Recept na Pečený tvaroh na slano v horkovzdušné fritéze je tady! Slané recepty z tvarohu jsou velice populární a my máme obrovskou radost, že si dnes jeden společně ukážeme… 🙏
Jaké ingredience jsou potřeba na tento slaný recept z tvarohu?
Kdy jíst tvaroh na slano a pro koho je vhodný?
Jaké jsou další obměny receptu?
V jaké formě lze tvaroh na slano zapéct, jakou dobu a na jakou teplotu?
To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním slaném receptu v horkovzdušné fritéze.
🍽 Recept na Pečený tvaroh na slano v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 5 minut
Čas fritování: 15 minut
Počet porcí: 4
📝 Popis: Recept na Pečený tvaroh na slano v horkovzdušné fritéze
Jde udělat pečený na slano v horkovzdušné fritéze?
Ano, a je skutečně vynikající 👌
Jedná se o velmi jednoduchý a rychlý recept, který je vhodný i pro úplné začátečníky.
Bude nám stačit minimum ingrediencí a pokud hledáte způsob, jak spotřebovat tvaroh, tak tohle je super volba!
Co je to pečený tvaroh na slano?
Pečený tvaroh na slano, nebo také slaný zapečený tvaroh, je pokrm připravovaný z tvarohu, který je pečený spolu s různými kořeněnými přísadami a bylinkami, aby získal bohatší a slanou chuť.
Tento pokrm je oblíbený zejména ve středoevropské kuchyni.
Základem pečeného tvarohu na slano je tvaroh, který se smíchá s bylinkami, kořením a dalšími přísadami podle receptu.
Směs se pak vloží do formy či pekáče a peče se, dokud nezíská zlatavou barvu a neztuhne.
Výsledný pečený tvaroh má bohatou a krémovou texturu s výraznou chutí díky přidaným bylinkám, koření a dalším přísadám.
Kdy jíst slaný pečený tvaroh a pro koho je vhodný?
Podává se často jako snídaně, svačina, chutný předkrm nebo součást občerstvení například pro návštěvu nebo na oslavě.
Může se podávat teplý nebo studený a často se doplňuje chlebem, toastem nebo čerstvými zeleninovými hranolkami.
U nás ho máme nejraději ke snídani nebo na svačinu a jelikož se dobře přenáší v krabičce, tak je vhodný do školy, kanceláře, po tréninku nebo na výlety.
Díky svému složení je bohatý na bílkoviny a tento tvaroh na slano patří i mezi oblíbené fitness recepty.
Určitě skvěle poslouží i jako zdravý a rychlý oběd či večeře z tvarohu 🙏
Kolik má tvaroh bílkovin, tuků, sacharidů a kalorií?
V tomto receptu použitý odtučněný tvaroh je charakterizován nižším obsahem tuku než polotučný či plnotučný tvaroh, ale zároveň obsahuje velké množství bílkovin.
Přesné hodnoty se mohou mírně lišit v závislosti na konkrétní značce a typu tvarohu, ale obecně lze očekávat pro odtučněný tvaroh následující nutriční hodnoty na 100 gramů výrobku
- Bílkoviny: 11,8 gramů
- Tuky: 0,3 gramů
- Sacharidy: 4 gramy
- Kalorie: 69 kcal
To jsou opravdu prima hodnoty, ať už usilujete o redukci váhy či potřebujete zvýšit množství proteinu za účelem nabírání svalové hmoty.
Pokud se ptáte, jaký tvaroh na posilování, tak odtučněný je jasná volba! 💪
Proč je dobré jíst tvaroh a je zdravý?
Tvaroh je zdravá potravina zejména díky vysokému obsahu bílkovin, které podporují svalovou hmotu a zajišťují pocit sytosti.
Odtučněný tvaroh nabízí vysoké množství proteinu s nižším obsahem tuku, což je vhodné pro kontrolu hmotnosti.
Obsahuje také důležité živiny jako vápník, fosfor a vitamín B12 pro zdravé kosti, svaly a metabolismus.
Oproti některým mléčným výrobkům je zde výhodou snadná stravitelnost a nižší obsah laktózy.
Tvaroh můžeme se konzumovat samostatně nebo přidávat do různých jídel a receptů, což z něj činí všestrannou potravinu.
