Recept na Linecké cukroví v horkovzdušné fritéze

Vánoční cukroví v horkovzdušné fritéze? No jasně! Recept na Linecké cukroví v horkovzdušné fritéze je tady… Krásně měkké, jednoduché a skutečně vynikající! 🥰

Jaké ingredience jsou potřeba na linecká kolečka?

Jak dlouho a při jaké teplotě péct linecké cukroví?

Jak linecké skladovat?

Bude cukroví hned měkké?

To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu na to nejlepší linecké cukroví!

🍽 Recept na Linecké cukroví v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: středně obtížné – 2/5

Čas přípravy: 15 minut

Čas fritování: 7 minut

Počet porcí: 20 ks

📝 Popis: Recept na Linecké cukroví v horkovzdušné fritéze

Lze upéct linecké cukroví v horkovzdušné fritéze?

Ano, a je skutečně báječné 😍

Cukroví patří k naší tradiční podzimní či předvánoční zábavě pro celou rodinu a tentokrát jsme se rozhodli, že si upečeme Vánoční linecká kolečka, srdíčka a hvězdičky.

Všichni je máme moc rádi, tak to byla jasná volba.

Máme rádi tradiční linecké cukroví, takže se můžete těšit na opravdovou bombu! 👌

Co je linecké cukroví a kdy ho jíst?

Jedná o jeden ze základních druhů cukroví, které v období Vánoc nesmí chybět v žádné rodině.

U nás doma se řadí mezi TOP druhy cukroví a nedokážeme si bez nich zimní období vůbec představit 🎄

Líbí se nám, že linecká kolečka jsou takové jednohubky, takže pokud máte dostatečně silnou vůli, tak se ani nemusíte přejíst. No, to my ale nemáme! 😋😅

Máme je rádi s mlékem, kávou nebo čajem.

A Vánoce můžou začít… 🤗

Jaký je původ lineckého cukroví?

Linecké cukroví má svůj původ v Rakousku.

Název „linecké“ pochází od rakouského města Linz.

Linecké cukroví je tradičně spojováno s vánočními svátky a je běžně pečeno a konzumováno v mnoha částech střední Evropy.

Každý region může mít své vlastní varianty receptu a charakteristické tvary lineckého cukroví, které odrážejí místní tradice a vkusy.

📋 Ingredience na Recept na Linecké cukroví v horkovzdušné fritéze

Jaké přísady jsou potřeba na recept na luxusní linecké cukroví?

  • 105 g hladká mouka
  • 35 g moučkový cukr
  • 70 g máslo
  • 1 ks žloutek
  • 1/2 pytlíku vanilkový cukr
  • 1/2 ČL citronová šťáva

👩‍🍳 Postup: Recept na Linecké cukroví v horkovzdušné fritéze

Pojďme se společně podívat na přesný postup krok za krokem, jak vytvořit nejlepší linecké cukroví, které je navíc jednoduché, měkoučké a dobře se s těstem pracuje.

  • smícháme veškeré suroviny, tedy hladkou mouku, moučkový cukr, máslo, žloutek, vanilkový cukr, citronovou šťávu, a vytvoříme těsto
  • těsto necháme v lednici přes noc uležet ideálně v potravinářské folii
  • jakmile je těsto takto odpočaté, tak si na vál nebo silikonovou podložku vyválíme těsto ideálně 1-2 milimetry vysoké
  • vykrajujeme tvary pomocí formiček – nejčastěji se můžeme setkat s kolečky, hvězdičkami, srdíčky atd.
  • předehřejeme horkovzdušnou fritézu na 175 °C po dobu 3 minut
  • na pečící papír či silikonovou podložku s průduchy skládáme jednotlivé vykrojené kousky těsta a pečeme po dobu 7 minut
  • jakmile jsou hotové, tak je vyndáme a necháme vychladnout s tím, že můžeme zatím dát péct další várku
  • po kompletním vychladnutí promazáváme oblíbenou marmeládou a lepíme k sobě
  • na závěr můžeme posypat moučkovým cukrem na ozdobu a podtržení chuti

🤔 Poznámky k receptu

Jak dlouho a na jakou teplotu péct linecké cukroví?

Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 175 °C a času 7 minut na jednu várku.

Za tuto dobu se totiž udělá těsto naprosto perfektně.

Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, celkové dávce cukroví, velikosti jednotlivých kousků, a také vašich osobních preferencích.

Za nás ale doporučujeme zmíněny čas 7 minut při 175 stupních, to nám funguje bezvadně!

Jak skladovat linecké cukroví?

Linecké cukroví lze skladovat v uzavíratelné nádobě po dobu až 30 dnů.

Víme, že zejména před Vánoci to není žádní sranda, ale pokud se přemůžete a nesníte ho, tak vydrží krásně měkké a bude chutnat perfektně 😉

Mohu linecké cukroví zamrazit?

Určitě! My se zamrazováním nejen lineckého cukroví máme bohaté zkušenosti a pokud to bude v řádu několika měsíců, tak je to úplně v pohodě.

Nejdéle jsme měli zamrazené cukroví celých 6 měsíců a po rozmrazení chutnalo opravdu dobře, skoro jako čerstvé…

🥐 Jaké jsou další možné ingredience a varianty na linecké cukroví?

Jasně, i linecké cukroví se dá připravit na mnoho způsobů.

Variant je poměrně mnoho, protože se vytváří různé alternativy zejména dle lokality a už jen v Čechách najdeme více variant.

A co teprve za hranicemi, kde je také populární…

Jaké další ingredience tedy můžeme použít?

  • pravou vanilku
  • trochu kakaa do těsta
  • skořice
  • med

Vidíte? Možností je docela dost.

Takže necháme na vás, jestli použijete základní recept na linecké cukroví nebo se inspirujete seznamem výše.

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Linecké cukroví v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5
  • vánoční linecké cukroví v horkovzdušné fritéze patří mezi středně obtížné recepty
  • příprava zabere 15 minut, samotné horkovzdušné fritování pak 7 minut na jednu várku
  • jedná se jeden ze základních druhů vánočního cukroví, který má původ v rakouském městě Linz
  • my máme rádi tradiční recept na linecké cukroví jako od našich babiček, proto z něj vycházíme
  • na recept budeme potřebovat hladkou mouku, moučkový cukr, máslo, žloutek, vanilkový cukr, citronovou šťávu
  • pokud chcete, můžete použít i alternativní přísady, jako pravou vanilku, kakao, skořici nebo třeba med
  • výhodou je, že vydrží krásně měkké po dobu 30 dnů při skladování v uzavíratelné nádobě
  • dle tohoto receptu je linecké cukroví měkké takřka ihned, jelikož mu změknutí trvá pouhé 2-3 dny
  • pokud vám zbyde a chcete jej zamrazit, tak to není žádný problém, protože v mrazáku vydrží klidně i půl roku, což máme osobně otestované
  • za nás je tento recept moc prima, protože do něj můžeme zapojit i děti a užijeme si společnou chvilku, při které se nejen skvěle bavíme, ale i si dobře pochutnáme

Recept na Linecké cukroví v horkovzdušné fritézeJde připravit linecké cukroví v horkovzdušné fritéze?Tradiční linecké cukroví - jaký je postup a jaké ingredience budeme potřebovat?Nejlepší a krásně měkké linecké cukroví v horkovzdušné fritéze Jednoduché a chutné linecké cukroví - recept a postup na výrobu vánočního cukroví Vánoční cukroví v horkovzdušné fritéze - které druhy lze vyrobit? Perníčky, Linecké cukroví, Vanilkové rohlíčky

.

.

.

Líbil se vám Recept na Linecké cukroví v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *