Recept na Špekáčky v horkovzdušné fritéze

Dnes nás čeká jedna rychlovka. Ale skvělá… Recept na Špekáčky v horkovzdušné fritéze je tu! Pokud máte rádi perfektně udělané buřty, tak vás dnešní recept bude určitě zajímat!

Jak připravit buřty v horkovzdušné fritéze?

Jaké špekáčky jsou na přípravu nejlepší?

Jak nařezat špekáčky?

Jaký je rozdíl mezi špekáčky a buřty?

To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu!

🍽Recept na Špekáčky v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5 

Čas přípravy: 3 minuty

Čas fritování: 15 minut

Počet porcí: 2

📝Popis: Recept na Špekáčky v horkovzdušné fritéze

Kdo by neměl rád špekáčky?

Často jde nejen o chuť, ale i tu super atmosféru, kterou můžete u ohniště nebo grilu zažít.

Jenže ne každé roční období je pro opékání buřtů vhodné.

Třeba teď v zimě to není ideální, takže si trochu pomůžeme horkovzdušnou fritézou.

Navíc nám odpadá příprava ohně, takže o starost méně.

Pojďme se společně podívat na super jednoduchý recept, kdy si ale skvěle pochutnáte a skoro nepoznáte rozdíl.

Tohle je za mě nejlepší způsob, jak si připravit špekáčky doma!

📋Ingredience

  • špekáčky

👩‍🍳Postup receptu

  • předehřejeme horkovzdušnou fritézu na 150 °C
  • tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
  • nařezání špekáčku doporučuji jemnými řezy blíže u sebe, aby došlo k rovnoměrnému prohřátí a propečení
  • doporučuji ve fritéze dělat při nižší teplotě delší dobu tak, jako byste opékali na ohni
  • dejte se tedy čas a nechte fritézu pracovat celých 15 minut při teplotě 150 °C
  • v polovině času zkuste košem fritézy zatřepat, aby se špekáčky otočily a opekli se rovnoměrně ze všech stran

🤔Poznámky k receptu

Jako přílohu máme nejradši opečený chléb v horkovzdušné fritéze, ten je krásně křupavý a baví nás, jak je „ošvihnutý“.

Dáváme ho tak na poslední tři minuty ke špekáčkům, takže natáhne trochu té úžasné uzené vůně, prostě paráda.

Párkrát jsme dokonce jako přílohu vyzkoušeli i americké brambory v horkovzdušné fritéze a řeknu vám, že to je fakt super kombinace.

Na první pohled to nemusí znít extra lákavě, ale dejte tomu šanci, nebudete litovat!

Jaký je rozdíl mezi špekáčkem a buřtem?

Musím říct, že tohle je teda pořádná věda…

Špekáček je totiž masný výrobek, který má jasně daná nařízení, jaké má být složení.

Musí obsahovat vepřové a hovězí či telecí maso.

Dále pak obsah masa nesmí být ve špekáčku menší než 40 % celkového podílu.

Omezen je i obsah tuku, který je „zastropován“ na 45 %.

A co ten buřt? No, tam je to fakt buřt… ten nemá žádná omezení, nařízení, nic.

Co je lepší – špekáčky nebo buřty?

Podle výše napsaného by to mohlo vypadat, že špekáčky jsou lepší a kvalitnější. Nenechte se ale zmást!

Zde použité špekáčky mají celkem 70 % masa, což je na takový výrobek už opravdu dost.

Ale nezapomínejte na to, že některé buřty mohou mít také velké množství masa, jen nesplňují nařízení na přítomnost vepřového a hovězího či telecího.

Dokonce znám jedny „hovězí vuřty“, které mají dokonce 76 % masa, ale pouze hovězího, takže se nemohou označovat jako špekáčky.

To je teda guláš, co?

Takže jen na závěr malé upozornění, že nejde říct, co je lepší a co není.

Jen prostě něco se jako špekáčky označovat smí, něco nesmí, ale vždycky to bude na vás, pro co se rozhodnete a na co máte zrovna chuť!

Jak správně nařezat špekáčky?

Snad každá rodina, každý strejda, každý dobrodruh má svůj speciální a zaručeně nejlepší způsob, jak buřty nařezat

My to pokaždé řízneme trochu jinak, od oka a i tak je to vždycky bomba.

Jediné, co dodržujeme vždy je to, že řezy děláme blízko sebe tak, aby se špekáček rovnoměrně propekl, ale zároveň se tolik „nerozšklebil“.

Pak totiž hrozí, že popraská a vyteče z něj ten super tuk, který dává špekáčku nejen chuť, ale i vláčnost.

☝️Závěrečné hodnocení: Recept na Špekáčky v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • jedná se o jednoduchý recept, který vám nezabere více než 3 minuty práce
  • doporučujeme fritézu nastavit na nižší teplotu (150 °C), aby se špekáčky dělaly pomalu, rovnoměrně a nepopraskaly
  • je jedno, zda zvolíte špekáčky nebo buřty – záleží, co vám vyhovuje a na co máte chuť
  • jedná se asi o nejlepší způsob, jak si opéct špekáčky doma
  • ta chuť je prostě úžasná!

Recept na Špekáčky v horkovzdušné fritéze Recept na Špekáčky nebo Buřty v horkovzdušné fritézeJak nejlépe opéct špekáčky doma? Vyzkoušejte horkovzdušnou fritézuŠpekáčky v horkovzdušné fritéze. Jak je nařezat, jak je opéct, na jakou teplotu,...

.

.

.

.

Líbil se vám Recept na Špekáčky v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *