Dnes tu máme jednu perfektní přílohu. Recept na Zelené fazolky v horkovzdušné fritéze je tu! Často se jim také říká fazolové lusky a nejenže dobře chutnají, ale mají i mnoho zdravotních výhod.
Co jsou fazolové lusky a jaké jsou jejich výhody?
Jak připravit mražené zelené fazolky třeba ke steaku?
K čemu se hodí zelené fazolky?
To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu!
🍽 Recept na Zelené fazolky v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 2 minuty
Čas fritování: 10 minut
Počet porcí: 2
📝 Popis: Recept na Zelené fazolky v horkovzdušné fritéze
Tento recept na mražené zelené fazolky v horkovzdušné fritéze je rychlý a snadný způsob, jak bez větší námahy připravit chutnou přílohu.
Fazolové lusky patří mezi naše oblíbené přílohy, se kterými si dále můžeme pěkně hrát.
Jdou udělat na mnoho způsobů, různě ochutit a co je moc prima, že je můžete udělat dietně.
Mražené lusky a i další zelenina je pohodlný způsob, jak si připravit vitamíny nabité pokrmy s minimální námahou a krátkou dobou přípravy.
Co jsou zelené fazolky?
Zelené fazolky jsou nedozrálými plody velkých fazolí a jsou bohaté na mnoho důležitých živin.
Mají zelenou barvu a můžeme je připravovat čerstvé nebo mražené.
Obě varianty mají své kouzlo.
My si dnes dáme mraženou verzi, protože ta je nesmírně praktická – v mrazáku vám vydrží dlouhou dobu, a navíc po nich můžete sáhnout kdykoliv, když nebudete mít nic jiného po ruce a věřím, že vám často zachrání krk.
U nás mají fazolky v jídelníčku své místo a kromě toho, že nám chutnají, tak je často využíváme, když chceme nějakou rychlovku a nic jiného nás nenapadá…
Zelené fazolky a fazolové lusky – jaký je mezi nimi rozdíl?
Není mezi nimi žádný rozdíl, jedná se pouze o jiné označení.
Jaké mají zelené fazolky zdravotní výhody?
Fazolové lusky mají mnoho zdravotních benefitů, pojďme se podívat na ty nejdůležitější.
Obsahují totiž významné látky, jako je železo, vápník, draslík, hořčík, mangan a vitamíny skupiny B.
Navíc obsahují také mnoho vitamínu C, kyseliny listové, vlákniny a bílkovin.
📋 Ingredience na Recept na Zelené fazolky v horkovzdušné fritéze
Dneska to bude velmi jednoduché, budeme potřebovat naprosté minimum surovin!
- zelené fazolky
- olivový olej
- sůl, pepř
👩🍳 Postup: Recept na Zelené fazolky v horkovzdušné fritéze
- předehřejeme horkovzdušnou fritézu na 200 °C po dobu alespoň jedné minuty
- tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
- do středně velké mísy přidejte mražené zelené fazolky, olivový olej, sůl, pepř a promíchejte
- tip: vyzkoušejte olivový olej ve spreji – je nesmírně praktický a dávkování máte plně pod kontrolou, nám se s ním pracuje naprosto skvěle
- následně dejte zelené fazolky do horkovzdušné fritézy na 10 minut
- v polovině doby je zkontrolujte a pořádně protřepejte
- po 10 minutách by měly být fazolky hotové, poznáte to na první pohled!
🤔 Poznámky k receptu
Samozřejmě po základním receptu máte už jen krůček k dalším variantám zelených fazolek.
Určitě vyzkoušejte i Pikantní zelené fazolky nebo Fazolové lusky na česneku, kdy stačí přidat chilli vločky či sušený česnek.
🥗 K čemu se hodí Zelené fazolky?
Mražené zelené fazolky v horkovzdušné fritéze se hodí skvěle jako příloha k nejrůznějším pokrmům.
Zde dáváme pár našich oblíbených tipů…
- Recept na Vepřovou panenku v horkovzdušné fritéze
- Recept na Hovězí masové kuličky v horkovzdušné fritéze
- Recept na hovězí steak v horkovzdušné fritéze
- Recept na Steak z krkovice v horkovzdušné fritéze
- Losos v horkovzdušné fritéze: recept s citrusovou marinádou
- Losos z horkovzdušné fritézy: Recept s koriandrovou omáčkou
- Recept na celé kuře v horkovzdušné fritéze
- Recept: Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze
Jak je vidět, fazolky jsou opravdu univerzální přílohou a můžete je připravit prakticky k čemukoliv od steaku, ryby, kuřecího masa…
Na chuť jim přijde opravdu každý i kdokoliv se řídí některým ze stravovacích návyků jako je Fitness zdravé stravování, Low Carb nebo třeba Keto.
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Zelené fazolky v horkovzdušné fritéze
.
.
.