Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze je tady. Přílohy z horkovzdušné fritézy chutnají naprosto božsky, tak se pojďme společně podívat na jeden ze základních receptů, které prostě musíte znát! 🤩
Jaké jsou potřeba ingredience na recept?
Jak dlouho péct brambory v horkovzdušné fritéze?
K čemu se tyto brambory hodí?
To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu na pečené brambory z horkovzdušné fritézy!
🍽 Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 5 minut
Čas fritování: 30 minut
Počet porcí: 4
📝 Popis: Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze
Jde udělat pečené brambory v horkovzdušné fritéze?
Ano, a jsou skutečně vynikající 👌
My je máme rádi nejen pro super chuť, ale i pro jednoduchost celého receptu.
Pokud jste připraveni na recept na nejlepší pečené brambory, tak se do toho můžeme pustit.
Nažhavte horkovzdušnou fritézu, vezměte si zástěry a jdeme na to! 👩🏻🍳
Kdy jíst pečené brambory z horkovzdušné fritézy a pro koho jsou vhodné?
U nás je miluje celá rodina a většinou nám tvoří základ pro oběd či večeři.
Pečené brambory jsou navíc velmi univerzální a můžete k nim vymyslet spoustu dobrot.
Různé druhy masa jako je kuřecí, hovězí, vepřové, ryby, dále pak různé omáčky atd.
Navíc je prima, že vydrží několik dnů, takže mít připravené brambory po ruce se vždycky hodí.
Jsou brambory zdravé a proč?
Brambory jsou prospěšné pro zdraví, a to hned z několika důvodů.
Jsou bohaté na živiny, jako je vitamín C, vitamín B6, draslík, antioxidanty a obsahují i vlákninu, která podporuje zdravý trávicí systém a může snižovat riziko některých střevních onemocnění.
S nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem draslíku jsou přínosné pro udržení zdravé váhy a správnou funkci svalů, nervů a srdce.
Díky různým možnostem přípravy, jako je vaření, pečení nebo grilování, mohou být brambory součástí rozmanité a vyvážené stravy.
📋 Ingredience
- brambory – 1 kg
- sůl
- tuk
- pepř či jiné koření (volitelně)
👩🍳 Postup: Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze
Pojďme si nyní ukázat hezky krok za krokem, jak udělat nejlepší pečené brambory vcelku?
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 175 °C po dobu 3 minut
- syrové brambory oloupeme, necháme vcelku a jemně pomažeme tukem
- my nejraději používáme tento extra panenský olivový olej ve spreji – nanáší se hezky rovnoměrně, je praktický a dávku tuku máte dokonale pod kontrolou
- následně okořeníme – my nejčastěji používáme pouze sůl a někdy pepř, ale můžete použít i další druhy koření
- vložíme do koše horkovzdušné fritézy a pečeme na 175 °C po dobu cca 30 minut
- za tuto dobu doporučujeme 2-3 x košíkem zatřepat, aby se brambory pootočily a tím pádem se propekly hezky rovnoměrně
- jakmile jsou brambory uvnitř hotové a na povrchu hezky opečené, tak můžeme podávat 👍
🤔 Poznámky k receptu
Jak dlouho a na jakou teplotu péct brambory v horkovzdušné fritéze?
Nám se na přípravu nejvíce osvědčila kombinace teploty 175 °C a času 30 minut.
Za takovou dobu jsou uvnitř krásně hotové a na povrchu mají pěkně opečenou kůrku.
Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritéze, velikosti brambor a také vašich osobních preferencích.
Nám ale při volbě menších brambor funguje 30 minut při 175 °C vždycky bezvadně 👌
Jak skladovat pečené brambory z horkovzdušné fritézy?
Pečené brambory můžete skladovat buď přes noc klidně v košíku horkovzdušné fritézy nebo až tři dny v uzavíratelné nádobě v lednici.
Následně je můžete použít dle libosti.
Jde pečené brambory znovu ohřát v horkovzdušné fritéze?
Ano, s tímto máme bohaté zkušenosti.
Doporučujeme je ohřívat při nižší teplotě kolem 150 °C.
Bohatě postačí doba 3-5 minutek.
🥔 Jaké jsou vhodné pokrmy k pečeným bramborům?
Pokud hledáte, co si dát k pečeným bramborům, tak pro vás máme hned několik tipů…
- Recept na Kuřecí stehna v horkovzdušné fritéze
- Recept na Steak z vepřové plece v horkovzdušné fritéze
- Recept na Holandský řízek v horkovzdušné fritéze
- Recept na Vepřovou kotletu v horkovzdušné fritéze
- Recept na Pstruha lososovitého v horkovzdušné fritéze
- Recept na Krůtí stehenní plátek v horkovzdušné fritéze
- Recept na Flank steak v horkovzdušné fritéze
- Recept na Vepřovou panenku v horkovzdušné fritéze
- Recept na Řízek v horkovzdušné fritéze
- Recept na Steak z krkovice v horkovzdušné fritéze
To by pro začátek mohlo stačit 😋
Pokud jste si ale nevybrali, tak mrkněte i na naše další recepty na maso v horkovzdušné fritéze.
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze
.
.
.
Líbil se vám Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte, i na další přílohy z horkovzdušné fritézy…
- Domácí křupavé hranolky: recept v horkovzdušné fritéze
- Recept na Růžičkovou kapustu v horkovzdušné fritéze
- Recept: Americké brambory v horkovzdušné fritéze
- Recept: Batátové hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze
- Recept na Mražené hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept na Mražené krokety v horkovzdušné fritéze
- Recept na Mraženou mini mrkev v horkovzdušné fritéze
- Recept na Mražené batátové hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept: Pečená zelenina v horkovzdušné fritéze