Dnes nás čeká velmi chutná, a navíc univerzální pochoutka. Recept na Hovězí kuličky v horkovzdušné fritéze je tu! Mleté hovězí maso je skvělým zdrojem bílkovin a perfektně se s ním pracuje.
Jak připravit masové kuličky v horkovzdušné fritéze?
Jaké jsou hlavní výhody hovězího masa?
Proč je tento recept univerzální a jak ho použít?
To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu!
🍽 Recept na Hovězí kuličky v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 5 minuty
Čas fritování: 13 minut
Počet porcí: 6
📝 Popis: Recept na Hovězí kuličky v horkovzdušné fritéze
Dnes vám představíme naše oblíbené masové koule.
Mleté hovězí maso je v tomto receptu doplněno o pár dalších surovin, které se ve výsledku spojí v dokonalé jídlo.
Recept je krásně šťavnatý, chutný, univerzální, za pár minut hotový…
Použitím horkovzdušné fritézy ušetříte čas, nádobí, a dokonce i kalorie!
📋 Ingredience na Recept na Hovězí kuličky v horkovzdušné fritéze
Následující množství vám vystačí asi na 35 masových koulí, řekl bych že to bude velmi pěkných 6 porcí.
Rádi kuličky děláme ve větším, protože je pak použijeme třeba dva dny po sobě ve dvou různých jídlech.
Nicméně můžete jednoduše udělat třeba z poloviny uvedených ingrediencí, pokud chcete třeba jen 3 porce…
- 1 kg mletého hovězího masa
- 100 g slaniny
- 2 vejce
- 1 lžíce italského koření
- 1 větší cibuli
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
👩🍳 Postup: Recept na Hovězí kuličky v horkovzdušné fritéze
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 200 °C
- tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
- všechny ingredience umístěte do velké mísy a dobře promíchejte – mleté hovězí maso, slaninu, vejce, italské koření, cibuli, česnek, sůl a pepř
- tip: My s oblibou používáme místo cibule a česneku tyto dvě suroviny v prášku. Je to praktické, nemusíte nic krájet, a hlavně při krájení nebudete brečet…
- připravte si větší talíř nebo prkénko na odkládání kuliček
- kuličky můžete buď vážit nebo dělat od oka, ale měly by být ideálně stejně velké
- já kuličky dělám kolem 35 gramů a máme jich právě také 35 ks
- vložte masové kuličky do fritézy v jedné vrstvě
- koule dělejte 13 minut, cca v polovině s fritovacím košem zatřepte, aby se kuličky otočily
- před podáváním nechte 3 minuty odpočívat
🤔 Poznámky k receptu
Pokud vám masové koule zbydou, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě nebo zipovém sáčku v lednici až 4 dny či v mrazáku až měsíc.
Tyto masové koule můžete dokonce použít klasicky s rajskou omáčkou, naše děti to naprosto zbožňují.
Ptáte se, jak dlouho dělat kuličky v horkovzdušné fritéze? Za nás je ideálních zmíněných 13 minut, ale bude záležet na velikosti koulí a také výkonu fritézy. Jednou nebo dvakrát zkusíte a pak už budete úplní profíci!
Masové kuličky jsou zdravé a plné bílkovin. Zamiluje si je úplně každý, a dokonce i ti, kdo se zajímá o zdraví životní styl.
🥗 Jaké přílohy použít k masovým kuličkám?
K masovým kuličkám můžete vyzkoušet hned několik super příloh a vždycky z toho postavíte zcela odlišné jídlo…
- špagety s omáčkou
- zeleninový salát
- bramborové hranolky v horkovzdušné fritéze
- celerové hranolky v horkovzdušné fritéze
- batátové hranolky v horkovzdušné fritéze
- mrkvové hranolky v horkovzdušné fritéze
A takhle bychom mohli pokračovat.
Masové koule chutnají dobře snad na milion způsobů a s mnoha přílohami…
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Hovězí kuličky v horkovzdušné fritéze