Recept na Tvarohový závin v horkovzdušné fritéze

Recept na Tvarohový závin v horkovzdušné fritéze je tady! Pokud hledáte, co rychlého z tvarohu, tak dneska jste tady správně, protože náš čeká perfektní sladký recept v horkovzdušné fritéze…

Jaké jsou potřeba ingredience na náš tvarohový závin z listového těsta s rozinkami?

Jaké jsou další možné varianty náplně?

Jak dlouho a na jakou teplotu péct?

To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu na nejlepší tvarohový závin!

🍽 Recept na Tvarohový závin v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 2/5
Čas přípravy: 5 minut
Čas fritování: 15 minut
Počet porcí: 4-6

📝 Popis: Recept na Tvarohový závin v horkovzdušné fritéze

Jde připravit Tvarohový závin z listového těsta v horkovzdušné fritéze?

Ano, a je skutečně vynikající! 🤩

Na povrchu má krásně křehkou kůrku z listového těsta, uvnitř je dokonale jemný a vláčný.

Pokud tedy hledáte, co z listového těsta na sladko, tak dnešní recept je právě pro vás.

Tak vezměte zástěru, nažhavte horkovzdušnou fritézu a jdeme na to! 👩🏻‍🍳

Pro jakou příležitost je závin s tvarohem vhodný a kdy ho jíst?

Obecně je závin neboli štrůdl velmi oblíbenou snídaní nebo příjemným moučníkem k odpolední kávě ☕️

My ho rádi děláme i na různé oslavy nebo rodinné sešlosti, protože je poměrně nenáročný na přípravu a z jedné šišky uděláte hned několik porcí.

Navíc vás díky tvarohu příjemně zasytí a nemusíte ho jíst kila, jako to známe u jiných dezertů.

Dokonalá sladká tečka po obědě nebo naopak jako super start do nového dne… 😍

A navíc se skvěle přenáší v krabičce, takže si ho můžete vzít na výlet, piknik, do školy nebo jako pohoštění pro kolegy do kanceláře.

📋 Ingredience na Tvarohový závin v horkovzdušné fritéze

Co je vše potřeba na rychlý tvarohový závin?

  • listové těsto – 1 ks
  • měkký tvaroh – 250 g
  • rozinky – 1 hrst
  • vejce – 1 ks
  • vanilkový cukr
  • vanilkový pudink (prášek) – 1/2 sáčku
  • rozšlehané vejce na potření
  • máslo na potření
  • moučkový cukr na posypání (volitelně)

👩‍🍳 Postup: Recept na Tvarohový závin v horkovzdušné fritéze

Pojďme se nyní podívat krok za krokem, jak udělat rychlý a jednoduchý tvarohový závin v horkovzdušné fritéze.

Jak připravit tvaroh do štrůdlu nebo jak zabalit tvarohový závin? To se dozvíte právě teď!

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritéze na 180 °C po dobu 3 minut
  • do mísy vložíme tvaroh, vejce, vanilkový cukr či jiné sladidlo, prášek na vanilkový pudink, a důkladně zamícháme
  • do této směsi opatrně vmícháme rozinky či jiné čerstvé nebo sušené ovoce
  • rozbalíme si listové těsto a potřeme ho touto směsí
  • závin zabalíme stejně jako třeba jablečný štrůdl a potřeme rozšlehaným vejcem
  • nyní vložíme do košíku horkovzdušné fritézy a pečeme na 180 °C po dobu 15 minut
  • v polovině času doporučujeme košík otevřít a závin potřít rozpuštěným máslem – to nám dodá extra máslovou chuť, a navíc bude kůrka krásně křehká a bude mít dokonale zlatavou barvu
  • jakmile je tvarohový štrůdl propečený dle našich představ tak můžeme podávat
  • pokud chcete mít závin sladší a na pohled hezčí, můžete jej ještě zlehka posypat moučkovým cukrem 🥰

Tip: místo rozinek můžete použít další alternativy, jejich seznam najdete níže a také na dno košíku HF vložit pečící papír či papírovou formu vhodnou pro horkovzdušné fritézy

🤔 Poznámky k receptu

Jak dlouho a na jakou teplotu péct tvarohový závin z listového těsta v horkovzdušné fritéze?

Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 180 °C a času 15 minut.

Za tuto dobu je tvarohový štrůdl na povrchu krásně křehký a uvnitř dokonale vláčný.

Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, celkové dávce a vašich osobních preferencích.

Nám ale 15 minut při 180 stupních funguje vždy perfektně 👌

Jak skladovat listový závin s tvarohem?

Pokud nesníte tvarohový závin najednou, tak se vůbec nic neděje.

Můžete ho skladovat přes noc pod utěrkou nebo až tři dny v uzavíratelné nádobě, ideálně v lednici

🥧 Jaké jsou další možné ingredience do tvarohového štrůdlu?

Pokud byste chtěli náš základní recept na listový závin s tvarohem a rozinkami jakkoliv upravit či vylepšit, tak máte poměrně dost možností.

Kromě obměny sladidla za med či jiné druhy cukru můžete vyzkoušet především další čerstvé či sušené ovoce

  • jablka
  • jahody
  • broskve
  • višně
  • třešně atd.
Vidíte, že variant je více, tak vyzkoušejte tu, na kterou máte právě chuť 😎

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Tvarohový závin v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • listový závin s tvarohem a rozinkami patří mezi jednoduché a rychlé sladké recepty v horkovzdušné fritéze
  • příprava je nenáročná a zabere je 5 minut, samotné horkovzdušné fritování pak trvá 15 minut
  • nejvíce se nám pro přípravu osvědčila teplota 180 °C
  • tvarohový štrůdl je vhodný jako snídaně nebo zákusek k odpolední kávě
  • určitě se hodí na oslavy či různé sešlosti, kde tímto sladkým receptem rozhodně hosty potěšíte
  • dobře se navíc přenáší v krabičce, takže si jej můžete vzít i na výlet, do školy nebo nabídnout kolegům v práci
  • na základní recept budete potřebovat následující ingredience: listové těsto, měkký tvaroh, rozinky, vejce, vanilkový cukr, prášek na vanilkový pudink, kousek másla a volitelně moučkový cukr
  • dále můžete vyzkoušet jiná sladidla nebo ovoce (broskve, višně, třešně, jahody, jablka atd.)
  • skladovat jej můžete přes noc pod utěrkou nebo až tři dny v uzavíratelné nádobě
  • tvarohový závin patří mezi naše oblíbené sladké recepty v horkovzdušné fritéze a u nás ho s chutí baští dospěláci i děti

sladké recepty v horkovzdušné fritéze Recept na Tvarohový závin v horkovzdušné fritéze listový závin s tvarohem a rozinkami recept Recept na Tvarohový závin v horkovzdušné fritéze co rychlého z tvarohu a listového těsta?

.

.

.

Líbil se vám Recept na Tvarohový závin v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte, jaké další sladké recepty se dají udělat v horkovzdušné fritéze…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *