Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze

Dnes nás čeká náš oblíbený pokrm 🥔 Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze je tu! Brambory pečené ve fritéze jsou na povrchu křupavé, ale uvnitř křehké a dokonale propečené, což z nich činí jeden z nejlepších způsobů přípravy brambor v horkovzdušné fritéze.

Jaké budeme potřebovat ingredience?

Jak pečené brambory v horkovzdušné fritéze připravit?

Jaké jsou další možnosti příloh a plnění?

To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu!

🍽 Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5

Čas přípravy: 1 minuta

Čas fritování: 30 minut

Počet porcí: 4

📝 Popis: Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze

Křupavou slupku brambor v horkovzdušné fritéze si zamilujete.

Pečenými bramborami jako přílohou, předkrmem nebo dokonce hlavním jídlem nic nezkazíte.

Díky tomuto snadnému receptu na pečené brambory v horkovzdušné fritéze si přípravu pečených brambor zamilujete.

Stejně jako byste brambory upekli v troubě, dosáhnete stejných výsledků s HF, ale s menším množstvím čištění, rychlejší dobou přípravy, větším pohodlím a navíc zdravěji.

Také nemusíte tak dlouho čekat, až se fritéza předehřeje, jako je tomu u trouby…

Naše děti si s tímto pokrmem vystačí jako s hlavním jídlem a doslova ho milují!

Jak vybrat brambory do horkovzdušné fritézy?

My nemáme žádný speciální druh.

Viděl jsem několik doporučení, které jsou nejlepší a každé toto doporučení bylo jiné, takže bych řekl, že na tom ve finále ani trochu nezáleží a vyberte si ty, které máte nejraději.

Důležité ale je, aby byly všechny brambory podobně velké, jinak by se některé dělaly rychleji…

Jsou pečené brambory v horkovzdušné fritéze zdravé?

Brambory v horkovzdušné fritéze jsou 100% zdravější než brambory smažené v oleji.

Horkovzdušná fritéza používá malé množství oleje a místo toho využívá horký vzduch, který cirkuluje kolem potravin, aby je zkrátka připravil ke konzumaci.

Používá se méně tuku, což znamená i méně kalorií.

Kalorie sami o sobě nejsou samozřejmě špatné, ale v dnešní stravě jich konzumujeme až příliš, což vede ke zvyšování hmotnosti.

Brambory jako takové jsou zdravé a obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, jako například Vláknina, Vitamín C, Vitamín B6, Draslík a Hořčík.

Lze v horkovzdušné fritéze znovu ohřívat pečené brambory?

Ano a je to dokonce náš oblíbený způsob.

Brambory jsou pak krásně teplé, rovnoměrně prohřáté, křupavoučké, prostě super.

Oproti troubě je prohřátí mnohem jednodušší, rychlejší, a dokonce nám brambory pak přijdou vláčnější.

Pokud tedy potřebujete pečené brambory v horkovzdušné fritéze znovu ohřát, tak je to moc prima volba s ještě lepším výsledkem.

Proč máme rádi tvaroh a jaké jsou jeho výhody?

Tvaroh je mléčný produkt s mnoha zdravotními výhodami.

Pojďme se podívat ne ty nejdůležitější z nich

  • Vysoký obsah bílkovin
  • Vitamíny a minerály
  • Probiotika
  • Snadná stravitelnost
  • V některých případech nízký obsah tuku

Je však důležité si vybírat kvalitní tvaroh bez přidaného cukru a umělých přísad.

📋 Ingredience na Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze

Tento recept je velice snadný a používá pouze 4 základní ingredience, které 100% máte doma…

  • Brambory
  • Olej
  • Sůl
  • Tvaroh

👩‍🍳 Postup: Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 200 °C 
  • tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
  • nejprve brambory umyjte pod tekoucí vodou a poté je důkladně osušte
  • brambory propíchejte vidličkou minimálně na pěti místech po celé délce
  • vložte brambory do koše HF a pokapejte je olejem a posypte solí
  • potřete je tak tak, aby byly brambory pokryty ze všech stran rovnoměrně
  • tip: my používáme tento olivový olej ve spreji, jeho aplikace je jednoduchá, praktická a s olejem to nikdy nepřeženete!
  • brambory smažte v HF asi 30 minut, v polovině času je otočte
  • brambory jsou hotové, jakmile středem snadno pronikne nůž
  • nakonec navrch přidejte polévkovou lžíci tvarohu a klidně i špetku pažitky 😍

🤔 Poznámky k receptu

Zkouška propečení brambor – brambory jsou propečené, pokud je lze snadno propíchnout nožem zapíchnutým do středu. Pokud je potřeba více času, můžete v horkovzdušném fritování pokračovat.

Důkladné omytí brambor – slupky brambor jsou jedlé a velmi chutné, když je osolíte či jinak okořeníte. Jen nezapomeňte brambory před vařením očistit pod tekoucí vodou a můžete si na pomoc vzít třeba i drátěnku.

Propíchněte brambory vidličkou – brambory ve fritéze se nemusí propichovat, ale existuje riziko, že vám brambory prasknou a udělají ve fritéze nepořádek, proto brambory na několika místech propíchněte a máte jistotu, že k ničemu podobnému určitě nedojde.

Nepřeplňujte fritézu – určitě chceme i jako u ostatních receptů, aby vzduch kolem brambor rovnoměrně cirkuloval. Jedině tak vytěžíte z tohoto receptu maximum. Pokud kolem sebe nebudou mít brambory dostatek prostoru, tak si bohužel tolik nepochutnáte. Doporučujeme tedy, aby byly brambory v jedné vrstvě a ideálně se nedotýkali, nebo jen výjimečně.

Jak poznáte, že jsou pečené brambory v horkovzdušné fritéze hotové?

Doba přípravy pečených brambor se mírně liší v závislosti na velikosti brambor a na výkonu horkovzdušné fritézy.

U malých brambor to bude trvat kratší dobu, zatímco u větších a silnějších brambor déle.

Vařte, dokud do středu brambor nelze snadno píchnout nožem.

Pokud vaše brambory potřebují delší dobu vaření, stačí vrátit koš do fritézy a vařit dalších 3-5 minut a poté znovu zkontrolovat.

Jaké jsou další možnosti plnění a ozdoby pečených brambor v horkovzdušné fritéze?

Milujeme tyhle pečené brambory jako přílohu nebo dokonce k obědu jako hlavní chod.

Kromě pečených brambor s tvarohem zkoušíme i jiné alternativy, které jsou také moc dobré.

Plniv a příloh je velké množství a tyto patří k našim nejoblíbenějším.

tip: nezapomeňte, že jsou často i různě kombinovat 😉

  • Sůl – posypat brambory jen solí? Zní to nudně, ale je to bomba
  • Máslo – nakrájený brambor posypeme máslem a necháme ho rozpustit
  • Zakysaná smetana – přidejte pořádný kopeček, za nás další oblíbená varianta
  • Slanina – slaninu dejte na posledních pár minut k bramborám, to je nebe v hubě
  • Sýr – čedar, gouda nebo dokonce i niva chutnají naprosto perfektně
  • Koření – my používáme toto od Sonnentor a je naprosto geniální

🍟 K čemu si dát pečené brambory z horkovzdušné fritézy?

Jak již padlo, můžete si je dát klidně samotné, ale pokud byste přecijen měli chuť na něco dobrého k tomu, tak zde je pár možností…

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • jedná se o opravdu jednoduchý recept v horkovzdušné fritéze
  • i samotná příprava je velice jednoduchá a zabere pouhou jednu minutu
  • horkovzdušné fritování brambor trvá 30 minut, ale záleží na velikosti brambor i výkonu horkovzdušné fritézy
  • pečené brambory s tvarohem a pažitkou lze jíst samotné nebo jako příloha například k masu
  • občas si je dáváme jako přílohy, jindy zase jako hlavní jídlo
  • budete potřebovat minimum ingrediencí, navíc všechny máte pravděpodobně doma
  • brambory jako takové jsou zdravé a obsahují zdravé prospěšné látky
  • tímto receptem nikdy nic nezkazíte a brambory můžete klidně i znovu ohřát
  • existuje mnoho variant pro plnění a přílohy k pečeným bramborám, jako třeba různé sýry, slanina, máslo nebo třeba samotná sůl

Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritézeJak připravit pečené brambory v horkovzdušné fritéze? Co je olivový olej ve spreji a na co ho použít? Pečené brambory v horkovzdušné fritéze - za 30 minut máte hotovo! Do pečených brambor můžete udělat pár děr vidličkou Jak ozdobit pečené brambory? Tvarohem, pažitkou, nebo třeba jen solí, máslem, slaninkou... Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze Jsou brambory zdravé? Jak je připravit v horkovzdušné fritéze? Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze Jak vybrat brambory pro recept do horkovzdušné fritézy?

Líbil se vám Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *