Recept na Pečený tvaroh s ovocem v horkovzdušné fritéze je tady. Je plný bílkovin, skvěle chutná, a navíc je velice rychlý a jednoduchý. Pokud máte chuť na sladký recept v horkovzdušné fritéze, tak jste tady dneska správně! 🍓
Jaké jsou potřeba ingredience na pečený tvaroh v horkovzdušné fritéze?
Jaké jsou možné druhy ovoce a další varianty na ochucení?
Pro koho je tento pokrm vhodný a kdy ho jíst?
To a mnoho dalšího se dozvíme v dnešním receptu na zapečený tvaroh v horkovzdušné fritéze.
🍽 Recept na Pečený tvaroh s ovocem v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 3 minuty
Čas fritování: 15 minut
Počet porcí: 2
📝 Popis: Recept na Pečený tvaroh s ovocem v horkovzdušné fritéze
Jde připravit pečený tvaroh v horkovzdušné fritéze?
Ano, a je skutečně vynikající.
Tento recept navíc patří mezi velmi jednoduché a rychlé, takže je vhodný i pro úplné začátečníky.
U nás dost frčí a díky velkému množství obměn a variant se vám nikdy nepřejí…
Příprava je blesková, takže tuhle rychlovku můžete vykouzlit skoro kdykoliv a rozhodně vás nezklame!
Pokud tedy váháte, co upéct z tvarohu ve vaničce, tak tohle je super volba… 👌
Co je to pečený tvaroh?
Pečený tvaroh, kterému se také často říká zapečený tvaroh, je nejčastěji řazen mezi dezerty nebo svačinky.
Jedná se o tvaroh, který se smíchán s dalšími ingrediencemi a zapečen v troubě či horkovzdušné fritéze.
Výhodou je, že se dá jíst teplý i studený a můžete ho připravit na nekonečno způsobů 🙏
Díky této variabilitě si můžete snadno určit, co přesně do něj dáte a jaké bude mít výživové hodnoty.
Jednoduše si tak můžete vytvořit běžnou variantu pro kohokoliv nebo s drobnými úpravami si připravíte pečený tvaroh vhodný pro fitness strávníky, příznivce Low Carb nebo třeba Cukrfree stravování.
Kdy ho jíst a pro koho je vhodný?
Na úvod prozradíme, že u nás doma ho máme nejraději ke snídani nebo jako svačinku sebou.
Dobře se přenáší v krabičce, takže ho můžete dát dětem do školy, vzít si ho do práce, na výlet nebo po tréninku třeba ve fitku 🤩
Základní recept je vhodný i pro děti a je možné jej označit za zdravý recept, jelikož nutriční hodnoty jsou velmi dobré.
📋 Ingredience na Pečený tvaroh s ovocem v horkovzdušné fritéze
Co vše je potřeba na pečený tvaroh?
- tvaroh – 250 g
- ovoce – 1 hrnek (my dnes použijeme 1 ks banánu)
- vejce – 1 ks
- zakysaná smetana – 50 g
- vanilkový extrakt (aroma) – 5 kapek
- med či jiné sladidlo – 1 lžíce
- skořice – 1 lžička
- mandle – 1 hrst
- tuk na vymazání zapékací misky
👩🍳 Postup: Recept na Pečený tvaroh s ovocem v horkovzdušné fritéze
Pojďme se nyní společně podívat, jak připravit zapečený tvaroh hezky krok za krokem.
Postup je velice jednoduchý a tento lahodný pokrm plný bílkovin máte za pár minut připravený…
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 170 °C po dobu 3 minut
- tvaroh, vejce, zakysanou smetanu, vanilkový extrakt, polovinu nasekaných mandlí, polovinu ovoce a půl lžičky skořice smíchejte a vložte do vymazané zapékací misky
- my tvaroh zapékáme v univerzální zapékací formě značky TESLA, která je z lehké a odolného materiálu a fungují nám v ní perfektně slané i sladké recepty
- na rychlé vymazání pro sladké recepty používáme kokosový olej ve spreji – je praktický, dávku tuku máte dokonale pod kontrolou a vrstva je pěkně rovnoměrná
- vršek tvarohu posypeme zbytkem ovoce a ořechů, a jemně zatlačíme
- na závěr posypeme zbytkem skořice
- pečeme v horkovzdušné fritéze po dobu 15 minut na 170 °C
- jakmile je vše důkladně propečeno a povrch tvarohu zlatavě hnědý, tak můžeme podávat 🤩
🤔 Poznámky k receptu
Jak dlouho a na jakou teplotu péct pečený tvaroh?
Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 170 °C a času 15 minut.
Za tu dobu jsou všechny suroviny dobře propečené a pokrm je vláčný.
Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, použité formě, celkové dávce a také vašich osobních preferencích.
Nám ale 15 minut při 170 stupních funguje perfektně 👌
V jaké formě připravit pečený tvaroh?
My máme velice dobrou zkušenost s přípravou pečeného tvarohu v univerzální zapékací formě TESLA.
Ta patří mezi naše nejoblíbenější a nejčastěji využívané kusy příslušenství pro horkovzdušnou fritézu.
Dobře vodí teplo, je příjemně lehká, odolná a vhodná pro mytí v myčce nádobí.
Pokud nemáte vhodnou formu nebo si vaše kuchyň zaslouží nové přírůstky, tak toto je za nás super tip! 👍
Jak sladovat pečený tvaroh?
Pokud nesníte pečený tvaroh najednou, tak to vůbec nevadí.
Dá se totiž dobře skladovat přes noc pod utěrkou nebo až tři dny v uzavíratelné nádobě v lednici.
S tímto máme prima zkušenost a děláme to takto pravidelně.
🥧 Jaké další ingredience můžeme použít na pečený tvaroh?
Už na začátku jsme psali o velké variabilitě receptu na zapečený tvaroh, nyní si ukážeme pár možností, jak recept upravit.
Vyzkoušejte do těsta
- práškový pudink
- kakao
- protein
- strouhaný kokos
- kousky čokolády
- ovesné vločky
- strouhaná jablka
- lyofilizované ovoce
- rozinky či jiné sušené plody
Ovoce, které můžete použít
- maliny
- jahody
- borůvky
- třešně a další
Nesmíme zapomenout ani na různá sladidla...
Pokud tedy hledáte způsob, jak zdravě ochutit tvaroh, tak se nabízí
- kokosový cukr
- erythritol
- čekankový sirup a další
Vidíte, že možností a výsledných kombinací je opravdu mnoho, tak si do pečeného tvarohu dejte to, co máte nejraději 🤩
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Pečený tvaroh s ovocem v horkovzdušné fritéze
.
.
.
Líbil se vám Recept na Pečený tvaroh s ovocem v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…
- Pečená ovesná kaše: Recept v horkovzdušné fritéze
- Recept na Štrůdl v horkovzdušné fritéze
- Recept na Žemlovku v horkovzdušné fritéze
- Recept na Batátové toasty v horkovzdušné fritéze
- Recept na karamelizovaný banán v horkovzdušné fritéze
- Mini bábovky z horkovzdušné fritézy: veganský recept
- Mugcake / hrníčkový dortík: recept v horkovzdušné fritéze
- French toast se zmrzlinou: recept v horkovzdušné fritéze