Recept na Lososové podkovy v horkovzdušné fritéze

Pokud milujete steaky z lososa, tak jste tu dnes správně! Recept na Lososové podkovy v horkovzdušné fritéze je právě online… 👍

Jaké jsou potřeba ingredience na lososové steaky z horkovzdušné fritézy?

Jak dlouho a na jakou teplotu dělat podkovy z lososa?

Jaké se k nim hodí přílohy z HF?

To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu na jednoduchou a rychlou přípravu ryby v horkovzdušné fritéze! 🤩

 

🍽 Recept na Lososové podkovy v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5

Čas přípravy: 3 minuty

Čas fritování: 12 minut

Počet porcí: 2

 

📝 Popis: Recept na Lososové podkovy v horkovzdušné fritéze

 

Co jsou to lososové podkovy?

Lososové podkovy jsou porce lososa vykrojené z prostřední části ryby, kde se maso řeže na plátky s kostí uprostřed – tvarem připomínají podkovu.

Díky tomu zůstává maso šťavnaté, krásně drží tvar a hodí se na pečení, grilování i přípravu v horkovzdušné fritéze ⚡️

 

Kdy jíst lososové podkovy a pro koho je pokrm vhodný?

My máme podkovy z lososa nejraději jako rychlou a jednoduchou večeři či oběd.

Jsou vhodné pro všechny milovníky ryb a u nás je mají rády i děti 👧

 

Proč vyzkoušet steaky z lososových podkov v horkovzdušné fritéze a jaké jsou zdravotní benefity?

Steaky z lososových podkov v horkovzdušné fritéze stojí za vyzkoušení hned z několika důvodů.

Příprava je rychlá a jednoduchá – ryba se opeče rovnoměrně ze všech stran, zůstane šťavnatá a křehká, přitom na povrchu získá jemně křupavou kůrčičku, aniž bychom museli použít hodně oleje.

Zdravotní benefity jsou navíc opravdu výrazné 🙌

Maso lososa je bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které podporují činnost srdce a mozku, obsahuje také kvalitní bílkoviny, vitamín D a řadu minerálů.

Díky šetrné přípravě v horkovzdušné fritéze si zachová většinu těchto živin a stává se tak lehkým, ale výživným jídlem, ideálním i pro každodenní stravování 🐟

 

📋 Ingredience na Lososové podkovy v horkovzdušné fritéze

Pojďme se podívat, jaké ingredience budeme potřebovat na přípravu dvou porcí…

  • 400 g lososových podkov
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Tip: pokud chcete vyzkoušet něco jiného než kombinaci soli a pepře, tak můžete použít toto koření na ryby. My s ním máme super zkušenost a lososa vždycky krásně „rozzáří“ 🤩

 

👩‍🍳 Postup: Recept na Lososové podkovy v horkovzdušné fritéze

Jak postupovat při přípravě lososových steaků v HF krok za krokem?

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 200 °C po dobu 3 minut
  • mezitím si rybu vybalíme a důkladně opláchneme vlažnou vodou
  • dobře osušíme například papírovou utěrkou
  • podkovy položíme na prkénko a z obou stran pokapeme olivovým olejem, případně zastříkneme olivovým olejem ve spreji
  • dále okořeníme – postačí vám sůl a pepř nebo můžete použít tuto skvělou kořenící směs na ryby Sonnentor
  • vložíme do předehřáté horkovzdušné fritézy na 200 °C a fritujeme po dobu 12 minut s tím, že v polovině času podkovy otočíme
  • jakmile uplyne zmiňovaný čas, tak máme hotovo a můžeme podávat 🙏

 

🤔 Poznámky k receptu

 

Jak dlouho a na jakou teplotu péct Lososové steaky v horkovzdušné fritéze?

Nám se pro přípravu lososových podkov v HF nejvíce osvědčila kombinace teploty 200 stupňů a 12 minut.

Určitě ale bude záležet na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, celkové dávce a také vašich osobních preferencích.

Nám ale 200 °C a 12 minut funguje vždycky parádně! 👌

 

Jak sladovat lososové podkovy?

Pokud všechny lososové podkovy nesníte najednou, tak to nevadí, můžete je skladovat až dva dny v uzavíratelné nádobě v lednici 👍

 

Jde znovu ohřát lososové steaky v horkovzdušné fritéze?

Ano, i toto je možnost, ale je potřeba říct, že čerstvá ryba je vždycky nejlepší

Pokud byste se přecijen rozhodli, že budete chtít zbytky ohřát, tak doporučujeme velmi nízkou teplotu kolem 150 °C a dobu cca 5 minut, aby se ryba zbytečně nevysušila!

 

🐟 Jaké jsou možné obměny Lososových podkov v horkovzdušné fritéze?

Jestli si chcete přípravu lososa v horkovzdušné fritéze trochu zpestřit, možností je opravdu spousta.

Stačí sáhnout po jednoduchém koření nebo rychlé marinádě a rázem získáte úplně jinou chuť.

Tipy na varianty ochucení lososa:

  • Bylinková: rozmarýn, tymián, citronová kůra
  • Česneková: česnekový prášek, sladká paprika, špetka kajenského pepře
  • Asijská: sezam, zázvor, trocha sójové omáčky
  • Medovo-hořčičná: dijonská hořčice lehce zakápnutá medem
  • Chilli-limetka: chilli vločky, limetová šťáva, koriandr
  • Teriyaki: sójová omáčka, med, česnek, zázvor
  • Středomořská: olivový olej, citronová šťáva, oregano, česnek, petrželka
  • Jogurtovo-bylinková: bílý jogurt, kopr, citronová šťáva, sůl a pepř
  • Pikantní BBQ: Barbecue omáčka, uzená paprika, olivový olej

Každá varianta se hodí k rychlé úpravě a podtrhne přirozenou chuť lososa – můžete tak pokaždé vyzkoušet něco nového…

Pokud chcete jít na jistotu a ptáte se jaké koření na lososa je nejlepší, tak sáhněte po této směsi koření na ryby od značky Sonnentor 😍

My ji máme dobře vyzkoušenou a funguje opravdu skvěle!

 

Jaké jsou vhodné přílohy k Lososovým podkovám v horkovzdušné fritéze?

Pokud přemýšlíte, co dobrého si dát k rybě, máme pro vás hned několik skvělých nápadů na přílohy z horkovzdušné fritézy 👌

 

Závěrečné hodnocení: Recept na Lososové podkovy v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5
  • recept na podkovy z lososa patří mezi jednoduché a rychlé – zvládnou jej i naprostí začátečníci
  • samotná příprava zabere asi jen 3 minuty, horkovzdušné fritování pak 12 minut
  • nejlepší výsledky dosahujeme při teplotě 200 °C
  • na základní recept používáme jen pár ingrediencí – podkovy z lososa, olivový olej, sůl a pepř
  • vyzkoušet můžete i další bylinky a koření, nebo třeba tuto kořenící směs na ryby Sonnentor, se kterou máme super zkušenost
  • lososové podkovy se hodí jako prima oběd či večeře a můžete k nim podávat velké množství příloh z HF – od pečených brambor, přes zeleninu, fazolky, batáty atd.
  • pokud nesníte všechno, tak losos vydrží až dva dny v uzavíratelné nádobě v lednici
  • lze ho znovu ohřát při nižší teplotě kolem 150 stupňů cca po dobu 5 minut
  • u nás má tyto steaky z lososa ráda celá rodina včetně dětí a zatím recept nikdy nezklamal! 🚀

Co jsou to lososové podkovy? Recept na Lososové podkovy v horkovzdušné fritéze Recept na Lososové podkovy v horkovzdušné fritéze Jaké jsou vhodné přílohy z horkovzdušné fritézy k rybě? losos horkovzdušná fritéza Recept na Lososové podkovy v horkovzdušné fritéze Jak udělat lososa v horkovzdušné fritéze? - teplota a čas recept na rybu v horkovzdušné fritéze

 

 

.

.

.

Líbil se vám Recept na Lososové podkovy v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…