Dnes nás čeká jednoduchý a rychlý Recept na Vepřovou panenku v horkovzdušné fritéze. Tento pokrm patří mezi naše oblíbené, protože s ním není žádná práce, a navíc fantasticky chutná!
Jak připravit vepřovou panenku?
Proč máme rádi recept na panenku vcelku?
Kolik zabere příprava času a jaké budou potřeba ingredience?
Jaké jsou vhodné přílohy k panence?
To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu!
🍽 Recept na Vepřovou panenku v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 5 minut
Čas fritování: 15 minut
Počet porcí: 4
📝 Popis: Recept na Vepřovou panenku v horkovzdušné fritéze
Při přípravě této vepřové panenky v horkovzdušné fritéze získáte dokonale šťavnaté a křehké maso!
To je navíc příjemně ochucené a ovoněné slaninou, kterou všichni tak milují a jako bonus se těšte na krásně křupavou kůrku ze slaniny, která vám zpříjemní každé sousto.
Toto je jen z našich TOP receptů na vepřovou panenku, který mají rády i naše děti.
No… myslím, že jsme se krásně namlsali, takže jdeme na to!
📋 Ingredience na Recept na Vepřovou panenku v horkovzdušné fritéze
Uvedené množství je ideální na 4 porce.
- 1 kg – vepřová panenka
- 200 g – slanina
- sůl, pepř
👩🍳 Postup: Recept na Vepřovou panenku v horkovzdušné fritéze
- začnete předehřátím horkovzdušné fritézy na 200 °C alespoň na jednu minutu
- tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
- maso vybalte, opláchněte a posypte solí a pepřem
- kolem panenky omotejte plátky slaniny, které by se měly mírně překrývat, aby se na mase dobře udržely
- tím, že je slanina dostatečně tučná, tak nemusíte ani maso ani fritovací košík potírat jakýmkoliv dalším tukem
- vložte maso do fritézy celkem na 15 minut a v polovině otočte
- po vytažení nechte 5 minut odpočívat na prkénku, klidně maso můžete přikrýt alobalem, aby tolik neztrácelo teplotu
- nakrájejte na cca 2 cm plátky a podávejte
🤔 Poznámky k receptu
Vepřová panenka v horkovzdušné fritéze je skutečně šťavnatá, ale kdybyste přecijen chtěli, můžete přidat nějaký dresink.
Za nás máme ozkoušenou například tuto Barbecue nebo BBQ omáčku, která k tomuto jemnému druhu masa dokonale pasují.
Určitě je vynikající i vepřová panenka s omáčkou – máme rádi třeba žampionovou, sýrovou nebo pepřovou.
Nejlepší vepřová panenka je, když je uvnitř maličko růžová, a to při tomto receptu platí na 100 %.
Čas i teplota vaření totiž zajišťuje dokonalou kombinaci, kdy je maso skutečně křehké, chutné a šťavnaté.
Je to dáno i tím, že se dělá panenka v podstatě v celku, respektive na co největší kusy, aby se vešly do fritézy.
Pokud byste se snažili panenku připravovat na malé kousky, tak bude vysušená…
🥗 Jaké přílohy použít k vepřové panence?
Vepřová panenka ve slanině je naším oblíbeným pokrmem, ke kterému můžeme doporučit následující přílohy také z horkovzdušné fritézy
- bramborové hranolky v horkovzdušné fritéze
- americké brambory v horkovzdušné fritéze
- růžičková kapusta v horkovzdušné fritéze
- celerové hranolky z horkovzdušné fritézy
- mrkvové hranolky v horkovzdušné fritéze
- batátové hranolky v horkovzdušné fritéze
A určitě jich můžete vyzkoušet daleko víc!
V tomto našem seznamu ozkoušených a chutných příloh si najdou své milovníci klasické stravy nebo i různých stravovacích stylů, jako je Low Carb, Keto, Vegan a další.
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Vepřovou panenku v horkovzdušné fritéze
.
.
.