušné fritéze
- jako součást anglické snídaně v horkovzdušné fritéze
- se snídaňovým bagelem v horkovzdušné fritéze
- s oblíbeným salátem
Ano, je tu docela dost receptů s vejci, ale my už dneska dobře víme, že jsou zdraví prospěšná. Přečtěte si hned 12 důvodů, proč jíst vejce.
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze
.
.
.
Líbil se vám Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…
- 11 Nejčastějších chyb při používání Horkovzdušné fritézy
- Recept: Pečená zelenina v horkovzdušné fritéze
- Recept na Toasty se šunkou a sýrem v horkovzdušné fritéze
- Recept na Mražené hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze
- Nejčastější dotazy: horkovzdušná fritéza [FAQ]
- Nejlepší Low Carb recepty v horkovzdušné fritéze