Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze

Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze je tady. Přílohy z horkovzdušné fritézy chutnají naprosto božsky, tak se pojďme společně podívat na jeden ze základních receptů, které prostě musíte znát! 🤩

Jaké jsou potřeba ingredience na recept?

Jak dlouho péct brambory v horkovzdušné fritéze?

K čemu se tyto brambory hodí?

To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu na pečené brambory z horkovzdušné fritézy!

🍽 Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 5 minut
Čas fritování: 30 minut
Počet porcí: 4

📝 Popis: Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze

Jde udělat pečené brambory v horkovzdušné fritéze?

Ano, a jsou skutečně vynikající 👌

My je máme rádi nejen pro super chuť, ale i pro jednoduchost celého receptu.

Pokud jste připraveni na recept na nejlepší pečené brambory, tak se do toho můžeme pustit.

Nažhavte horkovzdušnou fritézu, vezměte si zástěry a jdeme na to! 👩🏻‍🍳

Kdy jíst pečené brambory z horkovzdušné fritézy a pro koho jsou vhodné?

U nás je miluje celá rodina a většinou nám tvoří základ pro oběd či večeři.

Pečené brambory jsou navíc velmi univerzální a můžete k nim vymyslet spoustu dobrot.

Různé druhy masa jako je kuřecí, hovězí, vepřové, ryby, dále pak různé omáčky atd.

Navíc je prima, že vydrží několik dnů, takže mít připravené brambory po ruce se vždycky hodí.

Jsou brambory zdravé a proč?

Brambory jsou prospěšné pro zdraví, a to hned z několika důvodů.

Jsou bohaté na živiny, jako je vitamín C, vitamín B6, draslík, antioxidanty a obsahují i vlákninu, která podporuje zdravý trávicí systém a může snižovat riziko některých střevních onemocnění.

S nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem draslíku jsou přínosné pro udržení zdravé váhy a správnou funkci svalů, nervů a srdce.

Díky různým možnostem přípravy, jako je vaření, pečení nebo grilování, mohou být brambory součástí rozmanité a vyvážené stravy.

📋 Ingredience

  • brambory – 1 kg
  • sůl
  • tuk
  • pepř či jiné koření (volitelně)

👩‍🍳 Postup: Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze

Pojďme si nyní ukázat hezky krok za krokem, jak udělat nejlepší pečené brambory vcelku?

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 175 °C po dobu 3 minut
  • syrové brambory oloupeme, necháme vcelku a jemně pomažeme tukem
  • my nejraději používáme tento extra panenský olivový olej ve spreji – nanáší se hezky rovnoměrně, je praktický a dávku tuku máte dokonale pod kontrolou
  • následně okořeníme – my nejčastěji používáme pouze sůl a někdy pepř, ale můžete použít i další druhy koření
  • vložíme do koše horkovzdušné fritézy a pečeme na 175 °C po dobu cca 30 minut
  • za tuto dobu doporučujeme 2-3 x košíkem zatřepat, aby se brambory pootočily a tím pádem se propekly hezky rovnoměrně
  • jakmile jsou brambory uvnitř hotové a na povrchu hezky opečené, tak můžeme podávat 👍

🤔 Poznámky k receptu

Jak dlouho a na jakou teplotu péct brambory v horkovzdušné fritéze?

Nám se na přípravu nejvíce osvědčila kombinace teploty 175 °C a času 30 minut.

Za takovou dobu jsou uvnitř krásně hotové a na povrchu mají pěkně opečenou kůrku.

Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritéze, velikosti brambor a také vašich osobních preferencích.

Nám ale při volbě menších brambor funguje 30 minut při 175 °C vždycky bezvadně 👌

Jak skladovat pečené brambory z horkovzdušné fritézy?

Pečené brambory můžete skladovat buď přes noc klidně v košíku horkovzdušné fritézy nebo až tři dny v uzavíratelné nádobě v lednici.

Následně je můžete použít dle libosti.

Jde pečené brambory znovu ohřát v horkovzdušné fritéze?

Ano, s tímto máme bohaté zkušenosti.

Doporučujeme je ohřívat při nižší teplotě kolem 150 °C.

Bohatě postačí doba 3-5 minutek.

🥔 Jaké jsou vhodné pokrmy k pečeným bramborům?

Pokud hledáte, co si dát k pečeným bramborům, tak pro vás máme hned několik tipů…

To by pro začátek mohlo stačit 😋

Pokud jste si ale nevybrali, tak mrkněte i na naše další recepty na maso v horkovzdušné fritéze.

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • pečené brambory patří mezi jednoduché a rychlé recepty v horkovzdušné fritéze
  • příprava zabere asi 5 minut, samotné horkovzdušné fritování pak 30 minut
  • nejvíce se nám pro přípravu osvědčila teplota 175 °C
  • pečené brambory jsou univerzální pokrm, který je vhodný zejména jako příloha k různým druhům masa či rybám
  • brambory patří mezi zdravé pokrmy a jsou vhodným zdrojem sacharidů
  • na základní recept budete potřebovat jen brambory, tuk, sůl a volitelně i další koření, jako je pepř atd.
  • pečené brambory můžete skladovat přes noc v košíku horkovzdušné fritézy nebo až tři dny v uzavíratelné nádobě v lednici
  • pokud se rozhodnete je znovu ohřívat, tak doporučujeme nižší teplotu kolem 150 °C, aby se brambory prohřály rovnoměrně
  • pokud nevíte, co z brambor, tak takto pečené vcelku jsou fakt vynikající a za nás rozhodně doporučujeme!

Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze brambory horkovzušná fritéza

.

.

.

Líbil se vám Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte, i na další přílohy z horkovzdušné fritézy…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *