Recept na Bůček v celku v horkovzdušné fritéze

Dnes tu máme luxusní Recept na Bůček v celku v horkovzdušné fritéze. Krásně křupavý, křehký, rovnoměrně propečený, prostě dokonalý…

Jednoduchý a přesto velmi chutný recept na nejlepší vepřový bůček v celku je tady!

🍽 Recept na Bůček v celku v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5

Čas přípravy: 1 minuta

Čas fritování: 45 minut

Počet porcí: 4

📝 Popis: Recept na Bůček v celku v horkovzdušné fritéze

Co to je bůček?

Vepřový bok neboli bůček je kus masa, který pochází z vepřového břicha.

Je známý pro svůj vysoký obsah tuku a nižší cenu.

Ale rozhodně se nejedná o nějaké druhořadé maso, protože z něj dokážete vykouzlit skutečné lahůdky.

Bůček je populární v mnoha světových kuchyních, jako je asijská nebo hispánská.

Je vhodný pro mnoho kulinářských úkonů, jako je pečení, smažení nebo uzení.

Používá se s oblibou například na výpečky, slaninu, rolády apod.

Lze připravit vepřový bůček v celku v horkovzdušné fritéze?

Ano, a je úžasný!

Moc nás baví, jak je krásně rovnoměrně propečený a působením cirkulujícího horkého vzduchu je na povrchu dokonale křupavý.

Jak udělat nejlepší bůček v celku?

My si dneska ukážeme poměrně jednoduchou variantu, jak na luxusní vepřový bůček.

Ale jelikož máme rádi jeho chuť, tak ji také necháme pěkně vyniknout.

Nebudeme tuhle lahůdku schovávat za tuny koření a dalších ingrediencí!

📋 Ingredience na Bůček v celku v horkovzdušné fritéze

  • vepřový bůček – 800 g
  • sůl
  • kmín

👩‍🍳 Postup: Recept na Bůček v celku v horkovzdušné fritéze

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 170 °C po dobu 3 minut
  • pro pečení v celku u nás doma preferujeme buď celý kus nebo přepůlení na dvě stejně velké části o cca 400 gramech
  • okořeníme solí a kmínem a vložíme do předehřátého koše HF
  • fritujeme po dobu 45 minut s tím, že v polovině otočíme

🤔 Poznámky k receptu

Jak dlouho péct bůček v celku, aby byl na povrchu křupavý a uvnitř krásně jemný?

Tady bude lehce záležet na vašich preferencích.

Poprvé si raději své maso hlídejte, abyste dosáhli vaší oblíbené propečenosti, ale výše uvedených 45 minut je za nás úplně ideálních.

Bůček v celku je pak na povrchu krásně křupavý a uvnitř dokonale jemný.

Máme rádi křupavější okraje, které se během horkovzdušného fritování krásně „ošvihnou“ 😍

Jak péct bůček s kůží?

Kůže má tendenci se při vysoké teplotě kroutit.

Proto doporučujeme kůži naříznout jakýmkoliv způsobem.

Nářezy mohou být jen podélné nebo křížem do tvaru písmene X.

Způsob naříznutí nemá na chuť ani na výsledné propečení žádný větší vliv, takže to necháme na vás.

Určitě však doporučujeme tento krok nepřeskakovat, protože výsledek je pak mnohem lepší i co se vizuální stránky týče.

🐖 Jaké jsou recepty a co udělat z vepřového bůčku v celku?

Jak zaznělo v úvodu, vepřový bok je populární v mnoha světových kuchyní, takže receptů a způsobů přípravy je opravdu velké množství.

Níže najdete inspiraci, jakou cestou se vrhnout při přípravě toho nejlepšího bůčku.

Můžete tedy využít některé další koření, ingredience či omáčky, abyste si svůj bůček udělali způsobem, jaký vám nejvíce sedí…

  • Asijský bůček
  • Bůček na sladko
  • Bůček na medu a pivu
  • Pečený bůček s jablky

Bůček navíc patří mezi oblíbené zdroje tuku v některých stravovacích stylech, jako je Low Carb či Keto.

🍟 Jaké jsou nejlepší přílohy k vepřovému bůčku v celku z horkovzdušné fritézy?

Co se příloh týká, tak zde máme opravdu hodně možností.

Bůček je docela univerzální a není chuťově nijak extra výrazný, takže se k němu hodí prakticky cokoliv.

Co k němu máme nejraději my?

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Bůček v celku v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • recept na vepřový bůček v celku je velmi jednoduchý a nevyžaduje téměř žádnou přípravu
  • doba fritování je 45 minut
  • záleží na velikosti kusu masa, ale při cca 800 g za tento čas vytvoříte na povrchu krásně křupavý a rovnoměrně propečený luxusní bůček
  • na základní recept pro bůček v celku v HF budete potřebovat jen 3 ingredience  – vepřový bok, sůl a kmín
  • dále existuje mnoho způsobů, jak tento recept ozvláštnit a jakou cestou se vydat – bůček po asijsku, bůček na medu apod.
  • bůček patří mezi tučnější kousky masa, ale přesto je skutečně delikátní

Recept na Bůček v celku v horkovzdušné fritézeJak připravit bůček před pečením?Jaké koření na bůček

Bůček v celku v horkovzdušné fritéze Jak dlouho a na jakou teplotu péct bůček v horkovzdušné fritéze? Recept na Bůček v celku v horkovzdušné fritézePečený bůček v horkovzdušné fritéze

.

.

.

Líbil se vám Recept na Bůček v celku v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *