Recept na Krutony v horkovzdušné fritéze

Křuuup! Recept na Krutony v horkovzdušné fritéze je tady… Krásně křehké, křupavé a s lahodnou chutí. Ideální doplněk do polévky nebo do salátů 😍🥖

Jak připravit krutony v horkovzdušné fritéze?

Jaké budeme potřebovat ingredience?

Jaké jsou další možné příchutě či koření na krutony?

To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu na ty nejlepší krutony!

🍽 Recept na Krutony v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5

Čas přípravy: 1 minuta

Čas fritování: 4 minuty

Počet porcí: 4

📝 Popis: Recept na Krutony v horkovzdušné fritéze

Jde udělat krutony v horkovzdušné fritéze?

Ano, a jsou opravdu božské 👌

Mají dokonalou chuť, jsou lehoučké a s minimem tuku.

Prostě super doplněk k vašemu pokrmu, který jej posune na úplně jiný level 👆

Co to jsou krutony?

Krutony jsou malé kousky opečeného pečiva, které se často používají jako příloha nebo ozdoba ve studených i teplých pokrmech.

Chléb, rohlík, veka či bageta jsou obvykle nakrájeny na menší kousky, které jsou opečeny, aby získaly křupavou texturu a výraznější chuť.

Z jakého pečiva dělat krutony?

Krutony mohou být vyráběny z různých typů pečiva, včetně bílého, celozrnného nebo vícezrnného.

Pro použití je jsou vhodné zejména rohlíky, chléb, bageta, toustový chléb či veka.

Velkou výhodou je, že je můžete připravit z čerstvého i staršího pečiva, takže pokud nevíte, co se starým pečivem, tak krutony jsou jasná volba! 😎

Kdy jíst a jak použít krutony?

Krutony se často přidávají do salátů, polévek nebo jiných pokrmů, aby dodaly křupavost a bohatší chuť.

Určitě je všichni známe a máme rádi v česnekové polévce, krémových polévkách nebo na salátech jako je caesar a další.

Takže pokud hledáte recept na krutony do polévky nebo salátu, tak čtěte dál…

📋 Ingredience na Krutony v horkovzdušné fritéze

Co vše je potřeba na základní recept na krutony z rohlíků, chleba či dalších druhů pečiva?

  • pečivo (rohlíky, chléb, bagetka…)
  • tuk (olivový olej, máslo)

👩‍🍳 Postup: Recept na Krutony v horkovzdušné fritéze

Jak se dělají krutony? Jakou mají mít velikost? Jaký je na ně nejlepší tuk?

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 200 °C po dobu 3 minut
  • mezitím si nakrájíme pečivo na kostičky o požadované velikosti
  • my máme radši větší, takže cca 2×2 cm, ale jsou běžné i menší kolem 1×1 cm
  • nakrájené pečivo na prkénku lehce zakápneme olejem nebo rozpuštěným máslem
  • my máme super zkušenost s extra panenským olivovým olejem ve sprejije velmi praktický, dobře se nanáší, jeho dávku máte dokonale pod kontrolou a vrstva je krásně rovnoměrná
  • vložíme do košíku horkovzdušné fritézy a při 200 °C pečeme po dobu 4 minut s tím, že v polovině času košíkem zatřepeme, aby se jednotlivé kousky promíchaly a pootočily
  • doba pečení bude záležet na zvolené velikosti krutonů a druhu pečiva
  • ve chvíli, kdy jsou krutony propečeny dle vašich představ, tak můžeme podávat 👍

🤔 Poznámky k receptu

Jak dlouho se pečou krutony?

Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 200 °C a času 4 minut.

Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, celkové dávce, velikosti krutonů, zvoleném druhu pečiva a také vašich osobních preferencích.

Nám ale 4 minuty při 200 stupních fungují vždy bezvadně 😍

Jak uskladnit krutony?

Pokud nespotřebujete krutony najednou, tak to vůbec nevadí.

My máme zkušenost s jejich uchováním ve vzduchotěsné nádobě i po dobu jednoho týdne.

Ale vzhledem k jednoduchosti a rychlosti receptu je vždy děláme jen na potřebnou dávku, protože je to fakt rychlovka.

Jde krutony zamrazit?

Ano, v mrazáku v mrazícím sáčku vydrží klidně i tři měsíce a stále velice dobře poslouží!

🥖 Jaké další ingredience můžeme použít pro přípravu krutonů?

Pokud byste chtěli náš základní recept ještě trochu změnit či vylepšit, tak zde máte pár tipů, jak na ochucené krutony

  • česnekový prášek
  • cibulový prášek
  • oregano
  • bazalka
  • provensálské koření
  • různé druhy sýru (např. parmazán)

Ať se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, tak u nás doma frčí nejvíce česnekové a parmazánové krutony, ty jsou přímo božské 😍

Vždy je samozřejmě potřeba přihlédnout k tomu, jaký pokrm jimi budete doplňovat.

Mrkněte na širokou nabídku koření, třeba vám něco padne do oka…

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Krutony v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • recept na krutony v horkovzdušné fritéze patří mezi velmi jednoduché a rychlé, a je vhodný i pro úplné začátečníky
  • příprava zabere asi 1 minutu a samotné horkovzdušné fritování jen 4 minuty
  • na krutony můžete použít rohlíky, chleba, bagetu, veku, toustový chléb a další druhy pečiva
  • na základní recept budete potřebovat jen pečivo a tuk, jako je například olivový olej nebo rozpuštěné máslo
  • pokud se rozhodnete vytvořit ochucené krutony, tak určitě vyzkoušejte česnekový či cibulový prášek, bazalku, oregano, provensálské koření nebo třeba parmazán
  • krutony vydrží v uzavíratelné nádobě klidně i týden
  • pokud se je rozhodnete zamrazit, tak máme zkušenost i s dobou kolem 3 měsíců a stále chutnaly velice dobře
  • krutony se hodí na dochucení a obohacení různých polévek, salátů atd.
  • u nás doma je máme moc rádi do česnečky nebo caesar salátu, ale ihned po upečení je chodíme všichni uždibovat jen tak bez ničeho 😅

jaké pečivo na krutony a k čemu je podávat? Recept na Krutony v horkovzdušné fritéze co jsou to krutony a jak je udělat? Recept na Krutony v horkovzdušné fritéze

.

.

.

Líbil se vám Recept na Krutony v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *