Dnes tu máme úžasné pasta chips! Recept na Těstovinové chipsy v horkovzdušné fritéze je tady a máte se na co těšit. Je moc fajn k oblíbenému seriálu nebo jako pohoštění pro návštěvu 👌
Jde vůbec připravit těstoviny v horkovzdušné fritéze?
Jaké těstoviny a omáčky jsou na recept nejlepší?
Jsou pasta chips zdravé a kolik mají kalorií?
Co vše budeme potřebovat a jaký je přesný postup?
Čtěte dále a dozvíte se to!
🍽 Recept na Těstovinové chipsy v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 2/5
Čas přípravy: 11 minut
Čas fritování: 10 minut
Počet porcí: 2
📝 Popis: Recept na Těstovinové chipsy v horkovzdušné fritéze
Tyto chipsy z těstovin v poslední době získaly obří popularitu na sociálních sítích.
Na Tik Toku je připravuje snad každý, tak jsme je museli také vyzkoušet 😬😅
A jak to dopadlo? No, od té doby je baštíme pořád… takže to dopadlo skvěle!
Jsou krásně křupavé a pokud použijete správné koření, tak vám nahradí i jiné nezdravé formy lupínků, protože chutnají báječně.
Často se o nich píše jako o Pasta chips, těstovinové chipsy nebo křupky z těstovin.
Jde udělat recept z těstovin v horkovzdušné fritéze?
Ano, a nevěřili byste, jaká je to lahoda.
Možností je mnoho, ale pro dnešek jsme vybrali variantu s parmezánem a „italským“ kořením 🤌
Co jsou to těstovinové chipsy?
Jedná se lupínky z vařených těstovin, které pak necháme udělat v horkovzdušné fritéze.
Lze je tedy připravit jen tak nebo ze zbytků těstovin třeba od oběda či večeře.
My jsme si je oblíbili jako zdravý snack při sledování oblíbeného seriálu či filmu 🍷
Musí se těstoviny před přípravou v horkovzdušné fritéze uvařit?
Ano, musí.
Uvařte těstoviny klasicky „Al dente“ neboli česky „Na skus“.
Určitě je tedy nerozvařujte, jinak by výsledek nebyl dobrý, ale uvařte je jako opravdový Italové…
Každé těstoviny se vaří trochu jinak dlouho, takže se řiďte instrukcemi uvedenými na obalu výrobku.
Jsou těstovinové chipsy zdravé a kolik mají kalorií?
Ano, jedná se o zdravější alternativu oproti klasickým bramborovým chipsům a dalšímu „chroupání“.
Ty jsou smažené v oleji a běžně dostupné „brambůrky“ mají ve 100 gramech asi 530 kalorií.
Kdežto ve 100 gramech uvařených těstovin, které jsme použili na tento recept je v kolem 140 kalorií.
K tomu připočteme trochu kalorií z parmezánu a olivového oleje a stále jsme úúúplně v pohodě.
Ušetřit dvě 2/3 kalorií a ještě si skvěle pochutnat? To bereme!
📋 Ingredience na Těstovinové chipsy v horkovzdušné fritéze
- těstoviny (farfalle) – 250 g
- olivový olej – 1 PL
- strouhaný parmezán – 3 PL
- koření (česnekový prášek, oregano, bazalka, sůl)
👩🍳 Postup: Recept na Těstovinové chipsy v horkovzdušné fritéze
Pojďme se nyní podívat, jak vytvořit těstovinové křupky krok za krokem…
- nejprve dáme do osolené vody vařit těstoviny – my jsme použili farfalle, které se vaří kolem 10 minut
- když jsou těstoviny skoro uvařené, tak necháme předehřát horkovzdušnou fritézu na 200 °C po dobu 3 minut
- těstoviny slijeme a promícháme s olivovým olejem, nastrouhaným parmezánem a kořením
- za nás je kombinace koření na italský způsob a těstovin naprosto perfektní
- těstoviny vložíme do košíku HF a fritujeme po dobu 10 minut při teplotě 200 °C s tím, že v polovině času zatřepeme košíkem HF, aby se těstoviny hezky promíchaly a pootočily
- jakmile budou těstovinové chipsy propečené podle vašich představ, tak můžete nechat vychladnout a následně podávat klidně i s extra parmezánem na vrchu 👌
🤔 Poznámky k receptu
Na jakou teplotu a jaký čas péct chipsy z těstovin, aby byly křupavé?
Nám se nejvíce osvědčila teplota 200 °C po dobu 10 minut.
To je za nás naprosto ideální, protože jsou pak těstovinové chipsy krásně křupavé, ale nejsou spálené nebo vysušené.
Zde bude záležet i na konkrétním druhu a výrobci těstovin, dále pak na výkonu fritézy a vašich preferencích.
Poprvé si tedy raději chipsy více hlídejte, ale nám uvedený čas nám funguje perfektně, takže by měl i vám! 😍
Jaké jsou nejlepší těstoviny na těstovinové chipsy?
Vyzkoušeli jsme už několik různých druhů, ale nejvíc máme v oblibě dnes použité farfalle, které česky nazýváme také jako mašličky nebo motýlci.
Mají totiž super tvar a konzistenci, a krásně je nahmatáte v mističce i poslepu, když jste doslova „zažraní“ do filmu 😅
Jaké jsou další oblíbené varianty chipsů a svačinek v horkovzdušné fritéze?
Pokud hledáte další tipy na „snacky“ v horkovzdušné fritéze, které se hodí k telce, na oslavy nebo jen tak na zobačku, tak doporučujeme následují…
- Recept na Bramborové lupínky v horkovzdušné fritéze
- Recept na Škvarky v horkovzdušné fritéze
- Recept na Banánové chipsy v horkovzdušné fritéze
- Recept na chipsy ze slupek od brambor v horkovzdušné fritéze
- Recept: Pražené mandle v horkovzdušné fritéze
- Recept: Popcorn v horkovzdušné fritéze
- Recept: Cibulové kroužky v horkovzdušné fritéze
- Recept na Křupavé gnocchi v horkovzdušné fritéze
🍝 Jaké je nejlepší koření a omáčky na namáčení těstovinových chipsů?
To necháme na vás, protože možností je mnoho, ale my máme vyzkoušené a doporučujeme následující
- kečup
- guacamole
- sýrová omáčka (čedarová, nivová,…)
- špenátový dip
- cibulová omáčka
- česnekový omáčka
Pokud chcete vyzkoušet i další, tak neváhejte, protože věříme, že tento pokrm je hodně univerzální a „snese“ toho fakt hodně.
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Těstovinové chipsy v horkovzdušné fritéze
.
.
.
Líbil se vám Recept na Těstovinové chipsy v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…
- Recept na Míchaná vejce v horkovzdušné fritéze
- Recept na Toasty se šunkou a sýrem v horkovzdušné fritéze
- Recept: Pečená zelenina v horkovzdušné fritéze
- Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze
- Recept na Avokádové hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept na zapečené avokádo s vejcem v horkovzdušné fritéze
- Recept na Smažený sýr v horkovzdušné fritéze