Dneska bude dezert! Recept na Brownies v horkovzdušné fritéze je tu. Rychlý, jednoduchý, luxusní recept na brownies…
Co je vůbec brownies?
Jaké budeme potřebovat ingredience a jaký je postup?
Jaké jsou naše tipy při přípravě brownies?
To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu!
🍽 Recept na Brownies v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 2/5
Čas přípravy: 5 minut
Čas fritování: 15 minut
Počet porcí: 4
📝 Popis: Recept na Brownies v horkovzdušné fritéze
Pokud hledáte recept na jednoduchý a rychlý dezert v horkovzdušné fritéze, tak jste tu dnes správně.
Čokoládové brownies totiž patří mezi naše oblíbené dezerty a miluje je celá rodina.
Jedná se o jeden z receptů, které jsme nějakou dobu ladili k dokonalosti.
Ale teď už máme jasno, toto je recept na nejlepší brownies v horkovzdušné fritéze!
📋 Ingredience
- 100 g hořké čokolády
- 100 g másla
- 150 g třtinového nebo kokosového cukru
- 2 středně velká vejce
- 50 g hladké mouky
- 100 g kakaového prášku
🍫 Co je Brownies?
Brownies je čokoládový dezert, který si zamiluje celá rodina.
Nejvíce se svým vzhledem a chutí podobá buchtě, ale jsou zde znatelné rozdíly.
Brownies je opravu tradiční recept, který vznikl už v 19. století a údajně se mělo jednat o omyl, kdy nebyl do těsta přidán kypřící prášek a vzniklo „něco“ hutnějšího a těžšího.
A ono to chutnalo naprosto božsky a recept se uchytil.
zdroj: dameorech.cz
👩🍳 Postup
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 160 °C
- tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
- vložte 50 gramů hořké čokolády a máslo do hrnku a společně je rozpusťte
- směs nechte mírně vychladnout
- do mísy přidejte cukr, mouku, kakaový prášek a promíchejte
- nyní přidejte vejce, promíchejte a na závěr i směs čokolády a másla, a opět promíchejte
- přidejte zbylých 50 gramů čokolády, my rádi používáme čokoládové pecičky a vmíchejte do těsta + si jich pár nechte na posypání ve formě
- vložte formu do horkovzdušné fritézy a pečte brownies na 160 °C zhruba 15 minut
- po upečení nechte vychladnout
- naporcujte a vychutnejte si tuhle pecku!
🤔 Poznámky k receptu
Pokud budete brownies podávat ještě teplé, budou se drobit a hůře krájet.
Buďte trpěliví a nechte je před krájením vychladnout.
Brownies můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě po dobu klidně i 4 dnů. Dají se totiž jíst i přímo z lednice, což má zase úplně jiné kouzlo!
Dokonce můžete dezert po částech zmrazit až na tři měsíce. U nás doma se do mrazáku nikdy, ale opravdu nikdy nedostanou…
Pro zvýšený příjem bílkovin přidejte místo kakaa proteinový prášek. Vzniknout tak jednoduše Proteinové Brownies!
Pokud patříte mezi aktivní jedince či sportovce, tak jistě tuhle vychytávku oceníte, protože příjem bílkovin je pro sporťáky základ. Tak ať to roste…!
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Brownies v horkovzdušné fritéze
.
.
.
Líbil se vám Recept na Brownies v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další…
- Recept na karamelizovaný banán v horkovzdušné fritéze
- Recept: Sušenky v horkovzdušné fritéze
- Pečená ovesná kaše: Recept v horkovzdušné fritéze
- Mini bábovky z horkovzdušné fritézy: veganský recept
- Proteinový dezert: Recept v horkovzdušné fritéze
- Mugcake / hrníčkový dortík: recept v horkovzdušné fritéze