📋 Ingredience Pečený tvaroh na slano v horkovzdušné fritéze
Pro tento super recept z tvarohu na slano budeme potřebovat…
- tvaroh -500 g
- vejce – 1 ks
- sýr gouda – 80 g
- šunka – 80 g
- cibule – 1 menší
- česnek – 1 stroužek
- červená paprika – 1/4 ks
- brokolice – 1/8 ks
- olivový olej – 1 lžička
- uzená paprika – 1/2 lžičky
- sůl, pepř
👩🍳 Postup: Recept na Pečený tvaroh na slano v horkovzdušné fritéze
Jak ochutit tvaroh na slano? Jaké bude potřeba vybavení či příslušenství do horkovzdušné fritézy? Jaký je přesný postup?
Pojďme se nyní společně podívat, jak udělat tvaroh na slano hezky krok za krokem.
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 170 °C po dobu 3 minut
- do mísy vložíme všechny ingredience, tedy tvaroh, vejce, polovinu dávky nastrouhané goudy, šunku, nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou červenou papriku, najemno nasekanou brokolici, olivový olej, uzenou papriku, sůl a pepř
- vše důkladně promícháme a přemístíme do zapékací misky
- v horkovzdušné fritéze pečeme na 170 °C po dobu 20 minut
- na poslední dvě minuty posypeme zbytkem goudy, aby se nám vytvořila krásná sýrová kůrka
- jakmile je vše propečeno dle vašich představ, tak máme hotovo 👍
🤔 Poznámky k receptu
Jak dlouho a na jakou teplotu péct tvaroh na slano?
Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 170 °C a času 20 minut.
Za tu dobu jsou všechny suroviny dobře propečené a pokrm je vláčný.
Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, použité formě, celkové dávce a také vašich osobních preferencích.
Nám ale 20 minut při 170 stupních funguje perfektně 👌
V jaké formě připravit slaný pečený tvaroh?
My máme velice dobrou zkušenost s přípravou pečeného tvarohu na slano v pečící formě TESLA EliteCook K70/K80 Deluxe s odepínacím bokem.
Ta patří mezi naše nejoblíbenější a nejčastěji využívané kusy příslušenství pro horkovzdušnou fritézu.
Dobře vodí teplo, je příjemně lehká, odolná a vhodná pro mytí v myčce nádobí.
Na jedno cvaknutí se navíc zbavíte boků formy a můžete ihned servírovat.
Pokud nemáte vhodnou formu nebo si vaše kuchyň zaslouží nové přírůstky, tak toto je za nás super tip! 👍
Jak skladovat slaný zapečený tvaroh?
Pokud nesníte pečený tvaroh najednou, tak to vůbec nevadí.
Dá se totiž dobře skladovat přes noc pod utěrkou nebo až tři dny v uzavíratelné nádobě v lednici.
S tímto máme prima zkušenost a děláme to takto pravidelně.
🥧 Jaké další ingredience můžeme použít aneb co vše lze dát do zapečeného tvarohu na slano?
Pokud vás kromě našeho receptu zajímá, jak dále lze ochutit slaný zapečený tvaroh, tak si nyní ukážeme pár dalších možností…
- sušená rajčata
- olivy
- zelenina jako cuketa, lilek apod.
- jiné druhy sýru (niva, hermelín, čedar a další)
- koření a bylinky (tymián, rozmarýn,…)
- jiné druhy masa či uzenin (chorizo, anglická slanina atd.)
Vidíte, že kombinací je hned několik, a to je skutečně jen pár rychlých nápadů.
Výsledných možností je daleko více a pokud zapojíte fantazii, tak jistě naleznete mnoho dalších variant 😎
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Pečený tvaroh na slano v horkovzdušné fritéze
.
.
.
Líbil se vám Recept na Pečený tvaroh na slano v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…
- Proteinový dezert: Recept v horkovzdušné fritéze
- Recept na Tvarůžkové chipsy v horkovzdušné fritéze
- Recept na Pstruha lososovitého v horkovzdušné fritéze
- Recept na Krevetové špízy v horkovzdušné fritéze
- Recept na Krůtí stehenní plátek v horkovzdušné fritéze
- Recept na Tortilla Pizzu v horkovzdušné fritéze
- Recept na Vaječné mini muffiny v horkovzdušné fritéze
- Recept na Flank steak v horkovzdušné fritéze
- Recept na Batátové toasty v horkovzdušné fritéze
- Recept na Hovězí masové kuličky v horkovzdušné fritéze
- Recept na celé kuře v horkovzdušné fritéze