Pokud hledáte Recept na Bramboráky v horkovzdušné fritéze, tak jste tu dnes správně! Zdravé, rychlé, jednoduché. Prostě luxusní bramboráky!
Jak připravit nejlepší bramboráky bez oleje?
Proč je tato varianta zdravější, a dokonce i chutnější, než obyčejné klasické bramboráky?
Jak je použít a jaké pokrmy se k nim dokonale hodí?
To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu!
🍽 Recept na Bramboráky v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 2/5
Čas přípravy: 5 minuty
Čas fritování: 20 minut
Počet porcí: 2
📝 Popis: Recept na Bramboráky v horkovzdušné fritéze
Asi každý z nás má nejvíce vzpomínek na bramboráky z dětství.
Takové babiččiny bramboráky nebo ty od maminky si pamatuje snad úplně každý.
My tu dnes máme perfektní verzi v horkovzdušné fritéze, která je navíc o mnoho zdravější, protože je téměř bez tuku.
Jsou na okraji krásně křupavé, mají skvělou chuť a jsou hezky odlehčené.
Tak co budeme potřebovat na tento nesmažený bramborák?
📋 Ingredience na Bramboráky v horkovzdušné fritéze
- 500 g – brambory
- 2 ks – vejce
- 75 g – šunka nebo slanina
- 2 stroužky – česnek
- 1 lžička – ghee / olivový olej
- 3 lžíce – mouka
- 1 lžička – majoránka
- sůl, pepř
👩🍳 Postup receptu
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 180 °C
- tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
- nejprve si na hrubém struhadle nastrouháme brambory
- dále si vytvoříme směs na bramboráky, které se skládá z nastrouhaných brambor, prolisovaného česneku, lžičky ghee nebo olivového oleje, pokrájené šunky či slaniny, koření a vajec
- dokonale promícháme a následně zahustíme moukou
- té raději nejdříve nasypte cca 2 lžíce a po zapracování můžete ještě přidat, abyste dosáhli požadované konzistence
- následně dno fritézy pomažeme ještě trochou tuku, aby se nám bramboráky nepřichytily
- pečte cca 8 minut z jedné strany a 8 minut z druhé
- bude záležet na výkonu vaší fritézy i výšce bramboráku, tak si to při první várce raději ohlídejte
- jakmile si ale vychytáte čas, tak z vás bude bramborákový mistr! 🙂
🤔 Poznámky k receptu
Tyhle zdravé bramboráky si dopřejte klidně se zelím, protože je to perfektní záležitost.
Šunka či slanina už je uvnitř, takže už žádné maso potřebovat nebude.
Ale pokud patříte mezi skutečné labužníky, tak na talíř klidně hoďte kousek uzeného, my to tak děláme pravidelně a nikdo si doma neztěžuje…
A na závěr ještě jeden tip: vyzkoušejte i naše květákové bramboráky z horkovzdušné fritézy!
☝️ Závěrečné hodnocení receptu na Bramboráky v horkovzdušné fritéze
.
.
.
.
Líbil se vám Recept na Bramboráky v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další…
- Recept na Řízek v horkovzdušné fritéze
- Recept na Steak z krkovice v horkovzdušné fritéze
- Recept na Smažený sýr v horkovzdušné fritéze
- Domácí křupavé hranolky: recept v horkovzdušné fritéze
- Recept na celé kuře v horkovzdušné fritéze
- Vinná klobása v horkovzdušné fritéze
- Recept: Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze
- Horkovzdušná fritéza – tipy a triky při používání