Pokud nemáte chuť na smaženého kapra, tak pro vás máme dobrou zprávu! Recept na Kapra na přírodno v horkovzdušné fritéze je tu 🐟
My ho milujeme jen tak s kmínem, trochou soli a máslem či ghí.
Jak dlouho a na jakou teplotu péct kapra na přírodno v horkovzdušné fritéze?
Jaké koření budeme potřebovat?
Pro jaké příležitosti se kapr na másle a kmíně hodí?
To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu na nejlepšího kapra na přírodno!
🍽 Recept na Kapra na přírodno v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 2 minuty
Čas fritování: 20 minut
Počet porcí: 2
📝 Popis: Recept na Kapra na přírodno v horkovzdušné fritéze
Jde udělat kapr na přírodno v horkovzdušné fritéze?
Ano, a je skutečně moc dobrý 👍
Pokud nemáte chuť na smaženého kapra, který pro někoho může být příliš těžký do žaludku, tak určitě vyzkoušejte tuto variantu.
My si dnes ukážeme kapra na másle a kmíně, který má nejen skvělou chuť, ale také patří mezi zdravější varianty přípravy kapra.
Kdy jíst kapra na přírodno a pro koho je vhodný?
Kapr na přírodno je velmi populární, pokud nesnesete smaženou variantu a máte rádi lehčí pokrmy.
Určitě jej oceníte i v případě snahy o hubnutí, protože je kaloricky méně náročný.
Kapr na přírodno má totiž cca 155 kcal na 100 gramů, kdežto smažený obalovaný kapr má kolem 240 kcal, což už je tedy pořádný rozdíl, pokud usilujete o redukci váhy.
Můžete si jej dát kdykoliv, kdy na něj máte chuť, ale hodí se klidně i na Vánoce, kdy jsou ryby na přírodno čím dál populárnější.
My ho máme rádi i jen tak přes rok s brambory, kaší nebo zeleninou.
Je kapr na přírodno zdravý?
Určitě se jedná 100% o zdravější variantu, než v případě smaženého obalovaného kapra.
Obecně je kapr považován za zdravou rybu 🙏
Je bohatý na bílkoviny, vitamíny, minerály a je také nízkokalorický a má málo nasycených tuků.
Důležité je připravit ho zdravým způsobem, například pečením, vařením nebo grilováním, aby se zachovaly jeho zdravé vlastnosti.
Nám s tím dneska pomůže horkovzdušná fritéza!
Také je vhodné volit kapra z udržitelného chovu pro pozitivní dopad na životní prostředí.
Obecně však platí, že kapr je dobrá volba a jedná se o zdravou surovinu.
📋 Ingredience na Kapra na přírodno v horkovzdušné fritéze
Co budeme potřebovat na kapra na kmíně? Jaké je na kapra potřeba koření?
Zde je kompletní seznam přísad
- kapr – 500 g
- kmín
- sůl
- máslo či ghí
- česnek v prášku (volitelně)
👩🍳 Postup: Recept na Kapra na přírodno v horkovzdušné fritéze
Pojďme se společně podívat, jak udělat kapra na přírodno hezky krok za krokem
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 180 °C po dobu 3 minut
- mezitím si kapra připravíme na porce dle námi preferované velikosti, omyjeme a v případě potřeby očistíme
- kapra potřeme rozpuštěným máslem či ghí, důkladně osolíme, posypeme kmínem a volitelně i sušeným česnekem v prášku
- vložíme do koše horkovzdušné fritéze a pečeme při 180 °C po dobu 20 minut s tím, že doporučujeme v polovině času obrátit
- jakmile je kapr udělaný dle vašich požadavků, tak můžeme servírovat
tip: kapra v horkovzdušné fritéze můžete připravit i na pečícím papíru, který zabrání znečištění košíku HF a můžete pak jednoduše fritézu použít na přípravu dalších pokrmů
🤔 Poznámky k receptu
Jak dlouho a na jakou teplotu péct kapra na přírodno v horkovzdušné fritéze
Pokud se ptáte, jak dlouho se dělá kapr, taj nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 180 °C a doby 20 minut.
Za tu dobu se hezky propeče ze všech stran.
Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušní fritézy, její velikosti a také vašich osobních preferencích.
Nám se ale vždy na 180 stupňů za 20 minut udělal skvěle! 👍
Proč se dává kapr do mléka a musí se to dělat?
Někdo rád namáčí kapra do mléka – to se dělá hlavně z důvodu, aby bylo potlačeno jeho aroma a nebyl cítit rybinou.
Doporučuje se to dělat až na 24 hodin a výsledek je opravdu znatelný.
Pokud tedy nemáte vůni kapra v oblibě, tak toto je jednoduchý trik, jak se specifické chuti zbavit.
Dělat to ale nemusíte, pokud vám aroma kapra nevadí.
Pokud se vám nechce máčet v mléce, tak dalším způsobem, jak potlačit rybí aroma a lehce i chuť je ho bohatě zakápnout citronem.
Jak skladovat kapra na přírodno?
Ptáte se, jak dlouho může být kapr v lednici? Pokud kapra nesníte ihned, tak je možné ho skladovat po dobu až 3 dnů v uzavíratelné nádobě.
Jde kapr na přírodno znovu ohřát v horkovzdušné fritéze?
Ano, jde a máme s tím dobrou osobní zkušenost.
Doporučujeme jej ohřívat pozvolna, aby se dobře prohřál.
Ideální teplota je 150 °C a bude stačit 3-5 minutek ⚡️
🐟 Jaké jsou možné přílohy ke kaprovi na přírodno z horkovzdušné fritézy?
Kapr na přírodno patří mezi lehké pokrmy, proto doporučujeme zvolit i lehkou přílohu, jako je například
- pečená zelenina v horkovzdušné fritéze
- Low Carb dýňový salát
- pečené americké brambory v horkovzdušné fritéze
- bramborová kaše
Můžete však vyzkoušet i další přílohy dle vaší chuti 👌
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Kapra na přírodno v horkovzdušné fritéze
.
.
.
Líbil se vám Recept na Kapra na přírodno v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…
- Recept na Smaženého kapra v horkovzdušné fritéze
- Losos v horkovzdušné fritéze: recept s citrusovou marinádou
- Losos z horkovzdušné fritézy: Recept s koriandrovou omáčkou
- Treska v horkovzdušné fritéze: recept s bazalkou
- Vinná klobása v horkovzdušné fritéze
- Recept na Řízek v horkovzdušné fritéze
- Recept na Smažený sýr v horkovzdušné fritéze